Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν οι παίκτες άφησαν στην άκρη τα... μαξιλαράκια

Όταν οι παίκτες άφησαν στην άκρη τα... μαξιλαράκια
Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2023 - 13:21
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Το έγραφα εδώ διαρκώς τον τελευταίο καιρό, σε βαθμό που ενδεχομένως να είχαν κουραστεί κάποιοι. Ωστόσο το πίστευα τόσο μα τόσο πολύ. Και ήθελα να το επικοινωνήσω. Βασικά, να το φωνάξω, να... ουρλιάξω ήθελα. Δε μπορούσα να πιστέψω τι έκανε τον προηγούμενο καιρό ο Ολυμπιακός στον εαυτό του. Και το έκαναν σε μεγάλο βαθμό οι παίκτες στους εαυτούς τους και την ομάδα που τους καλοπληρώνει και τους έχει βασιλιάδες σε δύσκολους καιρούς. Χάρηκα λοιπόν που το είπε και ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα στο Βόλο.

«Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, αλλά κυρίως αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι οι ποδοσφαιριστές άρχισαν να πιστεύουν στις δυνατότητές τους. Νομίζω αυτή τη στιγμή είμαστε η ομάδα που σκοράρει τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα και παράλληλα δεχόμαστε τα λιγότερα γκολ, στα τελευταία ματς δεν έχουμε δεχτεί καθόλου γκολ. Ευχαριστώ τους ποδοσφαιριστές γιατί πιστεύουν σε αυτά που τους λέμε και τις ικανότητές τους, εκείνοι είναι οι πρωταγωνιστές και εκείνοι είναι που κάνουν πράξη τα όσα τους λέμε και δείχνουμε και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε», είπε ο Μίτσελ. Αυτό ακριβώς.
Η μεγαλύτερη αλλαγή έγινε στο μυαλό των παικτών. Μέχρι και πριν από μερικές αγωνιστικές, έδειχναν να βολεύονται με τα προστατευτικά... μαξιλαράκια που είχαν μπει γύρω τους.

Η μούφα εξυγίανση που κυνηγάει διαρκώς τον Ολυμπιακό και δεν είναι ψέμα. Οι προηγούμενοι προπονητές που (υποτίθεται) τα έκαναν όλα λάθος και αυτομάτως οι παίκτες εμφανίζονταν ως άμοιροι ευθυνών γιατί τα... πυρά στρέφονταν στο παρελθόν. Ε, επιτέλους σταμάτησε αυτό. Σταμάτησαν οι παίκτες να βολεύονται. Κατάλαβαν ότι ήρθε η ώρα τους. Είτε να βγουν μπροστά και να παίξουν σύμφωνα με την κλάση τους είτε να τα ακούσουν σκληρά και οι ίδιοι που υπολειτουργούν ενώ δεν υπό-πληρώνονται.

Έστω και αργά λοιπόν, έστω κι αν χρειάστηκε να φτάσουν ως την... κόλαση του -12β. οι παίκτες αποφάσισαν να κάνουν τα βασικά. Να συγκεντρωθούν και να κάνουν αυτό για το οποίο πληρώνονται. Και αυτομάτως όλα έγιναν πιο όμορφα και πιο απλά και η διαφορά με την κορυφή μειώθηκε. Σιγά τα... μεγαθήρια που έχει απέναντί του ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός... ψήλωσε τους αντιπάλους του, δεν είναι εκείνοι όσο ψηλοί φάνηκαν. Χρόνος υπάρχει λοιπόν για τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αρκεί οι παίκτες να μην αφήσουν ξανά το πόδι από το γκάζι. Αρκεί να μην εφησυχάσουν ξανά. Γιατί ύστερα δεν θα υπάρχει χρόνος για ανατροπή. Και φυσικά οι δικαιολογίες τους θα έχουν στερέψει και θα κληθούν να περάσουν από το... ταμείο των ευθυνών τους. Και δεν θα είναι ένα πολύ ευχάριστο... ταμείο.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Νίκη και μετά ποπ κορν

Νίκη και μετά ποπ κορν

Φτάσαμε σε μία ακόμα μεγάλη μέρα στη φετινή Super League. Και είναι μεγάλη γιατί περιλαμβάνει σημαντικά ματς. Αναλύει ο Σπύρος Γρομητσάρης.