Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Μουδιασμένο ξεκίνημα και -7 στο δεκάλεπτο

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Μουδιασμένο ξεκίνημα και -7 στο δεκάλεπτο
Κυριακή, 8 Μαΐου 2022 - 15:22

Ο Ολυμπιακός μπήκε μουδιασμένα στην επίθεση και δεν είχε ευστοχία στα πρώτα του σουτ. Η Πλουφ ήταν εκείνη, η οποία άνοιξε τον «χορό» στο σκοράρισμα. Όπως και στο πρώτο ματς, ο Παναθηναϊκός βασιζόταν πολύ στη Φιτζέραλντ. Ο Ολυμπιακός έδειχνε να προσπαθεί ιδιαιτέρως να παίξει κοντά στο καλάθι. Με Πλουφ ή Βίτολα. Η Αλεξανδρή άρχισε χαμηλά, αντί της Σταμολάμπρου. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να βρει σουτ και από μακρινή απόσταση, ειδικά αν ο ΠΑΟ γύριζε σε ζώνη.

Στην άμυνα ο Ολυμπιακός έδειχνε να παίζει καλά και να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα. Όφειλε να είναι πιο προσεκτικός στην επίθεση, για να κόψει και τον ρυθμό του ΠΑΟ. Ο οποίος έπαιζε κατά 90% με Φιτζέραλντ και Ριντ. Η τελευταία έβαλε 6 πόντους σερί και έδωσε μικρό προβάδισμα στον ΠΑΟ, στα μισά του δεκαλέπτου.

Ο Ολυμπιακός δεν έμεινε πίσω. Πίεσε στην άμυνα και ανάγκασε σε λάθη τον ΠΑΟ, μένοντας κοντά στο σκορ. Καλό το ότι η ομάδα του Ζίμπαρτς δεν άφησε τον ΠΑΟ να ξεφύγει νωρίς στο ματς. Ο Θρύλος συνέχισε να προσπαθεί να παίξει πολύ με Βίτολα στη ρακέτα.

Με ένα τρίποντο της Χολμς ο ΠΑΟ ξέφυγε με 7 πόντους, λίγο πριν το 10λεπτο και ο Ολυμπιακός όφειλε άμεσα να κόψει τον ρυθμό των γηπεδούχων για να συνεχίσει να μένει κοντά στο σκορ. Να μην αφήσει το ματς να «ξεφύγει» από νωρίς.

Διαβάστε επίσης