Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τρέχει με... 100 για τελικό

Τρέχει με... 100 για τελικό
Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012 - 03:23

Ο Ολυμπιακός έκοψε τα φτερά του Ίκαρου και κάθε ελπίδα για ενδεχόμενη ζημιά, έτρεξε με… 100 και οδεύει πλέον προς τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Οι «ερυθρόλευκοι», αν και έχουν παράπονα από την απόδοση τους, κατέβαλλαν εύκολα την αντίσταση του συγκροτήματος από την Καλλιθέα με 100-63, κοίταξαν να δουλέψουν ενόψει του Σαββατιάτικου τελικού Κυπέλλου -και δη του πρώτου τίτλους της χρονιάς- και ανέπτυξαν το ροτέισον…

Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, ο Κέσελ είχε και πάλι πολύ καλή απόδοση, πήρε χρόνο και προσπάθειες ο Παπαδόπουλος, ενώ ο Ντούντα γι ακόμα μία φορά δοκίμασε αρκετά σχήματα.

ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕ
Οι Πειραιώτες βέβαια –με φόντο και το άδειο ΣΕΦ θαρρεί κανείς και ήταν κεκλεισμένων- δεν μπήκαν με απόλυτη αποφασιστικότητα στο παρκέ. Σε τέτοιες αναμετρήσεις δεν θέλει και πολύ ώστε να… ταξιδέψει το μυαλό γι αυτό και μετά το αρχικό 2-4 του Ικάρου, ποιος είδε τον Ντούντα στο εσπευσμένο τάιμ άουτ και δεν φοβήθηκε. Μετά τα πρώτα στείρα τρία λεπτά, ο Ντόρσεϊ ξεκίνησε να βάζει (αντί να πετάει τη μπάλα), ο Μάντζαρης «ανέβασε» με τρίποντο κατευθείαν σε 11-4 και κάπου εκεί-με τις επιλογές του Ικάρου στην επίθεση να αντιμετωπίζονται δεόντως, ο Πρίντεζης ανέλαβε προσπάθειες για να διαμορφώσει σε 23-14. Με τη λήξη μάλιστα του 1ου δεκαλέπτου (23-14) ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού μαζί με τους Παπανικολάου και Ντόρσεϊ είχαν από 6 πόντους.

ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ
Με την εκκίνηση του 2ου δεκαλέπτου, τα συμπτώματα νωθρότητας δεν έκαναν την εμφάνισή τους. Ο Σέρβος κόουτς μάλιστα φρέσκαρε τη πεντάδα με τους Σλούκα (αντί Σπανούλη), Άντιτς (Πρίντεζη) και Χάινς (Ντόρσεϊ). Ο Αμερικανός (11 πόντους σε 10 λεπτά) αν και δεν ξεκίνησε ιδανικά, δεν άργησε να βρει ρυθμό, πήρε προσπάθειες για το 29-17 και στη συνέχεια το 33-19, ενώ κάπου εκεί μπήκε στο επιθετικό κομμάτι και ο Κέσελ (8 πόντους) ο οποίος με δύο απανωτά τρίποντα έκανε το 42-26. Ο Ίκαρος μπορούσε να απειλήσει μόνο με αδράνεια της «ερυθρόλευκης» άμυνας και μετά από κάποια φάουλ, με συνέπεια να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με 51-31.

ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ
Πέρα από τη διατήρηση της διαφοράς, στα ζητούμενα για τον Ολυμπιακό εξ αρχής ήταν και η δουλειά ενόψει του τελικού Κυπέλλου. Ο Ίκαρος δεν ήταν ακριβώς ο αντίπαλος που θα έβαζε δύσκολα στους Πειραιώτες ωστόσο προσπάθησαν να βγάλουν κάποια συστήματα και να δουλέψουν στο σετ παιχνίδι. Οι Πρίντεζης και Παπανικολάου ξεκίνησαν πολύ επιθετικά στο 3ο δεκάλεπτο, ο Σλούκας συνείσφερε κι αυτός από τη πλευρά του για το 59-33 και από κει και πέρα, ο Ολυμπιακός κοίταγε να βγάλει κάποιους αυτοματισμούς, εξ ου και η χαμηλή παραγωγικότητα στο 3ο δεκάλεπτο (18 πόντους). Ο Ολυμπιακός συνέχισε πάντως να έχει πλουραλισμό στην επίθεσή του, ο Σπανούλης που έκανε συντήρηση πήρε κάποιες προσπάθειες για το 63-36, ενώ και ο Αντιτς στη συνέχεια διαμόρφωσε σε 67-40 λίγο πριν την ολοκλήρωση του 3ου δεκαλέπτου (69-42).

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ
Στα τελευταία δέκα διαδικαστικά λεπτά, ο Ολυμπιακός δεν κατέβασε ταχύτητα, έκανε το 75-51, με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να δίνει αρκετό χρόνο στον Παπαδόπουλο αλλά και στον Γκετσεβίτσιους που επέστρεψε μετά την επέμβαση στη πλάτη. Ο Λιθουανός μάλιστα με δικό του τρίποντο έκανε το 82-53 ενώ λίγο αργότερα, από τη γραμμή των βολών ανέβασε στο +31 (86-55). Ο Ολυμπιακός είχε στο μυαλό του να βγάλει αυτοματισμούς, να έχει συνεργασίες και στα τελευταία λεπτά, Παπανικολάου, Παπαδόπουλος και Πελεκάνος δεν κατέβασαν ταχύτητα… Ο Πελεκάνος μάλιστα έκανε το 100-63, το τελικό σκορ και πλέον άπαντες στρέφουν ψυχή και σώματι στον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Τα Δεκάλεπτα: 26-14, 51-31, 69-42, 100-63.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
(Ίβκοβιτς) Χάινς 11, Άντιτς 3 (7ριμπ.), Σπανούλης 7 (1τριπ., 10ασ.), Ντόρσεϊ 10, Κέσελ 12 (3), Πελεκάνος, Παπαδόπουλος 8, Γκετσεβίτσιους 5 (1), Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 16, Μάντζαρης 10 (2), Σλούκας 4.

Ίκαρος Καλλιθέας
(Σκουρτόπουλος) Σκορδίλης 4 (5ριμπ.), Μπάξτερ 11 (1), Κουμπούρας, Καράμπουλας, Τσιάρας 2, Βασίλιεβιτς 10 (3), Αγαδάκος 5 (5ριμπ.), Μπέινς 10 (7 ριμπ.), Μπεκ 11 (3), Λιούμπισιτς 5(1), Παναγιωταράς, Λαρεντζάκης 5 (1).


Διαβάστε επίσης

Οι... ζωγραφιές και ο Μίλος!

Οι... ζωγραφιές και ο Μίλος!

Την εκδήλωση προλόγισε ένα βίντεο από τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο δεν έδειξαν όλοι ενδιαφέρον...

Περίπατος στη Δράμα

Περίπατος στη Δράμα

Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τον τοπικό ΚΑΟΔ με 73-55 και πλέον ετοιμάζεται για τον αγώνα με τον Ίκαρο.