Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Θάμπωσε» αλλά δεν έσβησε η τετράδα για τον Θρύλο

«Θάμπωσε» αλλά δεν έσβησε η τετράδα για τον Θρύλο
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 - 00:35

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχε τονίσει επανειλημμένα και σε όλους τους τόνους πως η υπόθεση της τετράδας δεν είναι τόσο απλή όσο θα ήθελαν όλοι στον Ολυμπιακό και το βασικότερο ήταν να βρεθεί μέσα στην πρώτη εξάδα που εξασφαλίζει την παρουσία στα play offs. Το «ερυθρόλευκο» πρόγραμμα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο εξαρχής. Ο Σκακιστής είχε χαρακτηρίσει την εκτός έδρας νίκη επί της Μπάγερν την πρώτη μέρα του Φλεβάρη ως το σημείο καμπής για την ομάδα του. Ήταν η 25η αγωνιστική της Euroleague και ο Θρύλος προερχόταν από τη νίκη στο ΣΕΦ επί της Άλμπα. Ακολούθησαν άλλες 4 σερί νίκες (6 στο σύνολο) που έφεραν τους «ερυθρόλευκους» στις παρυφές της τετράδας και του πλεονεκτήματος έδρας.

Η ήττα από την Εφές στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι καταστροφή. Κάποια στιγμή θα ερχόταν ένα κακό βράδυ, ειδικά για μια ομάδα που ναι μεν μοιάζει σε μεγάλα διαστήματα των αγώνων της να δουλεύει σαν ελβετικό ρολόι, όμως υπάρχουν μέρες που σημαντικά γρανάζια μοιάζουν να «φαλτσάρουν».

Απολύτως φυσιολογικό, ειδικά από τη στιγμή που ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε παίκτες κλειδιά, όπως ο Τόμας; Γουόκαπ - να σφίγγουν δύο φορές τα δόντια για να προσφέρουν, παρά τα προβλήματα τραυματισμών.

Η τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας λοιπόν ξεθώριασε, αλλά δεν έχει σβήσει για τους Πειραιώτες.

Αρχικά θα πρέπει να τελειώσουν από την πρώτη στιγμή τις όποιες φιλοδοξίες θα θελήσει να ικανοποιήσει η Βιλερμπάν στην επίσκεψή της στο ΣΕΦ την Πέμπτη (21/3), κλείνοντας την ευρωπαϊκή «διαβολοβδομάδα» με νίκη και στη συνέχεια να επικεντρωθούν στα δύο ταξίδια στο Βελιγράδι, πριν την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου κόντρα στη Φενέρ στο ΣΕΦ.

Η Παρτίζαν παλεύει για την παρουσία της στα play in και ο Ερυθρός Αστέρας του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι εξαιρετικά επικίνδυνος. Η Φενέρ επίσης κυνηγάει το πλεονέκτημα έδρας, όπως και ο Παναθηναϊκός.

Μπορεί η τετράδα να μην είναι πλέον αποκλειστικά στα χέρια του Ολυμπιακού – είναι αναγκαίοι συνδυασμοί αποτελεσμάτων - αλλά όλα είναι εφικτά. Ειδικά αν έρθει την Τετάρτη ένα δώρο από τον Ερυθρό Αστέρα που υποδέχεται τον Παναθηναϊκό και από τη Μπαρτσελόνα που φιλοξενείται από τη Φενέρ. Δύσκολα σενάρια με μικρές πιθανότητες πραγματοποίησης, ειδικά για το παιχνίδι στο Βελιγράδι, αλλά δεν έχουν συμβεί και λίγα φέτος στην Ευρωλίγκα τα οποία έμοιαζαν να αγγίζουν τα όρια της φαντασίας.

Ήδη ένα δωράκι ήρθε από τη Ζαλγκίρις Κάουνας που νίκησε τη Βίρτους Μπολόνια και την απομάκρυνε από την εξάδα που είναι και ο κύριος στόχος για τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε επίσης