Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Από την ευκαιρία στην υποχρέωση

Από την ευκαιρία στην υποχρέωση
Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021 - 10:01
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Συζητάμε συχνά για τις ευκαιρίες που πρέπει να πάρουν κάποιοι παίκτες που έχουν λιγότερο χρόνο συμμετοχής. Αυτό, μην ξεχνάμε, είναι αμφίδρομο. Ένας παίκτης δεν έχει μόνο το δικαίωμα της ευκαιρίας. Έχει και την υποχρέωση να πάρει στα σοβαρά την ευκαιρία να και αποδείξει σ' αυτόν που του την έδωσε ότι έκανε καλά και πως την άξιζε. Ειδάλλως εκτίθεται και εκθέτει... Δε χρειάζεται να αναφερθούμε ονομαστικά σε παραδείγματα. Είναι άπειρα. Και δε μιλάω απαραίτητα για την τωρινή ομάδα, η ιστορία διδάσκει. Θυμηθείτε πόσες φορές ακούγαμε / μαθαίναμε για παράπονα παικτών που ήταν ρεζέρβες και όταν τους δίνονταν κάποιες ευκαιρίες έδειχναν πολύ κατώτεροι του αναμενομένου. Προφανώς δεν γίνεται να είναι σούπερ από το πρώτο ματς. Όμως πρέπει αν μη τι άλλο να προσπαθούν. Να έχουν διάθεση. Να δείχνουν ότι νοιάζονται αν δεν παίζουν και θέλουν να μονιμοποιηθούν στην 11άδα.

Τα γράφω όλα αυτά με αφορμή τους Ραντζέλοβιτς και Τσούμιτς. Ο Λάζαρ έκανε μια αναμφίβολα κακή σεζόν πέρυσι. Έδειξε να έχει επαναπαυτεί στις... δάφνες της αμέσως προηγούμενης με τα σημαντικά γκολ κόντρα στην Κράσνονταρ και 'κείνο στον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ. Φάνηκε να... ξεχνάει ωστόσο ότι είναι στον Ολυμπιακό. Και μια σημαντική επιτυχία οφείλεις να την ξεχάσεις την αμέσως επόμενη μέρα και να προσπαθήσεις για την επόμενη. Και τώρα που... έσφιξαν λίγο τα «γάλατα», έδειξε να... σφίγγει και ο Λάζαρ που ήταν όντως πολύ ορεξάτος στην προετοιμασία. Έστω και με καθυστέρηση κατάλαβε πόσο σπουδαίο προνόμιο είναι να βρίσκεται στον Ολυμπιακό. Ο συμπατριώτης του Τσούμιτς για παράδειγμα έδειξε να το αντιλαμβάνεται κατευθείαν. Ασχέτως του αν δείχνει έτοιμος ή όχι για να παραμείνει στο ρόστερ, στην προετοιμασία το... έζησε. Έκανε ό,τι μπορούσε. Όπως φυσικά και ο Μάρκοβιτς που κερδίζει με το... σπαθί του θέση στο ρόστερ της σεζόν 2021/22. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς το αντίθετο; Προφανώς και ΟΧΙ.

ΥΓ: Ο Πέδρο Μαρτίνς θα μπορούσε να στείλει σκάουτ για να δει το ματς της Ντιναμό με τη Νέφτσι από κοντά. Θα μπορούσε πανεύκολα να αποφύγει την τεράστια ταλαιπωρία από ένα τέτοιο ταξίδι. Επέλεξε να πάει ο ίδιος. Όχι επειδή δεν εμπιστεύεται τους συνεργάτες του. Επειδή προφανώς αισθάνεται την ευθύνη να σχηματίσει γνώμη και ο ίδιος για τον προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στον β' προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι κάτι τόσες δα λεπτομέρειες που κάνουν μια τόσο μεγάλη διαφορά...

Διαβάστε επίσης