Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Από το σούρουπο στην αυγή...

Από το σούρουπο στην αυγή...
Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014 - 19:58

Οι «ερυθρόλευκοι» από τη στιγμή που έχασαν τον Έισι Λο με τραυματισμό, αναγκάστηκαν να ψάξουν έναν παίκτη μέσα σε μερικές ώρες για να τον αντικαταστήσουν. Η λύση του Μάρντι Κόλινς βγήκε στο προσκήνιο, με τον Αμερικανό να καταφθάνει στον Πειραιά όντας πίσω σε φυσική κατάσταση και ουσιαστικά σε απραξία αφού τα προβλήματα με τη Μοντεγκρανάρο τον είχαν αφήσει εκτός προπονήσεων (άρα και αγώνων) για 20 μέρες.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού, όπως είναι γνωστό, δεν έκανε γκελ στους οπαδούς της ομάδας. Η σύγκριση με τον Λο ήταν μοιραία, την ώρα που ο ίδιος δεν είχε τα στοιχεία του Εϊσι. Μέχρι να έρθει και το γιουχάρισμα στο ματς με την Αρμάνι, ο Κόλινς δούλευε εντατικά το κορμί του ώστε να επανέρθει στα στάνταρ του. Αυτό κέρδισε και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού που δεν είχαν κανένα παράπονο από τον ίδιο, αφού το μοναδικό πράγμα που είχε να καταπολεμήσει ήταν το άγχος του. Στις προπονήσεις ο Αμερικανός πετούσε, ενώ στα επίσημα έδειχνε πως παραήταν φοβισμένος.

Πλέον γνωρίζει για τα καλά τον ρόλο του. Ο Μπαρτζώκας τον έχει μπολιάσει με αυτοπεποίθηση και ο ίδιος αντεπεξέρχεται στις απαιτήσεις του προπονητή του. Οσο περνάει ο καιρός δείχνει πτυχές του ταλέντου του που δεν γινόταν να τις παρατηρήσει κανείς τον πρώτο καιρό του στον Πειραιά.

Διαθέτει αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια (αν πατήσει καλά όμως, όχι στάσιμος) ενώ μπορεί και τρέχει καλά το γήπεδο. Έχει αντίληψη του χώρου, «σπάει» στον κατάλληλο παίκτη την μπάλα, ενώ όσο η ψυχολογία του είναι τα ύψη τόσο καλύτερος γίνεται και στο παραγωγικό κομμάτι. Τέλος κατεβάζει ριμπάουντ, μοχθεί στην άμυνα (παρότι είναι σχετικά αργός) και είναι ωφέλιμος για τον Θρύλο.

Διαβάστε επίσης

«Ο Πειραιάς προορισμός»

«Ο Πειραιάς προορισμός»

Ο Σταύρος Ελληνιάδης μιλάει στον «ΓΑΥΡΟ» για τον Πειραιά, τον αθλητισμό και τη νέα σελίδα που ανοίγεται στη ζωή του.

Η ευκαιρία των «μικρών»!

Η ευκαιρία των «μικρών»!

Στο δεύτερο παιχνίδι με τον Άρη για τα προημιτελικά των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα δώσει ευκαιρία στο… νέο αίμα της ομάδας.