Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Γραμμένος είναι ...ανύπαρκτος και για την UEFA

Ο Γραμμένος είναι ...ανύπαρκτος και για την UEFA
Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 - 18:35
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Την Τρίτη (13/08) έγινε μια συνάντηση μεταξύ του προέδρου της UEFA. Αλεξάντερ Τσέφεριν και του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στην Κωνσταντινούπολη στο περιθώριο του Σούπερ Καπ (Λίβερπουλ-Τσέλσι) που διεξάγεται απόψε (14/08) εκεί. Το μεγάλο θέμα που προκύπτει είναι όχι τι ειπώθηκε αλλά ότι έλειπε ο Γραμμένος.

Το συμπέρασμα που προκύπτει από αυτό είναι ότι η ΕΠΟ είναι ανύπαρκτη και για την UEFA! Δεν τον βλέπουν τον πρόεδρό της Βαγγέλη Γραμμένο, ο οποίος πήγε σήμερα (14/08) στην Κωνσταντινούπολη, δηλαδή μια μέρα μετά, αν και σύμφωνα με το πρωτόκολλο, όταν γίνονται συναντήσεις με εκπροσώπους κυβερνήσεων, πάντα παρίσταται και εκπρόσωπος της ομοσπονδίας της χώρας που ανήκει η κυβέρνηση.

«Εκεί εκεί στη Β' Εθνική», φαίνεται φωνάζει η UEFA στην ΕΠΟ, όμως πώς να μην γίνεται αυτό όταν η ομοσπονδία δεν ενδιαφέρεται για το καλό του ποδοσφαίρου, όπως δείχνουν με αυτά που κάνουν, παρά φαίνεται να θέλει το καλό συγκεκριμένων ομάδων. «Δικός μας ο Γραμμένος» δεν είχε δηλώσει ο Σαββίδης; Είναι πολλά αυτά που απαξίωσαν την ΕΠΟ στα μάτια των Ελλήνων φιλάθλων, όμως προέκυψε ένα ακόμη!

Νέα πρόκληση: Πέρασαν τους κανονισμούς από Επιτροπή, όχι από το ΔΣ

Ένα ακόμη βήμα που απαξιώνει την Ομοσπονδία είναι ότι οι κανονισμοί εγκρίθηκαν από Επιτροπή και όχι από το ΔΣ. Σε μέρες που το ενδιαφέρον στρέφεται αλλού, πιο συγκεκριμένα στις μάχες των ομάδων στην Ευρώπη και ενόψει τις επικείμενης αργίας του Δεκαπενταύγουστου, η... εξυγίανση απέδειξε ότι δεν έχει όρια (πρόκλησης)! Ετσι, ο Γραμμένος πέρασε τους κανονισμούς από την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων (Βακάλης, Λυσάνδρου, Λασκαράκης, Αντωνίου) διά περιφοράς και όχι σε συνεδρίαση του ΔΣ.

Από τον Πειθαρχικό Κώδικα, η ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών λόγω επεισοδίων σε αγώνα (μη τέλεση ή διακοπή) μετατράπηκε σε ποινή αφαίρεσης ενός βαθμού. Επίσης, απαλείφτηκε η ποινή αφαίρεσης βαθμών λόγω υποτροπής σε δηλώσεις που θα κριθούν δυσφημιστικές. Επίσης, στον ΚΑΠ δεν υπάρχει το άρθρο για την πολυϊδιοκτησία που νομιμοποποεί τα παραρτήματα επειδή ήταν παράνομο.

Αυτά διέρρευσαν, όμως καλό είναι να περιμένουμε να ανακοινωθούν οι κανονισμοί για να δούμε και αν ισχύουν. Επίσης, δεν διέρρευσε κάτι σχετικά με το αν πήραν πίσω τον φωτογραφικό κανονισμό που... σβήνει την ποινή στον Σαββίδη (ακόμη δυο χρόνια απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για το ντου με το όπλο). Μήπως, από τον Δικονομικό Κανονισμό τον έβαλαν αλλού αφού παρόμοια ...κίνηση είχαν κάνει πέρσι στην UEFA;

Οι κανονισμοί που εγκρίθηκαν είναι:

1) Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ) Επαγγελματικών – Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων 2019.

2) Πειθαρχικός Κώδικας 2019.

3) Κώδικας Δεοντολογίας 2019.

4) Κανονισμός Λειτουργίας Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου 2019.

5) Δικονομικός Κανονισμός Λειτουργίας Πειθαρχικών Οργάνων 2019.

Μετά την κατακραυγή η ΕΠΟ αναγκάστηκε να ανακοινώσει τόσο την απόφαση της Επιτροπής εκτάκτων θεμάτων όσο και τους κανονισμούς.

Διαβάστε επίσης

Θα παραμείνουν αήττητοι σε ομίλους Champions League και... φωνάζουν...

Θα παραμείνουν αήττητοι σε ομίλους Champions League και... φωνάζουν...

Ο ΠΑΟΚ μετά τον αποκλεισμό του από τη συνέχεια του Champions League από τον Άγιαξ κατάφερε τουλάχιστον να παραμείνει... αήττητος στους ομίλους της εν λόγω διοργάνωσης. Παρόλο αυτά οι Θεσσαλονικείς γκρινιάζουν... Τι να πεις...

Πανευτυχής ο Ποντένσε μαζί με το είδωλό του, Ρομπίνιο! (pic)

Πανευτυχής ο Ποντένσε μαζί με το είδωλό του, Ρομπίνιο! (pic)

Ο Πορτογάλος εξτρέμ του Ολυμπιακού δεν έκρυψε την χαρά του για την ευκαιρία που είχε να παίξει στο ίδιο γήπεδο με τον Βραζιλιάνο άσο της Μπασακσεχίρ, τονίζοντας ότι είναι ευλογημένος και θα παλέψει για ακόμη περισσότερα.

Εδώ, τα πέναλτι είναι καλά;

Εδώ, τα πέναλτι είναι καλά;

Την προηγούμενη σεζόν (2018-19) ο ΠΑΟΚ έχει πάρει από δυο πέναλτι στους αγώνες τους με τον ΠΑΣ Γιάννινα (Φωτιάδης), Ατρόμητο (Αγκάγιεφ) και Λεβαδειακό (Τζήλος) και ήταν... εξυγίανση!