Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξανά... κωμωδία με Βασιλειάδη

Ξανά... κωμωδία με Βασιλειάδη
Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019 - 22:15
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Για να τα λέει δεν σημαίνει ότι ισχύουν κιόλας. «Συμφωνήσαμε με UEFA και FIFA για ένα καθαρό προϊόν», δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης στην συζήτηση του νομοσχεδίου του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ένα νομοσχέδιο που πήγε στη Βουλή τρεις μήνες μετά τη διαβούλευση!

Αφενός από τις διατάξεις του δεν προκύπτει κάποια ουσιαστική παρέμβαση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφετέρου το τι άποψη έχουν η FIFA και η UEFA για το νομοσχέδιο του Βασιλειάδη θα έπρεπε να το πει κάποιος εκπρόσωπός τους, όμως ούτε φωνή ούτε ακρόαση, παρότι υπάρχουν και διατάξεις που εμπίπτουν στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου. Αμ, το άλλο; Για πρώτη φορά η ΕΠΟ δεν κλήθηκε στη Βουλή για να εκφράσει την άποψή της για το νομοσχέδιο και καλό θα ήταν να μαθαίναμε την άποψη των ΦΙΦΑ, UEFA και επ' αυτού.

«Η διαιτησία έχει φύγει από την ΕΠΟ», μας πληροφόρησε ο Βασιλειάδης, όμως στο νομοσχέδιό του δεν περιλαμβάνεται κάτι σχετικό με αυτή. Επειδή υπάρχουν και καταγγελίες για δράση παρασκηνίου, επειδή η πλειοψηφία των ομάδων έχει ζητήσει ξένους διαιτητές, καλό θα ήταν να μας πει ο Βασιλειάδη που έχει πάει η διαιτησία.

Το μόνο ουσιαστικό που υπάρχει στο νομοσχέδιο Βασιλειάδη είναι η διάταξη που ανοίγει την είσοδο των στοιχηματατζήδων στο ποδόσφαιρο, καθώς αν ψηφιστεί ο Μελισσανίδης θα μπορεί να εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, όπως και όσοι κατέχουν ποσοστό μετοχών μικρότερου του 15 % σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Με άλλη φωτογραφική διάταξη στο νομοσχέδιο Βασιλειάδη λύνονται τυχόν προβλήματα που έχουν να κάνουν με την κατασκευή των γηπέδων των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Ακόμη, υπάρχει διάταξη στην οποία αναφέρεται ότι οι ίδιες οι ΠΑΕ ή οι ΚΑΕ θα μπορούν να χρηματοδοτούν τα γήπεδα και τα προπονητικά τους κέντρα. Η πλάκα είναι ότι ο Βασιλειάδης πρέπει να μίλησε με τις ΑΕΚ, ΠΑΟΚ για το θέμα των γηπέδων τους, όχι όμως με την ΕΠΟ για γενικότερα θέματα ποδοσφαίρου!

ΥΓ1: Που είναι η αναβάθμιση της ΕΕΑ; Πλάκα κάνουμε; Η συγκεκριμένη επιτροπή είναι η πλέον αποτυχημένη. Απόδειξη ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς κάποιων ομάδων στην Football League είναι τόσο θολό, όσο το... μαύρο χρώμα! Εδώ κυκλοφόρησε ότι η Ξάνθη άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς και η ΕΕΑ δεν λειτουργούσε επειδή δεν είχε πρόεδρο!

Διαβάστε επίσης

Ίωση ο Σισέ

Ίωση ο Σισέ

Ο λόγος που έμεινε εκτός αποστολής ο Σενεγαλέζος αμυντικός του Ολυμπιακού για το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης.