Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ένα ημίχρονο «πεταμένο» στον Βόσπορο!

Ένα ημίχρονο «πεταμένο» στον Βόσπορο!
Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 - 21:16
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Το τελικό σκορ θα μπορούσε να είναι και μικρότερο, θα μπορούσε όμως να είναι και μεγαλύτερο. Ο Ολυμπιακός δεν εμφανίστηκε στο 1ο μέρος, ήταν αρκετά κακός (έχανε με 40-28) ενώ και στο 2ο όταν προσπάθησε, να μειώσει, σε καμία περίπτωση δεν έβγαλε το παιχνίδι του. Άλλωστε το μαρτυρά και το ότι είχε 29 σουτ στα τρίποντα και 22 στα δίποντα. Ακόμα και από τα 6.75μ. όμως που έριξε τη διαφορά στο 4ο δεκάλεπτο, η άμυνα δεν κράτησε με τη Φενέρ να «απαντάει» αμέσως και να διατηρεί τη διαφορά. Στο 2ο 20άλεπτο το επιμέρους βέβαια ήταν 50-47, 3 πόντοι διαφοράς από τους 12 του πρώτου μέρους. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε λοιπόν με 90-75 και πήγε στο 12-8 στην Ευρωλίγκα μετά από 20 αγωνιστικές (18-2 η Φενέρ), ωστόσο δεν καταστρέφεται. Αυτό που τον καίει είναι τα επόμενα τρία παιχνίδια, με Μπαρτσελόνα εντός και Μακάμπι-Εφές εκτός που αναμένεται να κρίνουν και την 4άδα.

«ΚΛΕΙΔΙ»: Η επιθετική πολυφωνία της Φενέρ. Πολύ καλή κυκλοφορία στη μπάλα και πλουραλισμός με την άμυνα του Ολυμπιακού εμφανώς να αδυνατεί να τη συγκρατήσει. Ακόμα και όταν φάνηκε να έχει το μομέντουμ στο 4ο δεκάλεπτο και να ρίχνει στους 9, η άμυνα δεν κράτησε.

MVP: Έρικ Γκριν και Μπόμπι Ντίξον για τη Φενέρ.

ΟΣΚΑΡ Β΄ΡΟΛΟΥ: Ο Νίκολα Κάλινιτς

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 22 δίποντα σούταρε ο Ολυμπιακός και 29 τρίποντα, σε καμία περίπτωση το παιχνίδι του ενώ έδωσε 23 πόντους από λάθη του στη Φενέρ.

ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ: Οι περισσότεροι παίκτες από πλευράς Ολυμπιακού

ΑΠΟΥΣΙΕΣ: Πλήρεις αγωνίστηκαν και οι δύο ομάδες.

Η ανάλυση του αγώνα…

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στο ματς νευρικά και με λάθη. Η Φενέρ άπλωνε χέρια παντού και τρεις πάσες έπεσαν πάνω τους (2 ο Σπανούλης, 1 ο Μιλουτίνοφ), ενώ ο Ντίξον έφευγε για «παγίδα» είτε τον Μιλουτίνοφ είτε στον Πρίντεζη. Επιθετικά ξεκίνησαν με μπόλικο τρίποντο, είχαν αμέσως-αμέσως τρία και τα δύο τα έβαλε ο Παπανικολάου, ωστόσο τα λάθη πρόσφεραν 11 πόντους στη Φενέρ η οποία προηγήθηκε με τρίποντο του Γκριν με 15-6. Τα δύο φάουλ του Σπανούλη έφεραν τον Στρέλνιεκς στο παρκέ, που «μίλησε» από τα 6.75μ. τη στιγμή που ο Γκος έπαιρνε επιθέσεις πάνω του αλλά ήταν άστοχος. Το «δίδυμο» Λεντέι-Μιλουτίνοφ (απάντηση στο Λοβέρν-Βέσελι) έκανε πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό, η Φενέρ έφτασε τα 4 λάθη, ωστόσο με το που μπήκε ο Τίμα το ίδιο έκανε κι αυτός. Πούλησε τη μπάλα και ο Γκούντουριτς ανέβασε σε 21-13, με τον Λεντέι να διαμορφώνει το 21-15 του 1ου δεκαλέπτου. Σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός είχε σουτάρει 6 δίποντα και 7 τρίποντα.

Ο Τίμα με δύο απανωτά τρίποντα έκανε το 21-21 στις αρχές της 2ης περιόδου, ενώ ο Λεντέι στη συνέχεια «χόρεψε» τον Λοβέρν για το 23-23. Ο Μπλατ προχώρησε με ένα γκαρντ, τον Σπανούλη, και τους Παπανικολάου, Τίμα στην περιφέρεια. Η συνέχεια αμυντικά δεν ήταν καλή, με τη Φενέρ να τρέχει 9-0 σερί με σουτ των Σλούκα, Ντίξον αλλά και Βέσελι για το 32-23. Μπόγρης με ανάποδο λέι απ και Στρέλνιεκς με φλόουτερ ήταν ότι πρόσφερε ο Ολυμπιακός επιθετικά μέχρι το τέλος της 2ης περιόδου, με τη Φενέρ να κυκλοφορεί τη μπάλα γρήγορα και να σουτάρει αρκετά από μέση απόσταση. Ο Ντίξον έκανε ζημιά (11 πόντους), ο Ντατόμε έκανε το 40-27, με το 2ο δεκάλεπτο να κλείνει με 40-28 με μία βολή του Γκος (19-13 επιμέρους).

Το 3ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με 4 πόντους του… Ντουβερίογλου και το 6ο κλέψιμο της Φενέρ για το 44-28 και το άρον-άρον τάιμ άουτ του Μπλατ. Κακή άμυνα, με τον Μιλουτίνοφ να πηγαίνει βοήθεια στον Μέλι, παρά το ότι ήθελε 3΄΄ για τη λήξη της επίθεσης και ολομόναχος ο Ντουβερίογλου κάρφωσε. Κάλινιτς και Τουπάν ευστόχησαν με τρίποντα, έβαλε και ο Τίμα το 3ο του, αλλά η Φενέρ με ένα ξέσπασμα, κυρίως με τον Γκριν (14 πόντους χωρίς να χάσει σουτ) ανέβασε με τρία σερί τρίποντα τη διαφορά σε 64-42. Ο Ολυμπιακός σε 8΄στην 3η περίοδο είχε μόλις 1 προσπάθεια για δίποντο και 7 σουτ τριών πόντων. Μιλουτίνοφ με κάρφωμα και Σπανούλης με τρίποντο (το πρώτο του πετυχημένο σουτ εντός παιδιάς) έκαναν τι 66-49, με το 3ο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 68-54, με γκολ φάουλ του Στρέλνιεκς (28-25 επιμέρους).

Ο Τίμα ξεκίνησε καλά στο 4ο δεκάλεπτο, πέτυχε το 4ο τρίποντό του και στη συνέχεια κάρφωσε για το 72-61, με τον Λεντέι να παίρνει το 5ο φάουλ του Βέσελι και με βολές να ρίχνει τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους μετά από ώρα (72-63). Εκεί που είχε το μομέντουμ όμως, η άμυνα δεν κράτησε και πάλι. Δύο σουτ από Γκούντουριτς και Ντίξον ανέβασαν και πάλι σε 77-63. Ο Στρέλνιεκς με βολές και τρίποντο έκανε το 79-68 αλλά η άμυνα του Ολυμπιακού και πάλι δέχτηκε πλήγμα, με τους Κάλινιτς και Γκριν να ευστοχούν από τα 6.75μ. (9/16 τρίποντα η Φενέρ) για το 85-70. Η Φενέρ έκανε επίθεση και στο τέλος, με τον Σλούκα να ευστοχεί σε τρεις βολές μετά από φάουλ του Λεντέι και τελικό σκορ 90-75!

Τα Δεκάλεπτα: 21-15, 40-28, 68-54, 90-75.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ένα ημίχρονο «πεταμένο» στον Βόσπορο!
Ένα ημίχρονο «πεταμένο» στον Βόσπορο!

Διαβάστε επίσης