Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η πολυϊδιοκτησία έκανε ρεκόρ!

Η πολυϊδιοκτησία έκανε ρεκόρ!
Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020 - 21:10
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σε μια νορμάλ χώρα, με νορμάλ ποδόσφαιρο, η υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας των ΠΑΟΚ και Ξάνθης (σύμφωνα με την ΕΕΑ αλλά και σύμφωνα και με την πρωτόδικη απόφαση) θα είχε τελεσιδικήσει και δεν θα είχε χρειαστεί να περάσουν τέσσερις μήνες. Ναι, τόσο διάστημα, κάτι που δεν τιμά τους αρμόδιους, «σέρνεται» η υπόθεση, που χαρακτηρίστηκε και σκάνδαλο, καθώς η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ θα βγει τον Απρίλιο, με δεδομένο ότι, υποχρεωτικά, έκλεισαν τα γραφεία της ομοσπονδίας λόγω του κορονοϊού.

Αλλά και πάλι το διάστημα είναι μεγάλο. Και να σκεφτεί, κανείς ότι υπάρχει ενδεχόμενο προσφυγής στο CAS.

Η καταγγελία του Ολυμπιακού στην ΕΕΑ έγινε στις 4 Δεκεμβρίου 2019, δηλαδή μια μέρα μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από το ONE CHANNEL. Η ΕΕΑ χαρακτήρισε την υπόθεση πολύ σημαντική, όμως η ακρόαση έγινε μετά από δυο αναβολές, δηλαδή στις 16 Ιανουαρίου. Η προθεσμία για υπομνήματα έληγε στις 23/01 και η απόφαση βγήκε στις 27/01, ενώ το σκεπτικό της εκδόθηκε στις 10 Φεβρουαρίου.

ΠΑΟΚ και Ξάνθη κλήθηκαν σε απολογία στις 17/02 από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Superleague, πήραν και εκεί αναβολή για τις 24/02. Η απόφαση, η οποία ήταν πρωτόδικη, βγήκε στις 7 Μαρτίου και οι δυο ομάδες τιμωρήθηκαν με αφαίρεση επτά βαθμών και η Ξάνθη με πέντε ακόμη, συνολικά 12, για το θέμα με το μετοχικό της κεφάλαιο.

Στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η υπόθεση κράτησε πάνω από δέκα. Για την πολυϊδιοκτησία είχε τελειώσει από τις 12 Μαρτίου, όμως τυπικά έκλεισε στις 17 Μαρτίου, επειδή έπρεπε να εκδικαστεί και η υπόθεση με τη μετοχική σύνθεση της Ξάνθης. Η προθεσμία για υπομνήματα έληγε την προσεχή Τρίτη, όμως η απόφαση μπήκε στο «ψυγείο» λόγω του λουκέτου στην ΕΠΟ.

Διαβάστε επίσης