Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι προαγωγές και το 48ο

Οι προαγωγές και το 48ο
Σάββατο, 7 Μαΐου 2022 - 10:07
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Το 47ο κατακτήθηκε και μάλιστα με πολύ ξεχωριστό και γλυκό τρόπο, στο σπίτι της ομάδας με τη μεγαλύτερη γλώσσα που λέει, λέει και ξαναλέει, και πλέον ο Ολυμπιακός ασχολείται ήδη με την επόμενη μέρα. Με την επόμενη σεζόν και την προσπάθεια που θα κάνει για το 48ο.

Μπορεί να πει κανείς ότι το 48ο θα κάνει σέντρα στο... Κλεάνθης Βικελίδης κόντρα στον Άρη. Εκεί όπου ο Πέδρο Μαρτίνς θα χρησιμοποιήσει ουκ ολίγους παίκτες του Ολυμπιακού Β' μαζί με κάποιους από την πρώτη ομάδα που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής όπως ο Κούντε, ο Αβραάμ και φυσικά ο Φορτούνης. Κόντρα στον Άρη λοιπόν αρχίζει η πιο ξεκάθαρη αξιολόγηση.

Γιατί καλύτερη και ξεκάθαρη αξιολόγηση γίνεται για έναν παίκτη όταν εκείνος παίζει σε επίσημα ματς. Κι αυτό ισχύει και για τους έμπειρους και για τους νεότερους που θέλουν την ευκαιρία να δείξουν ότι αξίζουν την... προαγωγή. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές ότι δεν έχει... κόλλημα να εμπιστευτεί ένα πολύ νέο και άγουρο παιδί αν εκτιμά ότι έχει το πακέτο που πρέπει.

Οι μάχες του Ολυμπιακού στη Euroleague με live streaming 21+ | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Από το... πουθενά, καθιέρωσε τον Αγκιμπού που ποδόσφαιρο ως βασικός δεν είχε ποτέ μέχρι φέτος σε κορυφαίο επίπεδο. Επίσης πέρυσι το καλοκαίρι, με τον Τόμας Βατσλίκ μόλις να έχει έρθει στην ομάδα, πήγε στην αρχή των ευρωπαϊκών προκριματικών με τον Κωνσταντίνο Τζολάκη.

Δεν θα διστάσει δηλαδή να δώσει χρόνο σε παίκτες όπως ο Κίτσος ή ο Φαντιγκά. Και όσο περισσότερα του δίνουν τόσο περισσότερο χρόνο θα δίνει κι εκείνος πίσω. Απλά είναι όλα στο θέμα του συγκεκριμένου προπονητή. Δείχνεις ότι αξίζεις και μπορείς να παίξεις; Παίζεις. Πιο απλό δεν γίνεται. Θα έχει αναμφίβολα μεγάλο ενδιαφέρον λοιπόν το ματς με τον Άρη γιατί θα δούμε νέες φάτσες.

ΥΓ: Όπως υπήρχε υπερ-απογοήτευση μετά από 'κείνη την ήττα από τον ΠΑΟ στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα ή κάποιες άλλες στην Ευρωλίγκα, έτσι υπάρχει τώρα και ένας υπερ-ενθουσιασμός μετά την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Θέλει διαχείριση του καθενός μέσα του όλο αυτό.

Ο Ολυμπιακός θα πάει στο Βελιγράδι για να κάνει το καλύτερο που μπορεί. Αλλά το ίδιο θα κάνουν και οι άλλες τρεις σπουδαίες ομάδες που θα βρει εκεί. Καλή είναι η αισιοδοξία αλλά με μέτρο γιατί δεν οδηγεί πουθενά η υπερβολή, ούτε στο καλό ούτε στο κακό. Ψυχραιμία λοιπόν.

Όπως έγραψα κι άλλη φορά, πριν απ' όλα πρέπει να το απολαύσει και να το ευχαριστηθεί ο Ολυμπιακός. Κόπιασε για να είναι εκεί και οφείλει να χαρεί τη σπουδαία επιστροφή του εκεί που ανήκει στην ελίτ.

Διαβάστε επίσης