Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Περήφανος που νίκησα τον Πελέ! Στην κορυφή ο Ολυμπιακός με τον Μαρινάκη»

«Περήφανος που νίκησα τον Πελέ! Στην κορυφή ο Ολυμπιακός με τον Μαρινάκη»
Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019 - 20:43

Σαν σήμερα το 1961 (4/7), ο Ολυμπιακός έζησε μία από τις πιο ιστορικές του στιγμές, κερδίζοντας 2-1 την ανίκητη Σάντος του μεγάλου Πελέ, στην Λεωφόρο! Μία νίκη που δεν την ξέχασε ποτέ κανείς Πειραιώτης! Θρίαμβος που «μπήκε» και στον ύμνο του Θρύλου: «Και ακόμα σε θυμούνται η Σάντος και ο Πελέ...».

Η ομάδα του Πειραιά είχε παιχταράδες (και) τότε. Μεταξύ αυτών και τον Μίμη Στεφανάκο, ο οποίος έβαλε δύσκολα στον κορυφαίο τότε ποδοσφαιριστή του πλανήτη. Και με αυτή την ανάμνηση ξυπνά καθημερινά, στα 83 του πλέον χρόνια!

Ο Βετεράνος στόπερ, ο οποίος ήταν τότε στο μεταγραφικό στόχαστρο των Μπαρτσελόνα, Ίντερ και Φενέρμπαχτσε, μίλησε στο gavros.gr για το έπος των «ερυθρόλευκων» κόντρα στους Βραζιλιάνους!

Μάλιστα, ο πρώην διεθνής κεντρικός αμυντικός, που ασχολήθηκε ακόμα και με τον κινηματογράφο, στάθηκε και στον Ολυμπιακό του... σήμερα, στον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Κώστα Φορτούνη, τον Ματιέ Βαλμπουενά και όχι μόνο! Με τον θρυλικό Στεφανάκο να τονίζει, ότι ο Θρύλος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα της Superleague τη νέα σεζόν, χαρακτηρίζοντας τον γεννημένο πρωταθλητή!

Αρχικά, ο Στεφανάκος είπε: «Η αλήθεια είναι, ότι το σκέφτομαι τώρα και μου σηκώνεται η τρίχα! Δεν το πιστεύαμε. Αντιμετωπίσαμε την ομάδα του Πελέ! Ήταν απίστευτο. Οι εφημερίδες την άλλη μέρα μας αποθέωναν. Θυμάμαι ακόμα τους τίτλους! Πολύ δυνατοί τίτλοι. Και εδώ και στο εξωτερικό. Μία ιστορική στιγμή. Ο κόσμος ήταν ευτυχισμένος και έτρεχε με σημαίες του Ολυμπιακού. Ποτέ δεν θα το ξεχάσω».

Και πρόσθεσε: «Φοβερός παίκτης! Ένας είναι ο Πελέ. Εάν ο Πελέ έπαιζε τώρα, θα ήταν πάλι ο κορυφαίος! Όμως, η ομάδα αυτή είχε κι άλλους παιχταράδες! Ο Πελέ γεννήθηκε για να γίνει ποδοσφαιριστής, ενώ κι εμείς ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Είμαι περήφανος που τον αντιμετώπισα. Δεν κατάλαβα πως τους κερδίσαμε! Η μοναδική τους ήττα τότε. Είχαμε πάθος, παίξαμε δυνατά. Το ένα γκολ που έβαλαν το είχα βάλει εγώ, αυτογκόλ! Ακόμα το θυμάμαι. Χτύπησε η μπάλα στο καλάμι μου και, δυστυχώς, την έβαλα στα δίχτυα του Σάββα Θεοδωρίδη».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε: «Παρακολουθώ ακόμα τα πάντα στον Ολυμπιακό! Πάντα ο Ολυμπιακός ήθελε καλούς παίκτες και έτσι έκανε και φέτος, όμως πρέπει να δέσει η ομάδα. Είμαι εδώ σχεδόν μόνος στο χωριό στην Λακωνία και Βλέπω τα φιλικά στην τηλεόραση και βλέπω ότι έχει πάρει αρκετούς παίκτες και καλούς! Μου άρεσε αυτός ο Ματιέ Βαλμπουένα σε ένα φιλικό. Πρέπει να δέσει, όμως, η ομάδα. Η καλύτερη επιτυχία ήταν που δεν πουλήθηκε ο Κώστας Φορτούνης! Πάντα πρέπει να υπάρχει ένας ηγέτης, όπως εμείς είχαμε τον Θανάση Μπέμπη τότε. Ο Μπέμπης ήταν μεγάλος ηγέτης! Ήταν για μένα ο... τότε Μέσι! Θα το λέω συνέχεια. Δυνατός, ταλέντο μεγάλο».

Τέλος, ο Στεφανάκος κατέληξε, λέγοντας: «Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει το πάνω χέρι και δεν θα αφήσει έτσι τον Ολυμπιακό. Θα τον οδηγήσει πίσω στην κορυφή! Το πρωτάθλημα θα έχει ενδιαφέρον. Ο ΠΑΟΚ πήρε πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια και... βάλε! Ο Ολυμπιακός είναι γεννημένος πρωταθλητής».

Γ.Κ.

Διαβάστε επίσης

«Εμπιστεύσου τη διαδικασία...» (pic)

«Εμπιστεύσου τη διαδικασία...» (pic)

Ο Ματιέ Βαλμπουενά ανάρτησε φωτογραφίες από την προετοιμασία του Ολυμπιακού δείχνοντας και εκείνος με τη σειρά του ότι θα είναι πανέτοιμος στα επίσημα ματς.