Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Λάθος η σύγκριση με τον Παναθηναϊκό

Λάθος η σύγκριση με τον Παναθηναϊκό
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ακόμα και το πλέον διεστραμμένο μυαλό δύσκολα θα έγραφε τέτοιο σενάριο για τον 2ο τελικό της Α1 μπάσκετ. Πάνω που το πίστεψαν οι πράσινοι παίρνοντας σπουδαίο προβάδισμα με 14π. ο Ολυμπιακός με ένα απίθανο 5λεπτο στο 3ο δεκάλεπτο ήταν λες και είπε στον Παναθηναϊκό: μα καλά βρε χαζέ, πίστεψες πραγματικά ότι μπορείς να κερδίσεις;

Άρχισαν λοιπόν οι κανονιοβολισμοί και οι χιλιάδες άνθρωποι που προφανώς πιστεύουν εν έτει 2022 στα θαύματα και πήγαν ΟΑΚΑ αναγκάστηκαν να σωπάσουν και να προσγειωθούν ξανά ανώμαλα στην οδυνηρή πραγματικότητα. Γιατί η οδυνηρή πραγματικότητα είναι ότι αυτός ο Παναθηναϊκός είναι μια ομαδούλα, μια ομάδα που αν υπήρχε υποβιβασμός στην Ευρωλίγκα θα είχε υποβιβαστεί, και ο αιώνιος αντίπαλός του είναι μια σπουδαία ομάδα που δίχως να εντυπωσιάσει μπορεί να τον διαλύσει.

Αυτό συνέβη. Ο Ολυμπιακός έκανε ένα κακό α' ημίχρονο αλλά είναι τέτοια η διαφορά κλάσης με τους πράσινους που σε μόλις 5 και κάτι λεπτά ανατράπηκε σαν σε περίπατο αυτό το +14π. του τριφυλλιού. Πέρα από τον τίτλο που αν γίνει και με σκούπα μπροστά στον κόσμο του θα έχει άλλη γλύκα, ο Ολυμπιακός ΔΕΝ πρέπει να κοιτάει στον καθρέφτη και να βλέπει πόσο ψηλότερος είναι από τον Παναθηναϊκό. Θα είναι καταστροφικό να αρκείται στη σύγκριση με τους πράσινους που έχουν κοντύνει τόσο πολύ.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να συγκρίνεται με τους κορυφαίους της Ευρωλίγκας αλλά και με το δικό του παρελθόν, της ομάδας που κατακτούσε Ευρωλίγκες. Ο Ολυμπιακός μετά το φινάλε της σεζόν πρέπει να δράσει με τη λογική του να γίνει πολύ καλύτερος απ' αυτό που είναι τώρα ώστε στη νέα Ευρωλίγκα να πάει πάνοπλος και έτοιμος για την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης. Αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο όχι η σύγκριση και η κυριαρχία με τον εγχώριο αιώνιο αντίπαλο του που μοιάζει νάνος τώρα.

ΥΓ: Και ξαφνικά οι μπλόγκερ και οι φαν του Παναθηναϊκού μιλάνε ανοιχτά για διαιτησία και το πόσο μπορεί να επηρεάσει ένα ματς. Μα καλά ρε παιδιά, εσείς επί 10ετίες δεν προσπαθούσατε να μας πείσετε ότι στο μπάσκετ κερδίζει ο καλύτερος ανεξαρτήτως διαιτησίας; Και δε συμφωνείτε ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος; Προς τι λοιπόν η φασαρία και οι φωνές; Αλλάξατε γνώμη τώρα στα γεράματα;

ΥΓ2: Μαντέψτε ποιό σάιτ δεν θα κάνει... σημαία και δεν θα καλέσει Υπουργούς, Πρωθυπουργούς και Εισαγγελείς (όπως θα συνέβαινε αν επρόκειτο για παίκτη του ΠΑΟ και οπαδό του Ολυμπιακού) να παρέμβουν για τη ρατσιστική επίθεση που κατήγγειλε ο Ντόρσεϊ από οπαδό του Παναθηναϊκού. Αλλοιώνεται το dna της αλήθειας όταν υπάρχει πράσινη, κίτρινη ή ασπρόμαυρη ευθύνη.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

12 χρόνια ξεγνοιασιάς

12 χρόνια ξεγνοιασιάς

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα αποτελεί ευκαιρία για απολογισμό. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.