Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Σάσα γράπωσε την ευκαιρία!

Ο Σάσα γράπωσε την ευκαιρία!
Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018 - 19:27
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

«Αυτό θέλεις… Να έχεις παίκτες που έρχονται από τον πάγκο και δείχνουν καλή συμπεριφορά και νοοτροπία νικητή»! Αυτή η φράση του Ντέιβιντ Μπλατ ίσως και να περιγράφει την εικόνα των «ερυθρόλευκων» και τη λογική τους στη Ρόδο για το ματς με τον Κολοσσό.

Πιστεύω ότι αυτό το παιχνίδι ήταν ότι καλύτερο για τον κόουτς του Ολυμπιακού συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Είχε την ευκαιρία αφενός να ξεκουράσει τους αρχηγούς ενόψει της «διπλής» αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα και αφετέρου να μοιράσει χρόνο, αλλά να δει και τους παίκτες του σε ετοιμότητα. Να δει να γραπώνουν την ευκαιρία.

Από τον Βεζένκοφ το είπε και ο ίδιος, εξαίροντας την προσπάθεια του Σάσα. Από τον Τίμα νομίζω περιμένει ακόμα περισσότερα και σαφέστατα θέλει να ξεχάσει το πρώτο πέρασμα του Λετονού από το παρκέ της Ρόδου και να κρατήσει το δεύτερο. Αναφέρομαι σε αυτούς τους δύο ειδικά, καθώς θεωρώ πως σε αυτά τα ματς βρίσκονται στην ίδια γραμμή εκκίνησης. Είναι δύο παίκτες (για διαφορετικούς λόγους βεβαίως ο καθένας που δεν έχουν δώσει πράματα) που θέλει και πρέπει ο Μπλατ να πάρει περισσότερα.

Ο Βεζένκοφ δήλωσε «παρών» παρά το γεγονός ότι φάνηκε να απογοητεύεται από τα δύο πρώτα σουτ τριών πόντων που πήρε και τα οποία βρήκαν σίδερο. Δεν έμεινε όμως εκεί. Συνέχισε να πηγαίνει σε κάθε ριμπάουντ ακόμα κι όταν βρίσκονταν 3-4 μέτρα μακριά. Να βοηθάει στην άμυνα, να μην εκβιάζει προσπάθειες στην επίθεση, αλλά να «διαβάζει» σωστά το ματς, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ντράιβ που πήρε αντί να σουτάρει από την κορυφή αλλά και τις… 5 ασίστ. Τις περισσότερες που μοίρασε «ερυθρόλευκος» (σ.σ. 4 ο Γκος) στο «Βενετόκλειο» με την τελευταία να είναι στον μικρό Τσουμάνη. Για μεγάλη περίοδο στο ματς ο Βεζένκοφ έκανε εξαιρετικά όλα τα υπόλοιπα πλην του σκοραρίσματος αλλά μετά… ξεδιπλώθηκε και εκεί. Η ουσία είναι πως δεν άφησε το μυαλό του να χαλάσει!

Ο Βεζένκοφ το ψάχνει ώριμα κατά τη γνώμη μου σε αντίθεση με τον Τίμα, ο οποίος με 1.40 παρουσίας στο παρκέ ανάγκασε τον Μπλατ να τον κάνει αλλαγή. Δύο φάουλ αλλά και κακές αποφάσεις στο ματς. Για αρκετή ώρα έμεινε στον πάγκο και στο τέλος πήρε κάτι λιγότερο από 6 λεπτά που ήταν πιο μεστός. Με σιγουριά πιστεύω πως ο Μπλατ ήθελε να δώσει πολύ περισσότερο χρόνο στον Τίμα για να πάρει κι αυτός τα πάνω του, καθώς και με την Εφές δεν έπαιξε ούτε 4 λεπτά. Δεν υπήρχε και λόγος να φτάσει τα 26 λεπτά ο Παπανικολάου, ενώ ο Τουπάν- που και αυτός χρειάζεται παιχνίδια μετά τον τραυματισμό του- έπαιξε και στο «2» οπότε χώρος υπήρχε.

Ο Τίμα πρέπει να αλλάξει τη νοοτροπία του. Μπορεί να δώσει πολλά στον Ολυμπιακό, το έχει δείξει άλλωστε και να καταλάβει πως μπορεί να είναι παραγωγικός και ουσιαστικός όχι μόνο με τα τρίποντα. Όσες φορές έχει παίξει άμυνα έχει φανεί άλλωστε η δουλειά του.

Ο Μπλατ όπως έχουμε δει δεν χαρίζεται. Είναι φουλ επικοινωνιακός, θα κάνει πλακίτσα ακόμα και μέσα στο ματς όπως έγινε με τον Τουπάν, αλλά αν κάτι δεν του αρέσει, τη… 2η –όχι με τη μία αλλά ούτε θα υπάρξει και 3η- έχει πάγκο και φωνές. Το έκανε με τον Γκος, με τον Λεντέι, τον Τίμα τον έχει «τιμωρήσει» με γρήγορες αλλαγές, καθώς και με τη Ρεάλ αν θυμάστε, ενώ τον ξεκίνησε 5άδα, στο 3λεπτο τον πέρασε στον πάγκο.

Δεν θα μείνει στο ότι είναι επιλογή του, αλλά βέβαια δεν πρόκειται και να τον «χάσει» έτσι απλά και εύκολα. Απλά θα πρέπει να βοηθήσει και ο Τίμα αλλάζοντας το… τσιπάκι!

Διαβάστε επίσης

Η... συμμορία του Μπλατ!

Η... συμμορία του Μπλατ!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τους… «ληστές» της Βαρκελώνης, το -με σιγουριά πλέον- καλύτερο σέντερ στην Ευρώπη και τις «φωνές» των «ερυθρόλευκων» στον κόσμο τους!

No Prisoners…

No Prisoners…

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τη μαγική «ερυθρόλευκη» Πέμπτη και την «αιχμαλωσία» των Εφές και Μίλαν σε ΣΕΦ και Καραϊσκάκη αντίστοιχα.

Το «έργο» θα αλλάξει…

Το «έργο» θα αλλάξει…

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για την μηδαμινή αντίδραση στο «ξύλο» της Ζαλγκίρις, το ξέσπασμα του Ντέιβιντ Μπλατ, το ένα γκαρντ και πάλι αλλά και τη νοοτροπία που… θέλουν δεν θέλουν θα αλλάξει!