Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σαν γύφτικα σκεπάρνια

Σαν γύφτικα σκεπάρνια
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 - 11:23
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Διαβάζεις τα όσα γράφονται για την ομολογουμένως (και ανέλπιστα) ελκυστική εμφάνιση της Εθνικής με τη Βοσνία κι αισθάνεσαι ότι κάποιοι μόλις ήρθαν στον πλανήτη αφού ζούσαν κάπου αλλού στο σύμπαν. Ότι η Εθνική πήγε στο ματς με την Ιταλία και την Βοσνία αδιάφορη, αποκλεισμένη και ντροπιασμένη, ούσα προτελευταία και πάνω μόνο από το Λιχτενστάιν, είναι έργο αυτών που σήμερα καμαρώνουν σαν γύφτικα σκεπάρνια «πατώντας» στο 2-1.

Ένα Λιχτενστάιν που πήρε τον ένα από τους μόλις 2β. του στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Ελλάδα. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν που μετά τη λήξη του αγώνα συμπεριφέρονται λες και η εθνική σφράγισε την πρόκρισή της στα τελικά μόνο με νίκες ή κατέκτησε ήδη το Euro, ας μπουγελωθούν με παγωμένο νερό γιατί βοηθάει στο να συνέλθεις και να επιστρέψεις στην πραγματικότητα. Μια τραγική για την Εθνική μας πραγματικότητα για την οποία οι σημερινοί πανηγυρτζήδες ευθύνονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ.

Η εικόνα της Εθνικής με την Βοσνία ήταν αναμφίβολα πολύ καλή. Όμως, επειδή ακόμα δεν ξέρουμε αν είναι πυροτέχνημα ή μια καλή αρχή, ας παραμείνουμε εγκρατείς γιατί τα ποδοσφαιρικά χαστούκια έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις. Εξάλλου η Βοσνία δεν είναι, πια, εκείνη που ήταν και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι έχασε όλα τα εκτός έδρας ματς στον όμιλο.

Μακάρι, καλό για όλους θα είναι, η Ελλάδα να βρει ξανά το δρόμο της και να επιστρέψει στο γκρουπ των καλών και υπολογίσιμων ομάδων της Ευρώπης γιατί αυτή τη στιγμή φαίνεται... χωριό στα μάτια των άλλων. Και για να τα καταφέρει η Εθνική θα πρέπει να συγκεντρωθεί στο στόχο και να λειτουργεί ποδοσφαιρικά και όχι δημοσιοσχετίστικα.

ΥΓ: Αμνησία (παριστάνουν ότι) έχουν και κάποιοι που σήμερα κουνάνε το δάχτυλο σε όσους «τολμούν» να κριτικάρουν την Εθνική και τις επιλογές της ΕΠΟ. Είναι οι ίδιοι που κριτίκαραν την ΕΠΟ και την Εθνική για το... ζώδιο και τον ωροσκόπο της στην προ Γραμμένου εποχή. Άνθρωποι που έχουν «αγάπη» στην ομάδα με ημερομηνία λήξης.

ΥΓ2: Για τον Ολυμπιακό τα λέμε από αύριο.

Διαβάστε επίσης

Ριμπερήδες και Κωστήδες

Ριμπερήδες και Κωστήδες

Ίδια μέρα, ίδιο θέμα, άλλο άκρο. - Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για μεταγραφικά σενάρια και ιστορίες, γύρω από τον Ολυμπιακό.