Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν κατέβηκε να παίξει… τελικό!

Δεν κατέβηκε να παίξει… τελικό!
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 - 22:43
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Η καλή μέρα λένε από το πρωί φαίνεται. Ο Ολυμπιακός μπήκε να παίξει «τελικό» 5ης θέσης αρχικά και μετά να κοιτούσε με ασφάλεια την 4η, ωστόσο το 6-27 του 1ου δεκαλέπτου έφερε ένα πρώτο δείγμα. Έβγαλαν αντίδραση στο 2ο δεκάλεπτο, αλλά δεν μπήκαν ποτέ ξανά να παίξουν μπάσκετ με αποτέλεσμα να γίνουν έρμαιο στις διαθέσεις της Μπαρτσελόνα. Το τελικό 76-55 το καταμαρτυρά. Κακός Ολυμπιακός, με σφικτό ροτέισον και με εφτά παίκτες ενεργούς (έπαιξε δύο λεπτά ο Παπανικολάου αλλά δεν μπορούσε), σε καμία περίπτωση δεν έβγαλε το μπάσκετ που ήθελε, σε άμυνα και επίθεση. Μία ταχύτητα πίσω σε όλα από την Μπαρτσελόνα η οποία πήρε κεφάλι για την 5η θέση. Ισοβαθμούν οι δύο ομάδες στο 12-9, αλλά πήραν τη διαφορά οι Καταλανοί (9 πόντους είχε κερδίσει στη Βαρκελώνη) και βρίσκονται στην 5η θέση.

«ΚΛΕΙΔΙ»: Η ενέργεια του Ολυμπιακού δεν ήταν αρκετή σε άμυνα και επίθεση. Πρόβλημα στα περιφερειακά σουτ της Μπαρτσελόνα, στο επιθετικό ριμπάουντ, έκανε λάθη πολλά δίνοντας πόντους στον αντίπαλο και μπροστά ότι έκανε ατομικά.

MVP: Ο Κέβιν Πάνγκος με 19 ranking για την Μπαρτσελόνα και ο Μιλουτίνοφ με 29 από τον Ολυμπιακό.

ΟΣΚΑΡ Β΄ΡΟΛΟΥ: Χάνγκα, Τόμιτς και Χάνγκα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 20 πόντους από λάθη του έδωσε στην Μπαρτσελόνα (4 αυτός) ενώ οι Καταλανοί πήραν 13 από επιθετικά και 7 ο Ολυμπιακός.

ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ: Λεντέι, Τίμα και Πρίντεζης.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ: Πλήρεις και οι δύο ομάδες.

Η ανάλυση του αγώνα…

Ο Ολυμπιακός, που ξεκίνησε 5άδα με Γκος, Σπανούλη, Τίμα, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ, τα βρήκε σκούρα στα πρώτα λεπτά. Ο Μπλάζιτς πίεσε τον Σπανούλη, ο Γκος έκανε λάθη και δεν είχε καμία συγκέντρωση και η ομάδα κόλλαγε. Είχε 0/4 τρίποντα στο αρχικό 4-12, με τον Τόμιτς να έχει πάρει τον αέρα του Μιλουτίνοφ και την Μπαρτσελόνα να ξεκινάει με 2/3 τρίποντα. Η άμυνα δεν έστρωσε, παρά τις αλλαγές, Πάνγκος και Σίνγκλετον έκαναν το 6-17 και το 6-20 (στους 8 πόντους ο πρώην του Παναθηναϊκού) ενώ ο Στρέλνιεκς βγήκε με 2 φάουλ και ο Μιλουτίνοφ σε 8 λεπτά δεν είχε πάρει προσπάθεια. Ο Σεραφέν σκόραρε απέναντι στον Μιλουτίνοφ και ο Χάνγκα με τρίποντο έκανε το 6-25, με τον Ολυμπιακό να αδυνατεί να κάνει επίθεση, να έχει φτάσει τα 6 λάθη και να έχει δώσει 11 πόντους στον αντίπαλο από αυτά. Το 1ο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 6-27, με τον Ολυμπιακό να έχει 3/6 δίποντα και 0/6 τρίποντα και την Μπαρτσελόνα 6/11 δίποντα και 4/6 τρίποντα.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση στο 2ο δεκάλεπτο και πριν καν συμπληρωθούν 2 λεπτά έκανε ένα 6-0 σερί, με 4 πόντους του Μιλουτίνοφ και ντράιβ του Σπανούλη για το 12-27. Το σερί του Ολυμπιακού πήγε στο 11-0 με τρίποντο του Σπανούλη και καλάθι του Πρίντεζη για το 17-27, με τον Μιλουτίνοφ να φτιάχνει την άμυνά του και τον κόσμο να μετατρέπει το ΣΕΦ σε καμίνι. Οι άμυνες έβγαιναν, η Μπαρτσελόνα είχε χάσει τρία τρίποντα ενώ και από μέση απόσταση δεν μπορούσε να βρει στόχο με αποτέλεσμα να έχει μείνει για σχεδόν 7 λεπτά χωρίς σκορ και ο Τουπάν με το 2ο τρίποντο του Ολυμπιακού να μειώνει σε 21-27. Στο 15-0 τελείωσε το σερί, καθώς Μπλάζιτς και Πάνγκος έδωσαν πνοή στους Καταλανούς για το 21-32, ωστόσο Γκος με τρίποντο και Μπόγρης από συνεργασία με τον Σπανούλη απάντησαν αμέσως για το 26-33. Το 2ο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 28-38 (22-11 το επιμέρους) με τον Ολυμπιακό να χάνει την ευκαιρία να μειώσει ακόμα περισσότερο και το Οριόλα να σκοράρει στη τελευταία φάση.

Παρά το κάρφωμα του Μιλουτίνοφ, η Μπαρτσελόνα με τους Τόμιτς και Σίνγκλετον ανέβασε σε 30-43. Γκος και Στρέλνιεκς διαμόρφωσαν το σκορ σε 36-45, με ατομικές προσπάθειες κυρίως και όχι οργανωμένων επιθέσεων, ωστόσο Σίνγκλετον (15 πόντους με 4/6 τρίποντα) και Χάνγκα ανέβασαν ξανά σε 36-50 το σκορ στο 26’. Ο Μιλουτίνοφ σκόραρε με σουτ, ωστόσο Σίνγκλετον με νέο τρίποντο και Σεραφέν με τον Λεντέι στη πλάτη έκαναν το 40-55. Η Μπαρτσελόνα κέρδιζε με 15 πόντους αλλά χίμαγε στη μπάλα με βουτιές, ο Ολυμπιακός δεν είχε «καθαρές» πάσες και δυσκολεύονταν στις επιθέσεις του και ο Στρέλνιεκς με τρίποντο στη λήξη της 3ης περιόδου έκλεισε σε 43-55 (15-17 επιμέρους).

Ο Σεραφέν με 4 πόντους στην αρχή της 4ης περιόδου και ο Χάνγκα ανέβασαν σε 43-61 ενώ δεν άργησε η διαφορά να περάσει και τους 20 πόντους (46-67). Το 4ο δεκάλεπτο ήταν καθαρά διαδικαστικό, η Μπαρτσελόνα είχε ψυχολογία στα ύψη, ο Ολυμπιακός το ακριβώς αντίθετο και τελικό σκορ ήρθε 55-76, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την 3η τους ήττα στο ΣΕΦ και να πηγαίνουν στο 12-9, όπως άλλωστε και η Μπαρτσελόνα.

Τα Δεκάλεπτα: 6-27, 28-38, 43-55, 55-76.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δεν κατέβηκε να παίξει… τελικό!
Δεν κατέβηκε να παίξει… τελικό!

Διαβάστε επίσης

Ο κόσμος δίπλα στην ομάδα!

Ο κόσμος δίπλα στην ομάδα!

Μήνυμα στήριξης από τους ΓΑΥΡΟΥΣ στους παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ, τους οποίους χειροκρότησαν στο τέλος του αγώνα με την Μπαρτσελόνα.

«Κάθε παιχνίδι μετράει»

«Κάθε παιχνίδι μετράει»

Στο κακό πρώτο δεκάλεπτο του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ στάθηκε ο Γιάνις Στρέλνιεκς σε δηλώσεις του.

Στο ΣΕΦ ο Μπερτομέου

Στο ΣΕΦ ο Μπερτομέου

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας βρίσκεται στο Φαληρικό γήπεδο, παρακολουθώντας μαζί με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μπαρτσελόνα Live

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μπαρτσελόνα Live

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν στις 21:00 την ισπανική ομάδα για την 21η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Live στο gavros.gr/NS1.