Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Υπεύθυνες οι FIFA, UEFA, όμως η απουσία τους είναι ηχηρή!

Υπεύθυνες οι FIFA, UEFA, όμως η απουσία τους είναι ηχηρή!
Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019 - 08:34
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το VAR βρίσκεται στο κάδρο, μόνο η ΚΕΔ είναι στον κόσμο της, κατά τα άλλα γίνεται θόρυβος, μέχρι και ο Αυγενάκης το είπε, άρα υπάρχει πρόβλημα! Γιατί έπρεπε την εκπαίδευση, ή καλύτερα την πιστοποίηση των διαιτητών να την κάνει, ως υπεύθυνος, ο Κουκουλάκης, που δεν ξέρει το VAR στην πράξη, παρεμπιπτόντως ως διαιτητής δεν ...έβρισκε το πέναλτι με τίποτα, και να μην στείλει η UEFA έναν εκπαιδευτή από ένα προηγμενο πρωτάθλημα που να έχει ζήσει το VAR στην πράξη; Που είναι η επιτροπεία; Μόνο να επιβάλουν τον Περέιρα ήθελαν και μετά... άραξαν οι απίθανες Ουέφες και Φίφες!

«Όπως τα παιδιά στο σχολείο, όπως εμείς που μαθαίνουμε στην αρχή να οδηγούμε, έτσι και τώρα μαθαίνουμε. Οι διαιτητές, οι βοηθοί τους, οι υπεύθυνοι του VAR όλοι μαθαίνουν. Όλοι είμαστε αρχάριοι σε αυτό», είχε δηλώσει ο Περέιρα στην παρουσίαση του VAR, έχοντας στο πλευρό του τον Μιχάλη Κουκουλάκη. Επίσης, ο Πορτογάλος, την ίδια μέρα (20/08) είχε πει: «Μαθαίνουμε από τις υπόλοιπες χώρες που το ξεκίνησαν πριν από μερικά χρόνια. Το VAR δεν κάνει τέλειο το ποδόσφαιρο».

Προς επίρρωση των παραπάνω συγκρατήστε η φράση ότι μαθαίνουν από τις άλλες χώρες. Όμως, γιατί να μην έρθει ένας εκπαιδευτής για ένα εξάμηνο, να τους τα μάθε μια και καλή;

-Το ελληνικό ποδόσφαιρο να βρίσκεται υπό την εποπτεία της UEFA. Έχουμε μια διαιτησία, όπου πέρσι όλες οι ομάδες έβγαλαν ανακοινώσεις διαμαρτυρίες, είτε ζήτησαν ξένους διαιτητές. Τα εξόφθαλμα λάθη δείχνουν ότι υπάρχει πρόβλημα και στην εκπαίδευση. Παρόλα αυτά ο Τριτσώνης παραμένει. Από την ...σύγκριση των δηλώσεων Περέιρα, Κουκουλάκη για τη φάση του Βαρέλα, σε συνδυασμό με το τι έκαναν οι Ευαγγέλου, Διαμαντόπουλος στο γκολ του Ελ Αραμπί, φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα στην εκπαίδευση και του VAR! Ο Κουκουλάκης ήταν υπεύθυνος που δεν το γνώριζε στην πράξη.

-Στις 20 Αυγούστου οι Περέιρα και Κουκουλάκης παρουσίασαν το VAR και ρωτήθηκαν για τη φάση του Βαρέλα. «Το πλέον πιθανό είναι ο διαιτητής βλέποντας το μόνιτορ να έμενε... σιωπηλός», είπε ο Κουκουλάκης, για το γκολ του Βαρέλα, ενώ ο Περέιρα συμπλήρωσε ότι ένας διαιτητής καλείται στο VAR πρέπει αυτός που τον καλεί, δηλαδή ο VAR, να είναι σίγουρος. Άρα, είναι σκάνδαλο ότι ο Ευαγγέλου κλήθηκε στο VAR για το γκολ του Ελ Αραμπί στο 38' του ματς με την ΑΕΛ, ενώ φταίει και ο Διαμαντόπουλος.

Διαβάστε επίσης