Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα... ασόβαρα, σοβαρά συμπεράσματα

Τα... ασόβαρα, σοβαρά συμπεράσματα
Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2020 - 09:57
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Παρακολούθησα, όπως όλοι, το χθεσινό φιλικό του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Και διάβασα μετά σοβαρές κριτικές για όσα είδαμε. Σοβαρά τώρα; Πόσο σίγουρος είναι κάποιος για όλα όσα είδε; Να το ρωτήσω κι αλλιώς: αν του... κάθονταν οι φάσεις που δημιούργησε ο Ολυμπιακός και κέρδιζε, θα ήμασταν σίγουροι ότι η ομάδα είναι μια χαρά;

Πόσο σοβαρό συμπέρασμα μπορεί να βγει από ένα φιλικό που οι εξτρέμ έπαιζαν μπακ. Που τα δεξιά μπακ έπαιζαν αριστερά. Που έλειπαν διεθνείς. Που έλειπαν παίκτες για διάφορους άλλους λόγους. Που έπρεπε να έχουν προτεραιότητα να παίξουν παίκτες που θα έχουν δικαίωμα να είναι παρόντες στον τσιρκο-τελικό κυπέλλου και όχι κάποιοι καινούργιοι που έπαιξαν αλλαγή στο τέλος.

Προσωπικά το θεωρώ ασόβαρο να βγάζω σοβαρά συμπεράσματα απ' όλα όσα είδα χθες και γι' αυτό κρατάω ελάχιστα. Κόντρα στο... ρεύμα θα σας πω κάτι πολύ θετικό που παρατήρησα και μου άρεσε. Είδα στην ομάδα αυτό το πνεύμα που έχει χτιστεί και απογειωθεί την τελευταία διετία. Της μάχης και της άρνησης να ηττηθεί. Βλέποντας κανείς σ' αυτό το φιλικό πολύπειρους παίκτες σαν τον Βαλμπουενά ή ακόμα και τον Ελ Αραμπί να λυσσάνε για να κερδίσουν, καταλαβαίνω ότι αυτό το σημαντικό στοιχείο δεν μπορεί να χαθεί και αποτελεί βάση για όλα τα κομμάτια που προστίθενται στο... παζλ. Ίδιο πνεύμα έχουν παίκτες όπως ο Ραφίνια και ο Χολέμπας.

Προσωπικά ο τελικός κυπέλλου με συγκινεί από ελάχιστα έως καθόλου. Έχω... ξενερώσει τόσο πολύ με τους αστείους χειρισμούς της ΕΠΟ που το μόνο που περιμένω από το ματς είναι να... τελειώσει και να πάει στην ευχή (αλλού θέλω να πάει, αλλά τέλος πάντων) για να ασχοληθούμε με τα σοβαρά που ακολουθούν, δηλαδή το πρωτάθλημα και ΦΥΣΙΚΑ τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαβάστε επίσης

Η φόρμα του μυαλού

Η φόρμα του μυαλού

Πιο δύσκολη από τη σωστή σωματική κατάσταση είναι η εγκεφαλική. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Κεφάλι ψηλά

Κεφάλι ψηλά

Γιατί επελέγη ο Πέπε. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.