Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νίκη ακόμα κι όταν δεν θέλγει…

Νίκη ακόμα κι όταν δεν θέλγει…
Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 - 16:00

Του Θεόφιλου Τυριντζή

Κοιτάς τη στατιστική και βλέπεις: 13 ασίστ και 14 λάθη. Βλέπεις μετά, 10 κλεψίματα η Μιλάνο και 11 τα λάθη της. Περιμένεις μετά τον Ολυμπιακό να έχει κερδίσει με +10, το οποίο εύκολα θα μπορούσε να είναι και +15; Οχι βέβαια! Δεν ήταν καλή η αναλογία σε αυτήν τη συνάρτηση, αλλά όταν κοιτάς αφενός τα 17 επιθετικά που κέρδισε και πάλι, τον πλήρη έλεγχο στα ριμπάουντ (42-29) και θυμάσαι τις κομβικές άμυνες μία προς μία, τότε ναι, ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει και έτσι. Παίζοντας ουσιαστικά ένα μόνο πληθωρικό δεκάλεπτο και δίχως να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του. Σημασία, όμως, έχει να προσθέτει νίκες στο σακούλι του. Να νικάει ακόμα κι όταν δεν πιάνει επιδόσεις τύπου Εφές. Αυτό είναι το σημαντικό, πόσω μάλλον όταν αύριο κιόλας, δίχως καν να πάρει ανάσα, δίχως καν να έχει το περιθώριο για ανάλυση και να σταθεί στο χτεσινό παιχνίδι, ετοιμάζεται για τζάμπολ και μέσα μάλιστα σε μία δύσκολη έδρα. Της Μπασκόνια στη Βιτόρια. Σε ένα από τα πιο δύσκολα ταξίδια της Ευρωλίγκας όταν δεν πας με πτήση τσάρτερ.

Αν ψάχνετε για κλειδιά και… αντικλείδια, για μυστικά και «τρικ» και τις γνωστές μπασκετικές εκφράσεις, όλα αυτά απηχούν στην εμφάνιση και το πρόσωπο του Ερικ Γκριν. Αυτός, παρά τα 0/5 δίποντα που είχε (1 ασίστ, κανένα λάθος), ήταν που αναστάτωσε για τα καλά την άμυνα της Μιλάνο. Που άλλαξε άρδην τον ρυθμό την επίθεση του Ολυμπιακού και που «σκότωσε» το -πολύ καλό- συγκρότημα του Γιάσμιν Ρέπεσα αρχικά με τα δύο τρίποντά του στα τελευταία δευτερόλεπτα της 3ης περιόδου και εν συνεχεία με ακόμα 5 πόντους στην εκκίνηση της 4ης, όταν το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Ο Ολυμπιακός σε εκείνο το σημείο κράτησε τη Μιλάνο για 2.30 λεπτά περίπου χωρίς σκορ μέσω της επιθετικής του άμυνας και όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους.

ΥΓ.: Πολύ καλή άμυνα των Ιταλών πάνω στον Πρίντεζη.

ΥΓ.2: Ο Χάκετ είδε την… πρώην και αφήνιασε. Πολύ καλός ο Ιταλός χτες. Οχι τόσο οι ψηλοί της ομάδας.

ΥΓ.3: Μην πετάτε στα σύννεφα, μην απογοητεύεστε. Η σεζόν έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμα. Η Ευρωλίγκα μόλις ξεκίνησε να φουντώνει.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 26/10/2016)

Διαβάστε επίσης

WANTED: Οι άντρες με τα κόκκινα!

WANTED: Οι άντρες με τα κόκκινα!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει γιατί οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι... καταζητούμενοι σε όλη την Ευρώπη αυτή τη στιγμή.

Χρειαζόταν δηλαδή ο Σπανούλης;

Χρειαζόταν δηλαδή ο Σπανούλης;

Ο Θεόφιλος Τυριντζής, αναρωτιέται αν χρειάζεται ο αρχηγός του Θρύλου, για να κερδίσει ο Ολυμπιακός έναν τέτοιο αγώνα άνετα και ωραία.

Kill… Green!!

Kill… Green!!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τη νίκη κόντρα στην Δόξα Λευκάδας, αλλά και για τον Έρικ Γκριν, ο οποίος από παιχνίδι με παιχνίδι αποδεικνύει τι έλειπε από τον Ολυμπιακό τόσα χρόνια.

Ο τύπος με το «7» στην πλάτη!

Ο τύπος με το «7» στην πλάτη!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τον «μύθο» Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος στο παιχνίδι με την Εφές ξεπέρασε τους 3.000 πόντους στην Ευρωλίγκα.