Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χρειαζόταν δηλαδή ο Σπανούλης;

Χρειαζόταν δηλαδή ο Σπανούλης;
Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016 - 18:00

Του Θεόφιλου Τυριντζή

Πραγματικά, βάλτε για μια στιγμή τη θέση σας σε αυτήν του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Εχεις δεχτεί 25 πόντους στο 1ο δεκάλεπτο, ξεκινάς με 34-30 με υποτυπώδη άμυνα και 1.30 πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους βλέπεις στον πίνακα να έχει γίνει -άκοπα για τον Κολοσσό- 40-42. Θα τους λέγατε κάτι; Θα σχεδιάζατε κάποια σύστημα; Θα επισημαίνατε το πώς διάολο τα ριμπάουντ ήταν 11-18; Τα είπε, μια, δυο, τρεις… νισάφι. Κάτω έπεφταν όπως και το πινακάκι του, με το που σφύριξαν οι διαιτητές τη λήξη του τάιμ άουτ.

Το θέμα εδώ είναι ξεκάθαρο. Πνευματικό! Θέμα συγκέντρωσης και ενέργειας. Ναι, το επισημαίναμε και μετά τη Λευκάδα αυτό, το πρόγραμμα είναι βαρύ, υπάρχουν ταξίδια, δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, αλλά τι να γίνει τώρα; Να σταματήσουμε το πρωτάθλημα; Ολοι σε τέτοιους ρυθμούς παίζουν. Και να ρωτήσω εγώ με τη σειρά μου το άλλο: Ενέργεια δεν υπήρχε στο 1ο ή στο 2ο ή ακόμα και στο 3ο δεκάλεπτο που ξεκίνησε με 10-0 σερί (και πήγε στον βρόντο στο επόμενο λεπτό) και υπήρχε στα τελευταία τρία λεπτά; Ή έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να ακουμπήσει η μπάλα στο ποστ; Να την πάρει ο Πρίντεζης και είτε να εκτελέσει ο ίδιος είτε να βρει τον Μπιρτς μετά τη βοήθεια. Οπως και έγινε δηλαδή. Μυαλωμένα και έξυπνα. Γιατί σε όλο το υπόλοιπο διάστημα επικρατούσε βιασύνη τού στυλ… άντε να τελειώνουμε. Τρίποντο, στο τρίποντο, στο τρίποντο, δίχως συνεργασίες, δίχως έξυπνο σετ παιχνίδι, λες και έπαιζαν πρώτη φορά απέναντι σε «ζώνη». Εμ, δεν είναι έτσι. Κανείς δεν θα χαριστεί. Από τον Κολοσσό βαρέθηκαν να λένε «ο Ολυμπιακός δεν θα έχει ενέργεια, έρχεται από Ευρωλίγκα».

Εγινε μια στη Λευκάδα, έγινε δεύτερη χτες, αν συνεχιστεί αυτό το τροπάριο και συνεχίζει να παίζει με τη φωτιά, με μαθηματική ακρίβεια θα καεί. Είναι δεδομένο αυτό. Το λένε και οι ίδιοι, το ξέρουν, αλλά πρέπει να το αποδείξουν και στο παρκέ.

ΥΓ.: Χρειάζεται δηλαδή ο Σπανούλης για να κερδίσεις άνετα και ωραία τον Κολοσσό;

ΥΓ. 2: Δεν είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι όπως απαιτείται και επιβάλλεται.

ΥΓ. 3: Ολα για όλα με την ΤΣΣΚΑ.

Διαβάστε επίσης

WANTED: Οι άντρες με τα κόκκινα!

WANTED: Οι άντρες με τα κόκκινα!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει γιατί οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι... καταζητούμενοι σε όλη την Ευρώπη αυτή τη στιγμή.