Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Περιφερειακή άμυνα, ενέργεια και μυαλό!

Περιφερειακή άμυνα, ενέργεια και μυαλό!
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 - 14:41

Την δυνατή και «γεμάτη» Ολίμπια Μιλάνο υποδέχεται ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ (24/2, 21:45) ενόψει της 27ης αγωνιστικής της Euroleague και οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να πάρουν μια ακόμη σπουδαία νίκη. Ο Ολυμπιακός για να το πετύχει αυτό, πρέπει να κρατήσει χαμηλά τα «όπλα» της ιταλικής ομάδας, τα οποία, κατά κύριο λόγο, βρίσκονται στην περιφερειακή της γραμμή.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να αγωνιστεί με όπλο την περιφερειακή του άμυνα, στην οποία είναι αρκετά ικανός. Παίκτες όπως οι Ουόκαπ, Λαρεντζάκης, ΜακΚίσικ και Παπανικολάου έχουν… μάστερ στην άμυνα και θα είναι παίκτες-κλειδιά για τη σημερινή αναμέτρηση κόντρα σε μια ομάδα με δυνατή περιφέρεια, η οποία αποτελείται από τους Ροντρίγκες, Ντιλέινι, Ντάνιελς, Χολ, Κελ, Γκραντ και Ντατόμε.

Ο Θρύλος πρέπει να κρατήσει χαμηλά τον «εγκέφαλο» Σέρχι Ροντρίγκες και να μην επιτρέψει σε Χολ και Ντιλέινι να πάρουν ρυθμό από το σκοράρισμα, ώστε να έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να βγάλουν τεράστια ενέργεια στο παιχνίδι και στις δύο άκρες του γηπέδου. Τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά, χρειάζεται σκληρή δουλειά για να έρθει η σημερινή νίκη.

Επιθετικά ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει με μυαλό. Να είναι… συνετός στις επιλογές του και να προσπαθήσει να «χτυπήσει» όπου έχει πλεονέκτημα. Βεζένκοβ και Φαλ αναμένεται να πάρουν αρκετές μπάλες, ενώ περιφερειακά ο Ολυμπιακός πρέπει να φθείρει τους Σέρχι και Ντιλέινι. Έχει τον τρόπο και τα μέσα ο Ολυμπιακός για τέτοιες νίκες και θα το καταφέρει και απόψε.

Διαβάστε επίσης