Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Μπαλτάκος και οι εξωγήινοι

Ο Μπαλτάκος και οι εξωγήινοι
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 - 18:20
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Καμία ελπίδα. Αυτό ακριβώς ήταν το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό διαβάζοντας δηλώσεις του Τάκη Μπαλτάκου σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης. Σταμάτησα να διαβάζω αμέσως μόλις έφτασα στο σημείο που έλεγε ότι ονειρεύεται τελικό κυπέλλου στο εξωτερικό. Σοβαρά τώρα; Αυτό είναι το μοναδικό που λείπει για να... απογειωθεί το προϊόν στη χώρα μας; Δηλαδή όλα τα υπόλοιπα έχουν λυθεί και ψάχνουμε το χαϊλίκι; Βρε προσπαθήστε πρώτα να οργανώσετε έναν ΚΑΝΟΝΙΚΟ τελικό εντός συνόρων και μετά το συζητάμε για το εξωτερικό. Που γελάει όλη η υφήλιος κάθε χρόνο μαζί μας.

Τη μία φορά διεξάγεται ο τελικός αυτής της σεζόν την... επόμενη με άλλα ρόστερ. Την άλλη ορίζεται σε ακατάλληλο γήπεδο. Και φυσικά κάθε χρόνο προβάλλεται σε πανελλήνια μετάδοση κλοτσοπατινάδα και μαχαιρώματα. Άλλες φορές σε αερογέφυρες. Άλλες φορές στο ταρτάν. Άλλες φορές απέξω από το γήπεδο. Άλλες σε όλα αυτά μαζί κι ακόμα περισσότερα. Και γίνονται απονομές με φόντο φωτιές και καπνούς σε άδειες κερκίδες και καμαρώνουν οι βλαχοπρόεδροι των ΕΠΣ.

Είναι λες και δεν έχει καν... πατίνι ο Μπαλτάκος και σχεδιάζει σε ποιούς πλανήτες του διαστήματος θα κάνει βόλτα όταν αποκτήσει διαστημόπλοιο. Ήμαρτον κάπου. Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει. Ένα πρόβλημα, λένε, για να το λύσεις πρώτα πρέπει να το κατανοήσεις. Και ο πρόεδρος της ΕΠΟ δείχνει να μην έχει καν συναίσθηση του τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Φαντασιώνεται ότι είναι όλα καλώς καμωμένα αλλά εμείς είμαστε στον πάτο καιρό και τον ξύνουμε για να πάμε παρακάτω. Γι' αυτό λέω: καμία σωτηρία.

ΥΓ: Είναι ξεκάθαρο ότι... χάλασε πολύ κόσμο η πρόκριση του Ολυμπιακού στο κύπελλο. Και χάλασε με τον τρόπο που ήρθε. Γιατί ήταν ένας πολύ Ολυμπιακός τρόπος. Κόντρα σε όλους και όλα. Με κόντρα διαιτησία. Σε απίστευτα εχθρικό γήπεδο. Ναι του γνωστού... παραρτήματος (τι όχι;). Με απουσίες. Με ήρωα έναν νεαρό τερματοφύλακα. Με πολλά και διάφορα που συνέβησαν και έδωσαν ιδιαίτερη αξία στην πρόκριση. Και τώρα έχουμε ραντεβού στα ημιτελικά με τους... εξωγήινους. Μέχρι τότε βεβαίως προηγούνται άλλα σημαντικά ματς για το πρωτάθλημα. Υπάρχει την Κυριακή ο ΟΦΗ, ο ανεβασμένος ΟΦΗ, και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και μεγάλη προσοχή για να έρθει η νίκη και να συνεχιστεί η προσπάθεια ανατροπής της βαθμολογίας.

ΥΓ2: «Μεγάλο» ματς δίνει απόψε η ομάδα μπάσκετ για την Ευρωλίγκα. Προφανώς και δεν είναι ματς δίχως αύριο. Προφανώς και δεν υπάρχει τίποτα να αποδείξει αυτή η ομάδα. Απλά καλό θα είναι να το κερδίσει για την πάρτη της και μόνο. Όπως και να 'χει, θα κάνει το καλύτερο που μπορεί ο Ολυμπιακός για να παραμείνει στην κορυφή.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Από τον ΟΦΗ στον ΟΦΗ

Από τον ΟΦΗ στον ΟΦΗ

Πριν από ακριβώς ένα γύρο πρωταθλήματος, στο ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, φάνηκε για πρώτη φορά ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει στον Ολυμπιακό. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Cash out να φύγουμε

Cash out να φύγουμε

Κάπως έτσι σκέφτομαι και για το αποψινό ματς με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Blogάρει ο Σπύρος Γρομητσάρης.