Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η Μπάγερν και ο στόπερ των 100 χιλ.

Η Μπάγερν και ο στόπερ των 100 χιλ.
Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 - 11:11
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Να λοιπόν που «η χειρότερη Μπάγερν των τελευταίων ετών», σύμφωνα με μερικές... σπουδαίες μπαλαδόφατσες, έφτασε με μόνο νίκες ως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε 10 ματς ως τώρα οι Βαυαροί κέρδισαν με μερικά εντυπωσιακά σκορ. Οι δύο λιγότερο εντυπωσιακές τους νίκες ήταν με τον Ολυμπιακό. Δεν υπήρξε άλλη ομάδα που «κράτησε» τη Μπάγερν στα δύο γκολ επίθεση όπως έγινε στο ματς με τους ερυθρόλευκους στο Μόναχο.

Και φυσικά δεν υπήρξε άλλη ομάδα που να ηττήθηκε με τη μικρότερη δυνατή διαφορά, ενός γκολ δηλαδή, όπως συνέβη μεταξύ των δύο στο Γ. Καραϊσκάκης. Από τρία γκολ μέχρι και οκτώ «έφαγαν» όλοι οι άλλοι. Και δεν ήταν τυχαίοι άλλοι. Η Μπαρτσελόνα έφαγε 8, η Τότεναμ 7 και 3, η Τσέλσι 4 και 3, η Λιόν 3 και ο Ερυθρός Αστέρας 6 και 3.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν ήταν ο πιο αξιοπρεπής απ’ όλους όσοι βρήκε στο δρόμο της για τον τελικό η Μπάγερν. Αυτός ο Ολυμπιακός που έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων πέρα από τα σύνορα και τυγχάνει ακριβώς αντίθετης συμπεριφοράς στην Ελλάδα από την ΕΠΟ και όλους όσοι ασχολούνται με το σπορ. Και την ίδια στιγμή ομάδες όπως η ΑΕΚ αντιμετωπίζονται όπως θα άξιζε να αντιμετωπίζεται ο μοναδικός σοβαρός εκπρόσωπος της χώρας στο εξωτερικό.

Παρεμπιπτόντως, ξέρετε πόσο στοίχισε στην ΑΕΚ ο στόπερ που απέκτησε από τη Σφαξιέν; Κάτι λιγότερο από 500 χιλιάδες, μην πιστεύετε τα περί 600+ χιλιάδων. Και ξέρετε πόσα θα παίρνει ο παίκτης για κάθε χρόνο συμβολαίου; Κρατηθείτε... Παίκτης 100 χιλ. ευρώ το χρόνο είναι ο Χνιντ. Ναι, όπως το διαβάσατε. Ο Βράνιες ήθελε μισό εκατ. ευρώ και ξεχάστηκε ξανά γρήγορα. Μπορεί ν’ αποδειχθεί λαχείο ο Τυνήσιος ωστόσο αυτό δεν είναι το θέμα μας. Το θέμα είναι ότι αυτός που κάνει σοβαρές επενδύσεις στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται σαν ζητιάνος ή κλεφτοκοτάς και οι άλλοι σαν βασιλιάδες.

Διαβάστε επίσης

Θες να είσαι ο επόμενος;

Θες να είσαι ο επόμενος;

Το ποδοσφαιρικό... διαστημόπλοιο στο οποίο, πια, όλοι θέλουν να ανέβουν. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Μάτια που κλαίνε...

Μάτια που κλαίνε...

Το συγκινητικό αντίο του Ραφίνια μας «είπε» πράγματα για 'κείνον. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.