Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός και οι ιστορίες των κυνηγών

Ο Ολυμπιακός και οι ιστορίες των κυνηγών
Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019 - 11:21
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Είναι γνωστό σε όλους το αστειάκι σχετικά με τις ιστορίες των κυνηγών. Κάποιος λέει ότι με μια τουφεκιά «κατέβασε» τρεις μπεκάτσες. Άλλος ότι χτύπησε αγριογούρουνο που έμοιαζε με ιπποπόταμο και έτρωγε ένα μήνα σερί. Ένας τρίτος ότι ξέμεινε από φυσίγγια και του επιτέθηκε λύκος στο βουνό και κατάφερε να σωθεί αλλά τον έπνιξε με κεφαλοκλείδωμα. Είμαι βέβαιος ότι έχουν ακουστεί κι άλλες παρόμοιες ιστορίες και με μεγαλύτερες «χοντράδες» μέσα.

Εδώ και καιρό ο Ολυμπιακός φωνάζει για την αντιμετώπιση που έχει από τη διαιτησία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πολύς κόσμος τον έχει αντιμετωπίσει με καχυποψία. Αρκετοί με ειρωνεία. Γελούσαν μαζί του και φτάσαμε στις στιγμές που ο Ολυμπιακός μας πηγαίνει στα σημεία των «εγκλημάτων» και μας δείχνει το... αγριογούρουνο - ιπποπόταμο ή τον πνιγμένο λύκο. Ποιός θα πίστευε ότι και με VAR θα ακυρώνονταν γκολ σαν αυτό του Σουντανί στο Βόλο ως οφ σάιντ που δεν χρειάζεται καν η γραμμή για να διαπιστώσεις ότι καλύπτεται; Κι όμως, συνέβη!

Γιατί συνέβη; Για τον ίδιο λόγο φαντάζομαι που μια ίδια φάση στην οποία δόθηκε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού στο ματς με την Τότεναμ στο Φάληρο, δεν δόθηκε στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Για τον ίδιο λόγο που οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού σακατεύουν τους ερυθρόλευκους στα ματς αλλά, συνήθως, στο φινάλε η σούμα σε κάρτες βγάζει τους Πειραιώτες να έχουν δεχθεί περισσότερες. Η λίστα με τις... απίστευτες, σαν των κυνηγών ιστορίες, μεγαλώνει αγωνιστική με αγωνιστική.

Το κακό είναι ότι επαναλαμβάνονται. Το καλό είναι ότι και οι πλέον καχύποπτοι με τους ισχυρισμούς του Ολυμπιακού, έχουν πια καταλάβει τί γίνεται. Όσοι ήρθαν πριν από λίγα χρόνια ως... μάγοι με τα «δώρα» της εξυγίανσης μας έδωσαν πολύ σύντομα να καταλάβουμε πως δεν είχαν αυτό ακριβώς στο μυαλό τους. Για την ακρίβεια, το ακριβώς αντίθετο απ' αυτό. Το θέμα είναι τί γίνεται από δω και στο εξής.

Να σας πω τί θα ήθελα εγώ; Τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση που έχει παρατηρηθεί ποτέ στον Ολυμπιακό. Να φτάσει στο 100%. Και να οπλιστεί περισσότερο η ομάδα, όπως κρίνει εκείνη ότι μπορεί να οπλιστεί, ώστε να δοθεί ως το τέλος της σεζόν ο πιο μεγάλος αγώνας όπου θα υπάρχει κέρδος. Αν συμβεί αυτό που τώρα, με βάση τα όσα βλέπουμε, μοιάζει δύσκολο, δηλαδή να κατακτηθεί ο τίτλος, θα είναι από τους πιο γλυκούς της ιστορίας. Αν όχι, να έχει αναγκάσει την «εξυγίανση» να υποστεί τέτοιο... στριπτίζ με φάσεις σαν το χθεσινό οφ σάιντ που στο φινάλε να μην μπορούν να το χαρούν ούτε οι ίδιοι. Να ξέρουν ότι κατέκτησαν κάτι πολύ... σάπιο.

*** «Στο σχέδιο νόμου, ο οποίος αναρτήθηκε δύο μέρες πριν γίνει ανασχηματισμός και φύγω από το Υπουργείο, υπήρχε κομμάτι για την δημιουργία Β ομάδων για να τελειώσει η άθλια ιστορία διαπλοκής με τους δανεικούς ποδοσφαιριστές», δήλωσε στις αρχές του μήνα ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού και πρώην υπουργός δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης όπου πάντα έβρισκε και βρίσκει βήμα και θα πρέπει να αναρωτηθεί γιατί... αλληθωρίζουν για 'κείνον μόνο συγκεκριμένα ΜΜΕ. Το θέμα βεβαίως είναι ο χαρακτηρισμός (άθλια ιστορία διαπλοκής) που δίνει ένας «αγαπημένος» πολιτικός συγκεκριμένων ΜΜΕ στους δανεισμούς παικτών και... εξαρτήσεις τύπου ΠΑΟΚ-Βόλος. ΜΜΕ που καλούν ανθρώπους για... καλό και βάζουν... αυτογκόλ, όπως συνέβη προ ημερών με την κα. Μαρούπα της ΕΕΑ που δήλωσε ότι την περασμένη άνοιξη εταιρία του κ. Σαββίδη ζήτησε άδεια να πάρει την Ξάνθη αλλά μία μέρα μετά θυμήθηκε ότι μπέρδεψε τα ονόματα. Πανόπουλος ήθελε να πει και είπε Σαββίδης. Λογικό ήταν, μοιάζουν τόσο πολύ τα δύο ονόματα, έχουν το ίδιο σίγμα τελικό. Βεβαίως, αφού η κα. Μαρούπα δήλωσε ότι μπερδεύτηκε και ανασκεύασε, πρέπει να την πιστέψουμε.

Διαβάστε επίσης

Ήσυχα αλλά ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ήσυχα αλλά ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Τι... ξέχασαν στην ανακοίνωσή τους οι διαιτητές και το «αλλά». Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Προσοχή, παγίδα (photo)

Προσοχή, παγίδα (photo)

Ο... μικρομέτοχος και ο μεγαλο... συμμέτοχος του Βόλου. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Στερεί χρόνια, δίνει ζωή

Στερεί χρόνια, δίνει ζωή

Η «μεγάλη» δήλωση του Μαρτίνς και οι... φτυαριές συναισθημάτων του ΣΕΦ. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.