Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Λες και ξαναήρθε το καλοκαίρι

Λες και ξαναήρθε το καλοκαίρι
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023 - 13:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Θυμάμαι τον πανικό που προκλήθηκε στο άκουσμα του ερχομού του Μαρσέλο. Θυμάμαι και το τι συνέβη στο Γ.Καραϊσκάκης, μια νορμάλ μέρα δίχως αγώνα το οποίο γέμισε για να υποδεχθεί τον Βραζιλιάνο σταρ. Και μετά απ' όλο αυτό, ησυχία. Αγωνιστική ησυχία. Ο Μαρσέλο δεν ήρθε έτοιμος, αντιθέτως ήρθε αρκετά πίσω σε φυσική κατάσταση και γενικότερη ετοιμότητα. Το ξέραμε. Το καταλάβαινε κάποιος και δίχως να έχει ενημέρωση, ελεύθερος κυκλοφορούσε επί μήνες.

Και ύστερα αρχίσαμε να βλέπουμε μικρά δείγματά του μπαίνοντας ως αλλαγή σε διάφορα ματς. Και καταλάβαμε αμέσως τι πρέπει και τι δεν πρέπει να περιμένουμε. Τι μπορεί και τι δε μπορεί να δώσει. Γιατί ο Μαρσέλο δε γίνεται να πιει το ελιξήριο της νεότητας, δεν έχει εφευρεθεί ακόμα. Ρεαλισμός χρειάζεται λοιπόν. Ρεαλισμός και λογική. Ούτε ακραίες αντιδράσεις χρειάζονται, θετικές ή αρνητικές. Δεν είναι απλό να μπει ο Μαρσέλο στην 11άδα του Ολυμπιακού σε ματς πρωταθλήματος και ειδικά με υψηλό συντελεστή δυσκολίας. Το γιατί το είδαμε στο α' ημίχρονο του αγώνα με τον Ατρόμητο για το κύπελλο στο Γ. Καραϊσκάκης. Σε ομάδα που δεν θα μένει παθητική αλλά θα απειλεί θα μπαίνει στο... σημάδι ο Βραζιλιάνος και είναι αυτονόητο. Από την άλλη, δεν γίνεται να μην εκμεταλλεύεται ο Ολυμπιακός όσα μπορεί να δώσει ο συγκεκριμένος παίκτης από τη μέση και μπροστά.

Στα δύο ματς κυπέλλου λοιπόν με τον Ατρόμητο θυμηθήκαμε τον καλοκαιρινό πανικό, λες και ήρθε ξανά το καλοκαίρι ήταν. Θυμηθήκαμε τον ενθουσιασμό που πλημμύρισε άπαντες με την άφιξη του Βραζιλιάνου. Γιατί έχει τόση ποιότητα που ομορφαίνει το άθλημα. Που μας βοηθάει να αποθηκεύσουμε στο σκληρό δίσκο μνήμης αναμνήσεις. Γιατί στο κάτω κάτω αυτό είναι (και) ο αθλητισμός. Αναμνήσεις. Τι έχεις να θυμάσαι. Και τα τρία γκολ του Μαρσέλο με τον Ατρόμητο για το κύπελλο είναι απ' αυτά που θυμάσαι. Το τι θα δούμε, αν δούμε, μετά θα φανεί. Επαναλαμβάνω δεν είναι εύκολο να «χωρέσει» στους πρώτους 11 δύσκολων αγώνων ο Μαρσέλο, όχι τουλάχιστον ως αριστερός μπακ. Αλλά αυτό σκέφτομαι εγώ. Ο αρμόδιος είναι ο Μίτσελ και ενδεχομένως να σκέφτεται κάτι άλλο. Θα δείξει.

ΥΓ: Μίλησα μόνο για τον Μαρσέλο (πως γίνεται να μη μιλήσει κανείς μετά και το χθεσινό;) αν και όπως έγραφα χθες το ματς έχει μεγάλο ενδιαφέρον για πολλούς λόγους. Και ο Μίτσελ το έκανε πιο ενδιαφέρον με την αλλαγή διάταξης αλλά και τον Μπουχαλάκη κάτι σαν λίμπερο. Για να δούμε τα ανάλογα επόμενα, αν θα υπάρχουν ανάλογα επόμενα ή ήταν μια δοκιμή που δεν θα επαναληφθεί. Σημαντικό επίσης είναι που επέστρεψαν και παίκτες από τραυματισμούς όπως ο Βαλμπουενά και ο Βρουσάι.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης