Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο ΠΑΣ, η Λίβερπουλ και οι... διάνοιες

Ο ΠΑΣ, η Λίβερπουλ και οι... διάνοιες
Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Και τώρα κύπελλο. Και τώρα, δυσκολία. Ο σημερινός πρώτος ημιτελικός κυπέλλου με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, νομίζω, θα είναι ένα δύσκολο ματς για τον Ολυμπιακό. Όπως δύσκολα ήταν και τα δύο προηγούμενα ματς μεταξύ των σημερινών μονομάχων. Τότε για το πρωτάθλημα, σήμερα για το κύπελλο.

Και περιμένω να είναι δύσκολο το ματς γιατί ο ΠΑΣ είναι μία από τις λίγες κανονικές και καλές ομάδες της Λίγκας. Επίσης, για τον ΠΑΣ αυτοί οι ημιτελικοί αποτελούν μια ιστορική ευκαιρία για παρουσία σε τελικό. Θα δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν και είναι λογικό και θεμιτό.

Βεβαίως, ο Ολυμπιακός, είναι ο... Ολυμπιακός. Δεν είναι απλά ο καλύτερος. Είναι καλύτερος και με μεγάλη διαφορά από κάθε τι άλλο ποδοσφαιρικό που κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Αν οι ερυθρόλευκοι παρουσιαστούν όπως μας έχουν συνηθίσει, θα επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί για πρόκριση εν όψει της ρεβάνς.

Αν δεν βρεθούν σε καλή μέρα, ο ΠΑΣ θα βάλει μεγαλο σασπένς στο ζευγάρι. Αν βεβαίως κι εκείνος καταφέρει να αντεπεξέλθει. Γενικώς μοιάζει πολύ απρόβλεπτος ο σημερινός αγώνας. Είναι διαφορετική η λογική και η ψυχολογία ενός ματς κυπέλλου και δη ενός ημιτελικού.

Το σίγουρο είναι ότι οι Πειραιώτες ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν και μοιάζουν όσο έτοιμοι και σοβαροί πρέπει για να παραταχθούν με τη σωστή λογική. Αυτό, νομίζω, είναι και το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να έχουν για να κυλήσουν όλα όπως τα επιθυμούν. Σοβαρότητα και συγκέντρωση για ελαχιστοποίηση των λαθών.

ΥΓ: Άνθρωποι που διάφορες εισηγήσεις εις βάρος του Ολυμπιακού τις χαρακτήριζαν «βόμβα» ή «κόλαφο» ενώ εις βάρος της ΑΕΚ σπεύδουν να τις υποβαθμίσουν. Όχι ότι δεν ξέραμε τι ρόλο έχει ο καθένας, απλά κουβέντα κάνουμε...

ΥΓ2: Χθες η Λίβερπουλ είχε 0 τελικές στο ημιχρονο κόντρα στη Ρεάλ. Η Λίβερπουλ, όχι η Κολοπετινίτσα. Αλλά όταν συνέβαινε με τον Ολυμπιακό κόντρα στη Σίτι στο Τσάμπιονς Λιγκ οι ποδοσφαιρικά... διανοούμενοι της χώρας ειρωνεύονταν και γελούσαν. Για τέτοιες διάνοιες λέμε...

ΥΓ3: Όποιος είδε το Ρεάλ-Λίβερπουλ θα κατάλαβε πως αστεία λάθη γίνονται και από τους πιο ακριβούς παίκτες των πιο πλούσιων και ιστορικών ομάδων. Γι' αυτό ας είμαστε ΟΛΟΙ μας πιο επιεικείς γενικώς. Άνθρωποι παίζουν το σπορ όχι μηχανές.

ΥΓ4: Είχαμε καμία... προσθήκη στην ομοσπονδία κόρης κιτρινόμαυρου παλαίμαχου;

Διαβάστε επίσης