Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κωδικός: Προσωπικότητες!

Κωδικός: Προσωπικότητες!
Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2022 - 12:01

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό, ως ανώτερος. Αλλά θα πρέπει να το δείξει στο παρκέ. Αυτό το ματς, ειδικά αυτό το ματς, σήμερα το απόγευμα, είναι ξεχωριστό. Γιατί δεν είναι καν ένα… απλό «αιώνιο» ντέρμπι. Όσο… απλό μπορεί να είναι ένα «αιώνιο» ντέρμπι, από μόνο του. Όχι. Σήμερα κρίνεται τίτλος. Κρίνεται κούπα. Και με αυτό τον τρόπο, ο Ολυμπιακός θα έχει την ευκαιρία να επιβεβαιώσει ξανά την ανωτερότητά του, έναντι του Παναθηναϊκού. Όπως την επιβεβαίωσε ήδη μια φορά, απέναντι τον «εξασφύριχτρο», στο ματς Ευρωλίγκας, με το +19.

Το ματς σήμερα το απόγευμα είναι ακόμη πιο ιδιαίτερο από τα υπόλοιπα και θέλει, περισσότερο από άλλα, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ. Θέλει ηγέτη/ηγέτες. Ακόμη και αν ο Κώστας Σλούκας δεν αποδέχεται τον ρόλο του «ηγέτη του Ολυμπιακού», ο οποίος του αποδίδεται συχνά-πυκνά από κόσμο και ΜΜΕ, σήμερα το απόγευμα δεν μπορεί να τον… απαρνηθεί. Και όχι απλώς δεν μπορεί. ΟΦΕΙΛΕΙ να μην τον απαρνηθεί. Και δεν είναι ο μόνος. Είναι ο Πρίντεζης. Είναι ο Παπανικολάου. Είναι ο Ντόρσεϊ, είναι ο Φαλ. Είναι ο Βεζένκοβ! Τυχαία (ή όχι και τόσο…) τα ονόματα. Είναι οι παίκτες οι οποίοι δίνουν, συνήθως, αυτό το «κάτι παραπάνω» στην ομάδα, για να βγαίνει «από πάνω» και να νικάει. Να προχωράει στην Ευρωλίγκα, να διεκδικεί το πρωτάθλημα, να έχει φτάσει στον τελικό και να παίζει για το Κύπελλο.

Αυτό το ματς θέλει ΗΓΕΤΕΣ. Θέλει ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ. Και ο Ολυμπιακός τις διαθέτει. Δεν θα κρίνουμε πριν από το παιχνίδι, το αν είναι ικανοί οι παίκτες αυτοί, με προσωπικότητα, να βγουν μπροστά. Θα φανεί στο… χειροκρότημα, που λέμε. Αλλά εκ προοιμίου γνωρίζουμε ότι… το έχουν μέσα τους! Το έχουμε δει! Παίκτες με «καρύδια» και όχι… «καρύδια παίκτες», που λέμε και στην αργκό. Ο Ολυμπιακός είναι ΟΜΑΔΑ και έχει παίκτες με αξία, οι οποίοι δίνουν ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ στα δύσκολα. Το έχουν κάνει πολλάκις. Ας το κάνουν ξανά, εδώ που μετράει διπλά και τριπλά… Έτσι πρέπει.

Διαβάστε επίσης

Σήμερα το λέμε αλλιώς: #mexrititlou

Σήμερα το λέμε αλλιώς: #mexrititlou

Το αλλάζουμε το #mexritelous αλλά μένει… το ίδιο! Κάθε νίκη επί του Παναθηναϊκού σβήνει (από τη μνήμη) τον… «φάρο» που σκοτείνιασε το μπάσκετ!