Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Τέλος ο Ταβάμπα, έκλεισε ο διάδοχος»

«Τέλος ο Ταβάμπα, έκλεισε ο διάδοχος»
Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017 - 08:35

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ελλάς-Σερβία συμμαχία, αλλά και… έντονη μεταγραφική διεργασία, εάν πιστέψουμε τα σενάρια που εξυφαίνονται τις τελευταίες ώρες και μεταφέρονται με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση απ’ τη γειτονική χώρα. Πέρα απ’ τα ρεπορτάζ, για τον ερχομό του Ερυθρού Αστέρα στην Ελλάδα με στόχο την εξασφάλιση της απόκτησης του Μπεν, οι Σέρβοι επιμένουν ότι… παραείναι «ζεστό» το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Λεάντρε Ταβάμπα της Παρτιζάν. Ισχυρίζονται ότι η περσινή πρωταθλήτρια έχει στα χέρια της προσφορά που αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ, αλλά το κυριότερο είναι πως διατείνονται με βεβαιότητα ότι… «ο Ταβάμπα έχει αναχωρήσει από το Βελιγράδι για διακοπές και θα επιστρέψει μονάχα για να πακετάρει τα πράγματά του. Το Φλεβάρη που ξαναρχίζει το πρωτάθλημα είναι σίγουρο ότι δεν θα φορέσει πάλι τη φανέλα της Παρτιζάν, η οποία άλλωστε έχει ήδη βρει τον διάδοχό του», όπως διεμήνυσε στο gavros.gr πηγή που γνωρίζει τις κινήσεις των «ασπρόμαυρων» του Βελιγραδίου.

Ο αντικαταστάτης του Ταβάμπα ήταν ο παίκτης που τον διαδέχθηκε και στην ενδεκάδα της Καϊράτ Αλμάτι του Καζακστάν, όταν ο Καμερουνέζος μετακόμισε στη Σερβία! Πρόκειται για τον 29χρονο επιθετικό Ζεράρ Γκου (ή Γκοχού κατά άλλους), ο οποίος «οργίασε» σε Καζακστάν και προκριματικά Europa League, σκόραρε συνολικά 27 γκολ σε 36 ματς φέτος και φεύγει ως ελεύθερος. Το θέμα, όμως, δεν είναι η αντικατάσταση του Ταβάμπα στην Παρτιζάν, αλλά ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός του 28χρονου Καμερουνέζου…

«ΠΙΑΝΕΙ ΛΙΜΑΝΙ Ο ΜΙΤΡΟΒΙΤΣ»

Ο Ολυμπιακός δεν «καίγεται» για καθαρόαιμο φορ, δεδομένου ότι έχει επενδύσει στον πρώτο σκόρερ της Superleague, Καρίμ Ανσαριφάρντ και στον αποδεδειγμένα ικανότατο σκόρερ, Ούρος Τζούρτζεβιτς, ενώ… για την ώρα υπάρχει και ο Μπεν. Παρ’ όλα αυτά, μόλις αποχωρήσει ο «φευγάτος» Εμενίκε, δεν αποκλείεται να αντικατασταθεί. Οι Σέρβοι διατηρούν τον Ολυμπιακό στο «παιχνίδι» για τον Αλεξάνταρ Μίτροβιτς, τουλάχιστον σε επίπεδο φιλολογικό, αφού δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση από πλευράς «ερυθρολεύκων» ή ποδοσφαιριστή. «Ο Μίτροβιτς πιάνει λιμάνι, αλλά ποιο απ’ όλα;», αναρωτήθηκε χθες ο σερβικός Τύπος, για τον 23χρονο επιθετικό, ο οποίος έχει χάσει την υπομονή του στη Νιούκαστλ. Εσχάτως εμφάνισε ένα πρόβλημα στη μέση, οι Άγγλοι μιλούν για «διπλωματικό τραυματισμό», μιας και ο «Μίτρο-γκολ» των 7 μόλις συμμετοχών (με δύο γκολ) φέτος δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του. Η αλήθεια είναι ότι το άμεσο μέλλον του διεθνούς φορ θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από το διαθέσιμο μπάτζετ που θα διαχειριστεί ο Ράφα Μπενίτεθ για μεταγραφές μέσα στο Γενάρη. Αν είναι επαρκές, θα τον δανείσει. Αν όχι, θα προσπαθήσει να τον πουλήσει, σε τιμή σίγουρα άνω των 10 εκατ. ευρώ. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μπει στο κόλπο εάν ο παίκτης παραχωρηθεί με υποσχετική. Διότι για την ώρα, ούτε η Γουέστ Χαμ, ούτε η Μπράιτον, ούτε η Τορίνο, ούτε και η Άντερλεχτ δίνουν τα λεφτά να τον αγοράσουν…

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΑΛΙ… ΤΑΡΕΜΙ

Και μέσα σ’ όλα, οι Ιρανοί επαναφέρουν στο τραπέζι το όνομα του Μεχντί Ταρέμι. Ο 25χρονος διεθνής επιθετικός έχει λείψει απ’ τα οκτώ τελευταία παιχνίδια της Περσέπολις λόγω τιμωρίας, η ομάδα του τα πηγαίνει μια χαρά και χωρίς αυτόν, ο παίκτης πιέζει να φύγει προς την Ευρώπη (φέτος μετράει 4 γκολ και 3 ασίστ σε 8 συμμετοχές, προερχόμενος από μία σούπερ σεζόν με 25 γκολ σε 39 ματς) και οι συμπατριώτες του θεωρούν ότι είναι ρεαλιστικό το ενδεχόμενο να «συνυπάρξει με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ στην Ελλάδα». Το όνομά του, πάντως, είχε ακουστεί και το καλοκαίρι, αλλά ο Ολυμπιακός είχε διαψεύσει κατηγορηματικά πως ασχολήθηκε μαζί του.

Διαβάστε επίσης:

Στην Ελλάδα για Μπεν ο Ερυθρός Αστέρας

Προς Μόσχα ο Εμενίκε

Διαβάστε επίσης

Πρωταθλητής χειμώνα = τίτλος κατά 85%

Πρωταθλητής χειμώνα = τίτλος κατά 85%

Ο Ολυμπιακός με νίκη επί του ΠΑΣ μπορεί να… καπαρώσει το 8ο σερί. Στα 38 προηγούμενα χρόνια μόνο 6 φορές ο πρώτος του α’ γύρου δεν σήκωσε την κούπα! Αναλυτικός πίνακας.

Στη φυσική του θέση

Στη φυσική του θέση

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Κυριακή (15:00, NS2) τον ΠΑΣ Γιάννινα και έχει την ευκαιρία να πατήσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Ποιο είναι το πλάνο του Τάκη Λεμονή για τον αγώνα με τους Ηπειρώτες.

Με 100-0 διαιτησία και γκέλαρε

Με 100-0 διαιτησία και γκέλαρε

Ο διαιτητής Κουμπαράκης έκανε τα αδύνατα-δυνατά για να κερδίσει η ΑΕΚ, όμως, παρά τις... υπεράνθρωπες προσπάθειές του, η ομάδα του Χιμένεθ ήρθε ισόπαλη 0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης.