Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η «εξυγίανση» κατάργησε το ποδόσφαιρο

Η «εξυγίανση» κατάργησε το ποδόσφαιρο
Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 - 21:41
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Μια ακόμη ξεφτίλα για την ΕΠΟ». Μια φράση που γίνεται ρουτίνα για το ποδόσφαιρο. Δεν μπορούν να κάνουν τελικό Κυπέλλου, δεν μπορούν να κάνουν το μπαράζ παραμονής Ξάνθης-Απόλλωνα, για μια θέση στη Superleague, απόδειξη ότι η ΕΠΟ έδωσε παράταση μέχρι τις 31 Αυγούστου, όμως κι εδώ φαίνεται πως ο καθένας κάνει ό,τι θέλει.

Υπάρχει μεγάλο θέμα, καθώς οι μεν παίκτες του Απόλλωνα είναι σε διακοπές, έχουν να παίξουν από τον Μάρτιο, η ομάδα άλλαξε προπονητή (Παράσχος αντί Τεννέ), φεύγουν παίκτες (Γκίνο, Μαρκόφσκι κτλ), ενώ η Ξάνθη έλυσε τα συμβόλαια όλων επειδή αλλάζει ιδιοκτησία, αλλιώς, κυκλοφορεί, ότι θα κηρύξει πτώχευση μετά τις 14 Αυγούστου. Πάντως, στην Ξάνθη άρχισαν να... τρέχουν, βάζοντας παίκτες της Κ 17 και της Κ 19 για να υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια.

Η πλάκα είναι ότι η Λίγκα ζήτησε από την ΕΠΟ να οριστεί άμεσα το μπαράζ (σ.σ. προβλέπονται δυο αγώνες) και η ομοσπονδία αποφάσισε να γίνει όχι μέχρι τις 3 Αυγούστου αλλά μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα! Η... αποθέωση της συνεννόησης.

Αν η ομοσπονδία ξεφτιλίζεται γιατί να τη νοιάζει. Φτάνει που φώναξε η Ξάνθη ότι θα ταράξει τη διοργανώτρια στη... νομιμότητα, επειδή η ΕΠΟ δεν είχε δικαίωμα να ορίσει μπαράζ, διότι δεν επικυρώθηκε η βαθμολογία για τις θέσεις 7-14. Παράλληλα, κυκλοφορεί ότι θα προσπαθήσει, τη Δευτέρα, να μπλοκάρει την επικύρωση της βαθμολογίας από το ΔΣ της SL.

Ενα σενάριο είναι η ΕΠΟ να μην ορίσει τους δυο αγώνες με ευθύνη μιας από τις δυο ομάδες ή να το ορίσει μεν αλλά κάποια ομάδα να μην κατέβει να αγωνιστεί και αυτονόητα κερδίζει το μπαράζ η άλλη. Ένα άλλο σενάριο είναι να ορίσει, μονό ή διπλό αγώνα, αφού προηγηθεί συνεννόηση και με τις δυο ομάδες.

Παίζει και σενάριο για Σούπερ Λίγκα με 15 ομάδες, αλλά θα πρέπει να θεωρείται αστείο.

Διαβάστε επίσης

Πανικός με τους πίνακες-σκάνδαλο

Πανικός με τους πίνακες-σκάνδαλο

Με όσα έκαναν κάποιοι διαιτητές δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να σφυρίζουν, άρα δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι, αν τους δεχθεί ο Κλάτενμπεργκ...

Στη φόρα το νέο σκάνδαλο της ΕΠΟ!

Στη φόρα το νέο σκάνδαλο της ΕΠΟ!

Επιστολή Ολυμπιακού στη Super League για να ζητήσει από την ΕΠΟ την άμεση σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, προκειμένου να στελεχωθεί η Επιτροπή Εφέσεων...