Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φάνηκε στο… come back!

Φάνηκε στο… come back!
Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018 - 23:04
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Δεν μπορώ να μην συμφωνήσω με τον Πρίντεζη στη γενική ιδέα… «Ολυμπιακός είμαστε και δεν γίνεται να μένουμε ικανοποιημένοι μόνο με τις εμφανίσεις. Θέλουμε νίκες παρά το γεγονός ότι είμαστε νέα ομάδα»! Για να μην ξεχνάμε και το dna του και την ιδιοσυγκρασία του δηλαδή… Αλλά στο όλο το story υπάρχει κι ένα… ΟΜΩΣ! Ο Ολυμπιακός πήγε στη Μόσχα για να μετρήσει τις δυνάμεις του, να δει μεταξύ άλλων που βρίσκεται και κατά τη γνώμη μου κρίθηκε… ΕΠΑΡΚΗΣ. Ήταν το πρώτο του crash test με άλλα δύο να έπονται και το πρόσημο, παρά την ήττα, ήταν θετικό. Πρέπει να μάθει όμως από τα λάθη του και στη συνέχεια να μην… τα ξαναδούμε. Δεν θα έχει νόημα κανένα αν τα επαναλαμβάνει και μένει με τις… καλές εμφανίσεις. Οι παίκτες βέβαια και όλοι μέσα στην ομάδα, καλά κάνουν και το σκέφτονται έτσι όπως ακριβώς το είπε ο Πρίντεζης, αλλά δεν γίνεται να προσπεράσουμε και τα καλά/δυνατά σημεία.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στη «Megasport Arena» της Μόσχας και έπαιξε… μπασκετάρα για μεγάλο διάστημα στα πρώτα 20 λεπτά.

Ήταν άριστα «διαβασμένος», με τον Μπλατ να κρατάει τον Σπανούλη στον πάγκο και να μην το ξεκινάει για να είναι πιο φρέσκος (αντίστοιχα έγινε το ίδιο με τον Ντε Κολό), μπήκε με προσανατολισμό να κλείσει τη ρακέτα του στην άμυνα (άφηνε το τρίποντο) και μέσα από αυτή να βγάλει το παιχνίδι του με τρανζίσιον. Ο Ολυμπιακός έτρεχε μέσα στη Μόσχα και η ΤΣΣΚΑ ήταν ανήμπορη να τον πιάσει. Στα πρώτα λεπτά της 2ης περιόδου είχε 8 πόντους από αιφνιδιασμό, έπαιζε γρήγορα πλαϊνά «πικ εν ρολ» και είχε και πάλι πέντε παίκτες στο πρώτο μέρος με πέντε πόντους και πάνω, τους τρεις με 7, όταν την ίδια ώρα ο Ντε Κολό είχε 0 πόντους και ο Χίγκινς 1/9 σουτ. Οι δύο πρώτοι σκόρερ της ΤΣΣΚΑ. Βγήκε ο Ροντρίγκες βέβαια και έκανε ζημιά, αλλά πώς να τους περιορίσεις όλους; Είχε όμως την ψυχραιμία, απέναντι στο κρεσέντο του Ισπανού να την ζορίζει και να έχει το προβάδισμα, έχοντας 40% σε δίποντα και τρίποντα και 11 ασίστ (4 η ΤΣΣΚΑ), με τους Ρώσους να έχουν 29% δίποντα, 38,5% τρίποντα και 4 από δεύτερη ευκαιρία.

Αυτό που δεν ήθελε να τις δώσει… το έκανε!

Δυστυχώς, αυτά που είχαν σχεδιάσει, όσα είχαν πει και όσα αποτελούσαν τον πρωταρχικό τους στόχο, δεν τα έκαναν με συνέπεια. Γιατί αντίδραση περιμένεις από την ΤΣΣΚΑ αλίμονο, αλλά όχι έτσι… Όχι όπως είχαν προβλέψει και είχαν πει να αποσοβήσουν…

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος είχε 4 λάθη έχοντας δώσει 4 πόντους από αυτά στην ΤΣΣΚΑ. Μια ομάδα που ζει, που θέλει να τα εκμεταλλευτεί, που είχε μέσο όρο 16 πόντους (και αυτός δίνει 19). Ε, μπήκαν στο 3ο δεκάλεπτο και σε 3.30 λεπτά έκαναν 5 λάθη, τελείωσαν το 3ο δεκάλεπτο με 11 (7 παραπάνω) και οι πόντοι που… έδωσαν στην ΤΣΣΚΑ ανέβηκαν στους 13. Οι δε από αιφνιδιασμούς πήγαν στους 14 (5 στο πρώτο μέρος), τους περισσότερους που έχει βάλει σε ομάδα σε αυτές τις 5 αγωνιστικές. Ότι δεν έπρεπε να κάνει… Την ομάδα αυτή που είχε κρατήσει (2η καλύτερη επίθεση) στους 31 πόντους σε 20 λεπτά, την «προώθησε» να βάλει 21 πόντους, τη στιγμή που αυτός πέτυχε 9, έχοντας κακές αποστάσεις, μη εκτελεσμένες επιθέσεις και καθόλου καθαρό μυαλό.

Το come back και το… γ@…νο ριμπάουντ

Η… μαγκιά όμως, αυτής της νέας ομάδας- γιατί ας πούμε πέρσι το -9 θα είχε γίνει στην καλύτερη -29 – είναι πως από το 54-47 κατάφερε να κάνει το come back. Με τον Σπανούλη να οργιάζει (30 λεπτά) και να έχει παράσταση αλά Final 4 Μαδρίτης (όταν είχε 0/11 σουτ και μπήκε μετά στο 4ο δεκάλεπτο έβαλε 8 πόντους) καθώς στο 3ο δεκάλεπτο είχε 3 πόντους με βολές και τελείωσε με 16 (και 6 ασίστ) το ματς. Με τον Γκος να επιδεικνύει μπασκετικό θράσος, τον Λεντέι να παίρνει τα πρώτα του παράσημα απέναντι σε Χάινς, Χάντερ (μεγάλο ζήτημα γι αυτόν) αλλά και Χίγκινς όταν ζύγωνε κοντά στο καλάθι, ο Ολυμπιακός έφερε το ματς στα ίσα με 63-63, αναγκάζοντας τον Ιτούδη να κτυπιέται και σπέρνοντας φαντάσματα στη Μόσχα. Σε τέτοια ματς, αυτές οι άτιμες οι λεπτομέρειες παίζουν ρόλο. Σε μία μόνο φάση, με 1 λεπτό να απομένει για τη λήξη, ο Ολυμπιακός έχασε 3 ριμπάουντ σε μία φάση. Αυτό το ριμπάουντ μπορεί να είχε αλλάξει τα πάντα. Μπορεί να είχε αλλάξει όλο το ματς… Η πλάστιγγα μετά έγειρε στην πιο έμπειρη ομάδα.

Με τα «μπορεί», τα «αν» και τα «ίσως» όμως δουλειά δεν γίνεται! Ότι έγραψε… έγραψε! Ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει πολλά από αυτό το ματς. Μην ξεχνάτε πως δύο από τους διακριθέντες παίκτες του είναι… πρωτάρηδες στην Ευρωλίγκα κι όμως έκαναν καλή δουλειά. Μπορεί να μάθει πολλά αρκεί να μην τα επαναλάβει και να μην μείνουμε ξανά στις… καλές εμφανίσεις.

ΥΓ: Το ότι ο Μπλατ σήκωσε τον Παπανικολάου με τα 3 φάουλ αντί να βάλει τον Τίμα, λέει πολλά για το πόσο τον εμπιστεύεται στην παρούσα φάση.

ΥΓ2: Πως το καταφέρνει αυτό ο Τουπάν; Μετά από καλή εμφάνιση να πηγαίνει σε… αρνητικό ranking;

ΥΓ3: Ο Κλάινμπερν κτυπάει τον Παπανικολάου στο πρόσωπο, βρίσκεται κάτω ζαλισμένος ο «Παπ» και ο Ιτούδης ζητάει τεχνική ποινή για flopping. Απωθημένα είναι αυτά… Τόσα χρόνια τα έζησε από «μέσα», λογικό να του βγαίνουν τώρα. Νομίζει πως όλοι κάνουν αυτά που «δίδαξαν».

ΥΓ4: Ο Μπλατ έχει πει πως δεν ξέρει τι ομάδα μπορεί να γίνει ο Ολυμπιακός. Ίσως αρχίζει και φαίνεται από το… come back!

Διαβάστε επίσης

Η ευλογία και η ευκαιρία!

Η ευλογία και η ευκαιρία!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για την ευλογία του να έχουμε τον Μπλατ στην Ελλάδα, τις ευκαιρίες του πιεσμένου Τίμα αλλά και τις αλλαγές που… δεν θα γίνουν στην ομάδα!

Ο Μπόγρης τόλμησε…

Ο Μπόγρης τόλμησε…

Ο Θεόφιλος Τυριντζής βγάζει το καπέλο στον Έλληνα σέντερ που είπε αυτά, για τα οποία… αποφεύγουν στην Ευρώπη να μιλάνε και να καταπιάνονται.

Η πενταήμερη και ο… μάγκας!

Η πενταήμερη και ο… μάγκας!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τον Ολυμπιακό των… 20 λεπτών μπάσκετ, το φαινόμενο Τίμα και έχει και δύο υστερόγραφα για την ΚΕΔ.

Τα crash test είναι μπροστά!

Τα crash test είναι μπροστά!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής τονίζει πως η Μακάμπι δεν είναι λόγος για ξέφρενους πανηγυρισμούς, στέκεται στους Γκος- Τουπάν αλλά και σε αυτά που… έρχονται!