Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η (διπλή) μαγκιά Σισέ, Λόπες

Η (διπλή) μαγκιά Σισέ, Λόπες
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021 - 12:20
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Στο ματς του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ αναδείχθηκαν δύο όμορφες ιστορίες. Μία μεγαλύτερης διάρκειας, του Παπέ Σισέ, και μια μικρότερη, του Ρόνι Λόπες. Ο πρώτος έχει περάσει ουκ ολίγα στάδια όσο ανήκει στον Ολυμπιακό. Πρώτος εγώ τον έχω κριτικάρει πολλάκις για την επιπολαιότητα που επιδεικνύει στους αγώνες όταν τον κυριεύει ο ενθουσιασμός και έχει τη βεβαιότητα ότι μπορεί να κάνει περισσότερα απ' όσα είναι ικανός. Π.χ. στο ματς με τον Βόλο πήρε τη μπάλα και «έκοψε» τον ανήφορο για να δημιουργήσει. Πέρασε τη σέντρα, άνοιξε το κοντρόλ, του έκλεψαν τη μπάλα και στην κόντρα ο Βόλος κέρδισε πέναλτι.

Το καλό είναι ότι πια ο Σενεγαλέζος έχει καταφέρει να μειώσει τη συχνότητα των επιπόλαιων επιλογών του στα ματς. Το κατάφερε γιατί ωριμάζει και γιατί, κατά πως φαίνεται, του έκανε καλό αυτή η... βόλτα που έκανε στη Γαλλία και τη Σεντ Ετιέν ως δανεικός την περασμένη σεζόν. Η ωρίμανση δεν έρχεται, μόνο, όσο μεγαλώνει κανείς αλλά και με τον εμπλουτισμό εμπειριών. Είναι μαγκιά λοιπόν του Σισέ και μεγάλη μάλιστα που κατάφερε να επιστρέψει πιο έτοιμος στα κοινά του Ολυμπιακού και πια να ανατρέψει και την εντύπωση / γνώμη αρκετών για 'κείνον.

Και ο Ρόνι Λόπες έχει αρχίσει να γυρίζει υπέρ του τις πρώτες μέτριες έως κακές εντυπώσεις. Αυτά τα... fast food συμπεράσματα που είχαν βγει. Ήρθε ανέτοιμος και ήταν λογικό να μη μπορέσει να δείξει άμεσα το αληθινό του πρόσωπο. Δεν είναι και λίγο αστείο αλήθεια που φτάσαμε στο σημείο να κρίνουμε, υποτίθεται σοβαρά, έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή; Δεν μιλάμε για έναν πιτσιρικά που τώρα καλείται να αποδείξει να αξίζει. Αν και δεν είναι πολύ μεγάλος σε ηλικία, έχει ιστορία πίσω του. Στη Σεβίλλη ανήκει, όχι στην Tatavla FC. Έλιωσε στη δουλειά λοιπόν με τους προπονητές φυσικής κατάστασης και έγινε... του κουτιού. Άλλος άνθρωπος, άλλος παίκτης. Ή μάλλον, αυτός που ήταν παλιά και ανάγκασε μεγάλα πορτοφόλια να βγάλουν αρκετά χρήματα για να τον αποκτήσουν.

Την άξιζαν λοιπόν αυτή την αναγνώριση και οι δύο. Όπως αξίζει την αναγνώριση και το σεβασμό για ένα ακόμα σπουδαίο ματς ο Γιαν Εμβιλά. Ο Γάλλος ήταν πολύ ουσιαστικός και καθοριστικός στη νίκη επί του ΟΦΗ. Μπορεί να... κλέβουν την προσοχή όλων αυτοί που σκοράρουν αλλά όσοι βλέπουν μπάλα είδαν πόσο καθοριστικός ήταν ο Εμβιλά. Δεν ήταν μόνο ότι από τα δικά του πόδια δημιουργήθηκαν τα δύο πρώτα γκολ αλλά και ότι έκανε μια γεμάτη εμφάνιση. Γεμάτη σε δημιουργία και ακόμα πιο γεμάτη σε ανασταλτική λειτουργία.

Διαβάστε επίσης

Και με μαστίγιο και με καρότο

Και με μαστίγιο και με καρότο

Είναι εντυπωσιακή η σταθερότητα του Ολυμπιακού και, παράλληλα, πολλά υποσχόμενη. Γιατί; Αναλύει ο Σπύρος Γρομητσάρης.