Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μία ακόμα νίκη του Λάζαρου!

Μία ακόμα νίκη του Λάζαρου!
Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018 - 17:07
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Έκανε πίσω η ΑΕΚ εν μέρει στην υπόθεση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλο, στην εκδίκαση της προσφυγής του παίκτη από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ, όπου ο διεθνής εξτρέμ του Ολυμπιακού ζητούσε οφειλόμενα της περασμένης σεζόν από την πλευρά των «κιτρινόμαυρων», αλλά και ένα ποσό που αφορά την Εφορία. Τον 32χρονο ποδοσφαιριστή των «ερυθρολεύκων» εκπροσώπησαν οι δικηγόροι του, Άσπα Σουλούκου και Ιωάννης Χατζησαββάογλου.

Η πλευρά των «κιτρινόμαυρων», σύμφωνα με όσα υποστήριξε η δικηγόρος της ΑΕΚ, Ελευθερία Ρίζου: «Κατέβαλε 27.805 ευρώ στον παίκτη, ποσό που αφορούσε το υπόλοιπο πριμ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Επίσης, 10.000 ευρώ που ήταν πριμ για την πρόκριση στους ομίλους Europa League, 3.000 για ενοίκια και 400 ευρώ που ήταν το επίδομα αδείας για το 2018», συμπληρώνοντας πώς «έχουν εξοφληθεί όλα τα κονδύλια...»

Σύμφωνα με τον μάνατζερ του Λάζαρου, Αντώνη Αποστολόπουλο, απομένει το ποσό των 32.000 ευρώ που αντιστοιχεί σε φόρους. Από την πλευρά τους οι νομικοί του παίκτη τόνισαν πώς υπήρχε ρητή δέσμευση ότι ο ποδοσφαιριστής δεν έχει καμιά υποχρέωση σε ό,τι αφορά τα χρήματα για την Εφορία και το ποσό αυτό πρέπει να το καταβάλλει η ΑΕΚ. Για το θέμα της εφορίας η προηγούμενη ομάδα του παίκτη υποστήριξε πως δεν γνωρίζει τη φορολογική του δήλωση, επειδή μπορεί να έχει κι άλλα εισοδήματα, προσθέτοντας και ότι η εισφορά αλληλεγγύης δεν είναι φορολογία εισοδήματος.

Επίσης, ο Αντώνης Αποστολόπουλος διευκρίνισε πώς η εφορία «ήταν ο λόγος που καθυστέρησε η υπογραφή του συμβολαίου του παίκτη με την ΑΕΚ (σ.σ: το 2016), επειδή το συμβόλαιο του στην Ελλάδα ήταν χαμηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο που είχε στην Ιταλία και έπρεπε να είναι καθαρές οι αποδοχές».

Οι δυο πλευρές πήραν προθεσμία για να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι την προσεχή Δευτέρα στην ΠΕΕΟΔ της ΕΠΟ.

Διαβάστε επίσης

Το πρόγραμμα για Ντουντελάνζ

Το πρόγραμμα για Ντουντελάνζ

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έκανε γνωστό το πρόγραμμα της Τετάρτης (07/11) ενόψει της αναμέτρησης με την ομάδα από το Λουξεμβούργο.