Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα γκάζια, οι πιρουέτες και η οφθαλμαπάτη!

Τα γκάζια, οι πιρουέτες και η οφθαλμαπάτη!
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 - 21:44
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Το να σταθούμε στην εμφάνιση του Ολυμπιακού με τον Ήφαιστο Λήμνου και τους 37 πόντους διαφοράς, δεν ωφελεί πουθενά. Αυτό δα έλλειπε… Μετά τα γκάζια (αγωνιστικά και όχι με φωνές) στην προπόνηση της Κυριακής αλλά και το -24 από την Μιλάνο και την γενικότερη κάκιστη εμφάνιση, ήταν λογικό και αναμενόμενο οι «ερυθρόλευκοι» να θέλουν να παίξουν ένα παιχνίδι σε υψηλή ένταση, βγάζοντας ενέργεια και ανακτώντας τον ρυθμό τους ενόψει Μακάμπι. Ρυθμό και μόνο, γιατί ο Ήφαιστος δεν μπορεί να βοηθήσει σε κάτι περισσότερο τους Πειραιώτες για τον αγώνα με την πρώην ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ. Ρυθμός, τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Στα κέρδη ήταν ο Γκος, που είχε πρωτοβουλίες και επιθετικότητα στο παιχνίδι του (11 πόντους, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και 1 λάθος), αναμφισβήτητα ο Παπανικολάου που το ήθελε και το έχει ανάγκη (με τον Ήφαιστο; Με τον… Ήφαιστο, από κάπου πρέπει να ξεκινήσει) μετά τον τραυματισμό του και την απουσία του για τρεις εβδομάδες. Σκόραρε από μακριά, έτρεξε στο τρανζίσιον, έκλεψε, είχε καλά κοψίματα στη ρακέτα, έκανε και δύο… πιρουέτες βάζοντας καλάθια από αυτά που ευχαριστιέται ο κόσμος και φυσικά για τα οποία δεν έχασε την ευκαιρία να αστειευτεί λέγοντας πως «έχω κάνει και μπαλέτο».

Από την άλλη με απογοήτευσε ο Λεντέι... Αν κάποιος δεν έχει παρακολουθήσει καθόλου το παιχνίδι θα καταλάβει πως… ήταν ο MVP του Ολυμπιακού, καθώς έκανε 23 ranking, θα δει και το νταμπλ-νταμπλ (10 πόντους και 12 ριμπάουντ), αλλά μέχρι να τον βάλει ξανά ο Μπλατ στο παρκέ στο τέλος- αρχικά στο «4» δίπλα στον Μπόγρη- και στη συνέχεια στο «5», φαίνοντας πως ήθελε να του δώσει κι άλλη ευκαιρία για να πάρει τα πάνω του- ο Λεντέι απλά δεν υπήρχε στο παρκέ. Ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Στην άμυνα (ξέρουμε όλοι την αδυναμία του) θα του έβαζα κι εγώ καλάθι άκοπα, δίχως να προσπαθήσει καν, ενώ μπροστά μπουρδουκλώνονταν και δεν είχε καλές τοποθετήσεις. Επιεικώς ήταν… παραφωνία, αλλά στατιστικά και μόνο το έσωσε στο τέλος.

Άπαντες περιμένουν πολλά περισσότερα και από τον Τίμα. Ο Λετονός δεν ήταν καλός στο παιχνίδι. Λίγο στο τέλος που μπήκε κι αυτός- με τον Μπλατ όχι μόνο να δουλεύει το ροτέισον αλλά να δίνει ευκαιρίες για να πάρουν τα πάνω τους, έστω και στα τελευταία λεπτά του αγώνα- βοήθησε σε ριμπάουντ και είχε ένα τρίποντο (1/7 σουτ) αλλά όπως καταλαβαίνετε, χρειάζεται παραπάνω προσπάθεια και διάρκεια από όλους, γιατί έτσι όπως ήρθε η κατάσταση, η Μακάμπι είναι ένα must win παιχνίδι. Δεν τον παίρνει για 2η απώλεια και μάλιστα σερί μέσα στο γήπεδό του.

Στα κέρδη, για να μην το ξεχάσω και η παρουσία του Μπόγρη. Ο Μιλουτίνοφ συνεχίζει στα κόκκινα και θέλει διαχείριση (16 λεπτά), ο Λεντέι ήταν αλλού γι αλλού και ο Μπόγρης τα πήγε μια χαρά αποδεικνύοντας πως παλεύει κάθε ευκαιρία που του δίνεται και για όσο χρόνο, όντας ο πρώτος στον πάγκο που θα δείξει τι σημαίνει ομαδικό πνεύμα και εσωτερικός συναγωνισμός.

Διαβάστε επίσης

Τα crash test είναι μπροστά!

Τα crash test είναι μπροστά!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής τονίζει πως η Μακάμπι δεν είναι λόγος για ξέφρενους πανηγυρισμούς, στέκεται στους Γκος- Τουπάν αλλά και σε αυτά που… έρχονται!

Η πενταήμερη και ο… μάγκας!

Η πενταήμερη και ο… μάγκας!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τον Ολυμπιακό των… 20 λεπτών μπάσκετ, το φαινόμενο Τίμα και έχει και δύο υστερόγραφα για την ΚΕΔ.

Σήκω όρθιος και κοίτα μπροστά!

Σήκω όρθιος και κοίτα μπροστά!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για το «α» και το «ω» αυτής της ομάδας, που είναι η ενέργεια, γιατί ΔΕΝ διαγράφονται τα «διπλά» αλλά και τον Βαγγέλη Μάντζαρη.

We Are Olympiacos… Again!

We Are Olympiacos… Again!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για την «επιστροφή» της ομάδας αυτής που λάτρεψε ο κόσμος της και θυμίζει τον… πραγματικό Ολυμπιακό!