Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η 5άδα του ΟΦΗ που χτυπάει τον συναγερμό

Η 5άδα του ΟΦΗ που χτυπάει τον συναγερμό
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023 - 12:18
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Έχουμε και λέμε: Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-1, ΟΦΗ-Βόλος 0-0, Παναιτωλικός-ΟΦΗ 0-4, ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 0-0 και ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 1-0. Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι, λέει μια λαϊκή ρήση. Με την παράθεση των αποτελεσμάτων στα τελευταία 5 ματς του ΟΦΗ στη Super League επιβεβαιώσαμε το πρώτο μέρος της λαϊκής ρήσης. Τα λίγα λόγια είναι ζάχαρη. Μια ζάχαρη που περιγράφει τη δυσκολία της σημερινής αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την ομάδα του Ηρακλείου στο Γ. Καραϊσκάκης.

Αυτός ήταν ο στόχος μου, να υπογραμμίσω πόσο δύσκολο είναι το ματς σήμερα για τον Ολυμπιακό. Ο ΟΦΗ είναι πολύ ανεβασμένος. Και ο ΟΦΗ, όπως συμβαίνει με κάθε ομάδα που έρχεται στο Καραϊσκάκη, δεν έχει άγχος. Κανένα άγχος. Αν χάσει, δεν θα του πει κανείς τίποτα. Αν δεν χάσει, θα συνιστά τεράστια επιτυχία. Αντιθέτως ο Ολυμπιακός έχει και σήμερα όπως και πάντα το «πρέπει» της νίκης. Πρέπει να κερδίσει. Πρέπει να πάρει τους τρεις βαθμούς. Πρέπει να σταθεί στο ύψος της περίστασης.

Αν δεν κερδίσει ο Ολυμπιακός γι' αυτόν θα συνιστά αποτυχία. Δεν τα γράφω αυτά για να αγχωθούμε. Τα γράφω γιατί είναι η πραγματικότητα. Έτσι έχουν τα πράγματα και μεταξύ μας πρέπει να τα περιγράφουμε όπως είναι. Δε χωράνε στρογγυλοποιήσεις ή ωραιοποιήσεις. Νίκη και μόνο νίκη θέλει ο Ολυμπιακός. Ή μάλλον νίκες, πληθυντικό. Χωρίς τους τρεις βαθμούς της νίκης οτιδήποτε άλλο θα είναι ανώφελο.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν επιβάλλεται να κερδίσει σήμερα. Και επιβάλλεται ΝΑ ΜΗΝ είναι όπως ήταν την προηγούμενη Κυριακή στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο. Όπου ήταν αληθινά απογοητευτικός και δεν επιβεβαίωνε η εικόνα του ότι θέλει και μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα και να κατακτήσει τον τίτλο. Και το να μη μπορεί κάποιος αντέχεται. Να μην πείθει με τη στάση του ότι θέλει είναι χειρότερο. Γιατί οι συγκεκριμένοι παίκτες, αυτή η ομάδα, πληρώνεται καλά και πληρώνεται και για να μπορεί και για να θέλει.

Όχι για να υπολειτουργεί όπως έκανε στο Περιστέρι. Αλλά ας αφήσουμε πίσω τον Ατρόμητο. Ας εστιάσουμε στο σημερινό ματς που είναι ματς-παγίδα και έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας. Ή μάλλον, έχει βαθμό δυσκολίας αν ο Ολυμπιακός δεν είναι όπως πρέπει. Αν ο Ολυμπιακός είναι κανονικός Ολυμπιακός, θα το καθαρίσει το ματς και θα πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

ΥΓ: Είναι κρίμα που το ματς με τη Μακάμπι συνοδεύτηκε από το πρόβλημα του Σλούκα που θα τον κρατήσει για μερικές μέρες εκτός. Περαστικά να ευχηθούμε στον σπουδαίο αυτό αθλητή και γρήγορα να επιστρέψει στη δράση γιατί τον έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός και ο ίδιος έχει ανάγκη να παίζει και να ηγείται.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Επιλογές για το σήμερα και το αύριο

Επιλογές για το σήμερα και το αύριο

Όλοι και όλα κρίνονται στο γήπεδο. Συνεπώς εκεί θα πρέπει να περιμένουμε για να κρίνουμε τους παίκτες που απέκτησε ο Ολυμπιακός. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

You had only one job...

You had only one job...

Λοιπόν αφήνω τους προλόγους και μπαίνω στο θέμα… Blogάρει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης!

Από τον ΟΦΗ στον ΟΦΗ

Από τον ΟΦΗ στον ΟΦΗ

Πριν από ακριβώς ένα γύρο πρωταθλήματος, στο ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, φάνηκε για πρώτη φορά ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει στον Ολυμπιακό. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.