Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κεφάλι ψηλά

Κεφάλι ψηλά
Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020 - 09:53
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Από το βράδυ της Τετάρτης ο Πέπε είναι στη χώρα μας για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Είναι λοιπόν λογικό όλοι να αναρωτιούνται: γιατί αυτός; Τι τον κάνει ξεχωριστό και επελέγη από τους πρωταθλητές ν' αντικαταστήσει έναν ποδοσφαιριστή (Γκιλιέρμε) που έβαλε τη σφραγίδα του στον υπέροχο Θρύλο της τελευταίας διετίας; Ας αρχίσουμε από το βασικό.

Όπως και ο Γκιλιέρμε, έτσι και ο Πέπε, δεν είναι από τα παλιάς κοπής 6-8αρα που είχαν το νου τους, πρωτίστως, να... βαράνε τους αντιπάλους. Αμφότεροι έχουν ποιότητα και αρχοντιά στο παιχνίδι τους. Παίζουν με το κεφάλι ψηλά. Βλέπουν γήπεδο και στις βασικές τους έγνοιες - υπευθυνότητες είναι να βγάζουν τη μπάλα επιτυχώς μπροστά. Ν' αρχίζουν το «χτίσιμο» των επιθέσεων. Αυτό αγάπησε ο Μαρτίνς στον Γκιλιέρμε, αυτό του αρέσει και στον Πέπε.
Γουστάρει την ποιότητα στους ποδοσφαιριστές. Το ποδόσφαιρο δεν είναι παιχνίδι που παίζεται, βασικά, με τα πόδια αλλά με το κεφάλι. Οι παίκτες πρέπει να είναι οξυδερκείς. Να έχουν γρήγορη σκέψη ώστε να καλύπτουν το όποιο μειονέκτημα στην ταχύτητα. Αυτοί οι παίκτες κάνουν τη διαφορά και ο 23χρονος Πορτογάλος που μόλις αφίχθη από την Γκιμαράες τέτοιος είναι.

Κεφάλι ψηλά και κάθετο ποδόσφαιρο. Ειδικά σε μια Σούπερ Λιγκ που οι αντίπαλοι παίζουν τον Ολυμπιακό με το σύστημα «ταμπούρι», αυτό μοιάζει πιο απαραίτητο από οτιδήποτε άλλο. Με μια κάθετη στην πλάτη της άμυνας αυτό που μοιάζει δύσκολο μπορεί να γίνει παιχνίδι.

ΥΓ: Τελικά η ποδοσφαιρική υφήλιος δεν θα στερηθεί την τελικάρα της ΕΠΟ. Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που έχουν μυαλό και σκέφτονται ώστε να βρουν λύσεις και όχι να δημιουργήσουν νέα προβλήματα και αδιέξοδα. Προφανώς αυτοί δεν είναι στις τάξεις της ΕΠΟ αλλά στον Ολυμπιακό απ' όπου και έγινε η πρόταση για τελικό και ταυτόχρονα 1η αγωνιστική πρωταθλήματος μαζί με την -πρωταθληματική- εκκρεμότητα Πειραιωτών και ΑΕΚ να μετατίθεται στην πρώτη κενή ημερομηνία, δηλαδή τον Δεκέμβρη.

Διαβάστε επίσης