Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρώτο βήμα κούπας ο Θρύλος! «Σβηστά»!

Πρώτο βήμα κούπας ο Θρύλος! «Σβηστά»!
Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022 - 23:10

Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έκανε ο Ολυμπιακός το βράδυ του Σαββάτου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, νικώντας με χαρακτηριστική άνεση τον Παναθηναϊκό με 74-61. 16 πόντους είχε ο Σλούκας με 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, 14 πόντους έβαλε ο Φαλ με 10 ριμπάουντ, 12 είχε ο Βεζένκοβ με 10 ριμπάουντ. Δεύτερος τελικός, στο ΟΑΚΑ, την Τρίτη 14/6 (21:00).

Ο πρώτος τελικός στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ξεκίνησε με τον Θρύλο κερδίζει το τζάμπολ. Η βασική πεντάδα για τους «ερυθρόλευκους» του Γιώργου Μπαρτζώκα, είναι ο Ντόρσει, ο Ουόκαπ, ο Παπανικολάου, ο Βεζένκοβ και ο Φαλ. Ο πρώτος τελικός ξεκίνησε νευρικά για τις δύο ομάδες, χωρίς σκορ το πρώτο λεπτό για να σπάσει το ρόδι ο Ντόρσεϊ με καλάθι δύο πόντων κάνοντας το 2-0. Ο Παπανικολάου σκόραρε από την περιφέρεια για τρεις και ο Βεζένκοβ ολοκλήρωσε το πρώτο σερί του Ολυμπιακού στον αγώνα με το φωτεινό πίνακα να δείχνει 7-0. Χωρίς σκορ οι φιλοξενούμενοι στα πρώτα τέσσερα λεπτά της 1ης περιόδου που ακόμα δεν έχει βρει ρυθμό. Ο Βεζένκοβ σκόραρε και πάλι για δύο, έκανε το 9-0 αναγκάζοντας τον προπονητή του ΠΑΟ να καλέσει σε τάιμ άουτ έξι λεπτά πριν το τέλος. Μετά τη διακοπή οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν επιθετικό φάουλ και ο Φαλ από κοντά ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 11-0 για να απαντήσει για τους «πράσινους» ο Κασελάκης, πετυχαίνοντας το πρώτο καλάθι της βραδιάς για τον ΠΑΟ. Ο Νέντοβιτς δεν έχει κάνει τη γνωστή εκκίνηση στο ματς και παραμένει χωρίς πόντο 4,23’’ πρίν το τέλος. Φάση καρμπόν με τον Ντόρσει να μοιράζει στο Φαλ και εκείνος κάρφωσε στο καλάθι των φιλοξενούμενων για το 13-2. Το 15-2 έκανε ο ασταμάτητος, στην εκκίνηση αγώνα, «γίγαντας» του Θρύλου που δεν έχει αντίπαλο στη ρακέτα. Ο Παπαγιάννης, μείωσε στο -11 για τον Παναθηναϊκό καθώς με καλάθι δύο πόντων, έκανε το σκορ 15-4. Ο Σλούκας με τρίποντο έκανε το 18-4 λίγο πριν τη λήξη και ο ΜακΚίσικ έβαλε ακόμα ένα για το 21-4 ξεσηκώνοντας ακόμα περισσότερο τον κόσμο στις εξέδρες του Σεφ. Ο Βεζένκοβ από κοντά έκανε το 23-4 που ήταν και το τελικό σκορ για την πρώτη περίοδο.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε, εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη, με τον Βεζένκοβ να σκοράρει και κάνει το 25-6. Μετά από φάουλ του Βεζένκοβ οι διαιτητές πήγαν στο instant replay και έδωσαν αντιαθλητικό. Ο Παπαπέτρου πέτυχε το πρώτο τρίποντο για τους φιλοξενούμενους και μείωσε στο -15, με το σκορ να βρίσκεται στο 25-10 περίπου οχτώ λεπτά πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Δεύτερο σερί τρίποντο για τον Παναθηναϊκό μείωσε κι άλλο τη διαφορά. Δεν μπήκαν με τον ίδιο ρυθμό στην 2η περίοδο οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα και μετά από λάθος της επίθεσης ο Παναθηναϊκός μείωσε το σκορ σε 27-16 αναγκάζοντας τον κόουτς να καλέσει για πρώτη φορά τάιμ άουτ. Μετά τη διακοπή ο ΜακΚίσικ σκόραρε για δύο αλλά και πάλι ο ΠΑΟ απάντησε άμεσα για το 29-19 5:47’’ πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Ο Σλούκας ανέλαβε να δώσει επιθετικές λύσεις στο σκοράρισμα και τα κατάφερε με καλάθι τριών πόντων κάνοντας το σκορ 32-19. Το καλάθι για τον Θρύλο πέτυχε ο Λαρεντζάκης ανεβάζοντας και πάλι το δείκτη της διαφοράς στο +15 (34-19) για τον Ολυμπιακό που έστειλε τους φιλοξενούμενους για οδηγίες στον πάγκο τέσσερα λεπτά πριν το ημίχρονο. Ο Σλούκας κέρδισε φάουλ στο τρίποντο, ευστόχησε στις δύο από τις τρεις βολέ και έφτασε τη διαφορά. Ο Παπαπέτρου έβαλε 1/2 από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας» αλλά ο Μάρτιν με απίστευτο κάρφωμα, μετά από υπέροχη άμυνα, έβαλε και πάλι «φωτιά» στην εξέδρα, στέλνοντας τον Θρύλο στο +18. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 38-20 και ο Θρύλος έχει κάνει πολύ δυνατό ξεκίνημα στη σειρά απέναντι στον ΠΑΟ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Μουσταφά Φαλ να σκοράρει για τους «ερυθρόλευκους» και να κάνει το σκορ 40-20. Ο σέντερ του Θρύλου πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του καλάθι για την 3η περίοδο και ανέβασε και πάλι τη διαφορά στο +20 για τον Ολυμπιακό. Ο Ουόκαπ έκανε το πρώτο ομαδικό φάουλ και δεν άφησε τον ΠΑΟ να σκοράρει για πρώτη φορά στο β’ μέρος. Χωρίς ρυθμό και για τις δύο ομάδες στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν τους πρώτους πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παπαγιάννη που σκόραρε καλάθι δύο πόντων για το 42-22. Ο Ντόρσεϊ δεν δίστασε να πάρει το τρίποντο και δικαιώθηκε, καθώς σκόραρε έξι λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, για να προσθέσει άλλο ένα και ο Βεζένκοβ ανεβάζοντας το δείκτη της διαφοράς στο +23 (48-25) για τον Θρύλο. Μετά το τηλεοπτικό τάιμ άουτ ο Μποχωρίδης αστόχησε και στις δύο βολές που κέρδισε μετά το αντιαθλητικό που έδωσαν οι διαιτητές στον Ντόρσεϊ αλλά ο Παπαπέτρου με τρίποντο έκανε το σκορ 48-28 περίπου τέσσερα λεπτά πριν τη διακοπή. Ο Φαλ δεν πέτυχε το καλάθι, πήρε όμως το φάουλ από το Παπαγιάννη και με δύο εύστοχες βολές έκανε το σκορ 50-30 για να απαντήσουν οι φιλοξενούμενοι με τον Μέικον με δίποντο. Ο Ουόκαπ ήταν εύστοχος στο δίποντο και ο Παπανικολάου έκανε poster dunk στον Παπαπέτρου για να στείλει την διαφορά στους 22 και τον ΠΑΟ στον πάγκο για…οδηγίες 1,38’’ πριν τη λήξη. Ο Θρύλος συνέχισε να παίζει σε υψηλό ρυθμό και δεν άφηνε κανένα χαμένο ριμπάουντ παρόλο την μεγάλη διαφορά στον αγώνα. Το σκορ για την 3η περίοδο έληξε 55-35 και ο Θρύλος έχει ακόμα δέκα λεπτά για να κάνει το 1-0 στη σειρά.

Η 4η και τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τον Παπαγιάννη να σκοράρει δίποντο για να κάνει το σκορ 55-40 9,14 πριν το τέλος του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα γρήγορο σερί 4-0 και ο Γιώργος Μπαρτζώκας κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ για να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες. Ο Παπανικολάου σκόραρε τρίποντο μετά την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό για να βάλει ακόμα ένα ο Σλούκας ανεβάζοντας και πάλι τη διαφορά στο +17 με το φωτεινό πίνακα του ΣΕΦ να δείχνει 61-44. Ο Θρύλος δεν είχε σκοπό να σταματήσει να παίζει επιθετικά και με γρήγορο ρυθμό δεν άφηνε περιθώριο αντίδρασης στον Παναθηναϊκό να βγάλει αντίδραση στον αγώνα και να μειώσει το σκορ. Ο Φαλ πραγματοποιούσε εξαιρετική εμφάνιση και πέτυχε καλάθι, πήρε και το φάουλ αλλά αστόχησε στη συμπληρωματική βολή 6,48’’ πριν τη λήξη του πρώτου τελικού. Η διαφορά των δύο ομάδων στο παρκέ, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα και με τον κόσμο να μην σταματάει να φωνάζει, ο Μάρτιν κάρφωσε για το 65-46. Ο Παναθηναϊκός μείωσε με τρίποντο του Έβανς για να έρθει ο Λαρεντζάκης να σκοράρει ένα υπέροχο δίποντο για τον Ολυμπιακό τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Με τη διαφορά στο +15 για τον Ολυμπιακό, οι φίλοι του Θρύλου αποθέωσαν τον αρχηγό Γιώργο Πρίντεζη και εκείνος κοίταξε με… νόημα την εξέδρα 3,02’’ πριν τη λήξη του πρώτου τελικού. Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού σκόραρε ακόμα ένα τρίποντο με τον Κώστα Σλούκα που έκανε το σκορ 70-55 για να βάλει στην επόμενη φάση και πάλι καλάθι τριών πόντων ο Ολυμπιακός, αυτή τη φορά με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Οι φιλοξενούμενοι, με τον Μποχωρίδη προσπάθησαν να βάλουν ένταση στον αγώνα χωρίς λόγο 29’’ πριν το τέλος καθώς μετά από φάουλ στο Ντόρσεϊ προκλήθηκε αψιμαχία, δίχως να πάρει περαιτέρω έκταση. Ο αγώνας έληξε με 74-61 και ο Θρύλος έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 23-4, 38-20, 55-38, 74-61

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης