Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρόκριση στον Πειραιά

Πρόκριση στον Πειραιά
Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 - 16:59

Ήττα στο Αγρίνιο, πρόκριση στον Πειραιά. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε ανανεωμένος στον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναιτωλικό και παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε, ηττήθηκε 2-1. Ο Ελ Αραμπί σκόραρε για τον Ολυμπιακό στο 13’, ο Μεντόζα στο 23’ και ο Καρέλης στο 60’ για τον Παναιτωλικό. Την επόμενη εβδομάδα ο δεύτερος αγώνας.

Ο Παναιτωλικός απείλησε στο 2’, μετά από λάθος στο κέντρο από τον Σουρλή, ο Ντουάρτε έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ξενιτίδης πρόλαβε και έκανε σωτήρια προβολή, διώχνοντας σε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 13’ με την ωραία συνεργασία Βαλμπουενά-Ελ Αραμπί. Ο Γάλλος σέντραρε, ο Μαροκινός σκόραρε με προβολή για το 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού. Στο 16’ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί, με τον Ανέστη να αποκρούει ενστικτωδώς. Στο 23’ ήρθε το 1-1. Ο Ντουάρτε σούταρε, σημάδεψε το δοκάρι του Κρίστινσον και μετά από φάση διαρκείας ο Μεντόζα σκόραρε με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι, με τον ρυθμό να πέφτει αισθητά και τον Παναιτωλικό να απειλεί με ένα μακρινό σουτ του Μεντόζα στο 45+3’ και τον Κρίστινσον να μπλοκάρει. Είχε προηγηθεί ολιγόλεπτη διακοπή για ένα περιστατικό στην εξέδρα όπου παρενέβη και ο Χρήστος Θέος.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με τριπλή αλλαγή, μιας και πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο οι Τικίνιο, Λόπες και Παπασταθόπουλος στις θέσεις των Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά, Μπα. Στο 50’ ο Ξενιτίδης έπιασε το μακρινό σουτ, αλλά μπλόκαρε ο Ανέστης, ενώ στο 51’ ο Τικίνιο έκανε ωραίο πλασέ, αλλά ο πορτιέρο του Παναιτωλικού απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο Βραζιλιάνος φορ αστόχησε και στο σουτ που επιχείρησε στο 59’, για να έρθει στο 60’ το 2-1 με το πλασέ του Καρέλη που έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση. Στο 67’ είχαμε ακυρωθέν γκολ του Βέργου, ενώ ο Ολυμπιακός είχε δύο καλές στιγμές, με τα σουτ του Βρουσάι και του Ξενιτίδη, στο 70’ και στο 75’, με τον Ανέστη να μπλοκάρει τη μπάλα και στις δύο περιπτώσεις. Δεν άλλαξε κάτι στα υπόλοιπα λεπτά, με τον Ολυμπιακό να γνωρίζει την ήττα με 2-1 από τον Παναιτωλικό.

Παναιτωλικός: Ανέστης, Μπακαδήμας (83’ Λούι), Μαλής, Κορνέλιους, Χουχούμης (89’ Περέιρα), Αντούνες, Μάρτενσον (62’ Μόρσεϊ), Μεντόζα (84’ Φλόρες), Βέργος, Ντουάρτε, Καρέλης (62’ Τσιγγάρας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρίστινσον, Μπαγκαλιάνης, Παπαδόπουλος (77’ Λοβέρα), Μπα (46’ Παπασταθόπουλος), Ανδρούτσος, Ξενιτίδης, Σουρλής, Καρμπόβνικ (62’ Κίτσος), Βρουσάι, Βαλμπουενά (46’ Λόπες), Ελ Αραμπί (46’ Τικίνιο).

Διαβάστε επίσης