Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άντε γεια και το Κύπελλο ξανά στον Πειραιά!

Άντε γεια και το Κύπελλο ξανά στον Πειραιά!
Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 - 21:37

Οι αστείοι «εξυγιαντές» ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ξανά! Ο Θρύλος με δεύτερη νίκη επί του Άρη, αυτή τη φορά στο «Βικελίδης», πήρε το εισιτήριο για τους «4» του Κυπέλλου! Ο μέγας Ολυμπιακός νίκησε και τον Άρη (1-0 με Ελ Αραμπί στο 87’) και τα διαιτητικά αίσχη (νέο πέναλτι-εφεύρεση εις βάρος του και αποβολή του Ντόη στο 83’!) και έφυγε για τα ημιτελικά! Και τώρα… ΑΕΚ έλα, μας έχει πιάσει τρέλα!

Η ανάλυση του ματς

Ο Μίτσελ έκανε κάποιες αλλαγές στην 11άδα του. Έβαλε βασικό τν Βαλμπουενά, τον Σαμασέκου, τον Μασούρα. Αλλά κράτησε στη σύνθεση Ροντινέι, Ντόη και Παπασταθόπουλο, Μπακαμπού, Μπιέλ. Δεν ήταν μια 11άδα με… ρεζέρβες, ούτε και με φουλ βασικούς. Στο τέρμα ήταν ο Τζολάκης.

Το πρώτο μέρος

Το παιχνίδι άρχισε με φάση του Άρη. Πολύ νωρίς… Ο Ολυμπιακός όφειλε να παραμείνει ψύχραιμος. Να κάνει το δικό του παιχνίδι. Ο Άρης μπήκε γενικά απειλητικά, ο Ολυμπιακός όχι τόσο. Σταδιακά, μέχρι το 10λεπτο, ο Θρύλος ανέβασε ρυθμό και άρχισε να γίνεται πιο επικίνδυνος, προς την εστία του Κουέστα. Η μεγάλη ευκαιρία του 27’ ήταν ενδεικτική του τρόπου που έπαιζε ο Θρύλος, αφού εκείνη ήρθε σε αντεπίθεση. «Φαρμάκι» ήταν στην κόντρα ο Ολυμπιακός, αλλά όφειλε να προσέχει πίσω…

Συνολικά το πρώτο μέρος ήταν αρκετά μοιρασμένο. Και οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες και μάλιστα ήταν αρκετά καλές. Ο Ολυμπιακός είχε -θα λέγαμε- πιο κλασσικές. Έλειψε μόνο το γκολ…

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης, αλλά άμεσα ο Μίτσελ σήκωσε Χάμες, Ελ Αραμπί και Ραμόν. Ο διαιτητής του αγώνα συνέχιζε να σφυρίζει πολύ και έτσι δεν ήταν εύκολο να πιάσει ρυθμό το ματς. Η πρώτη αλλαγή του Ολυμπιακού ήρθε στο 62’, με τον Χάμες να μπαίνει στο ματς. Σταδιακά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ακόμη περισσότερο. Ο Άρης άρχισε να χάνει δυνάμεις και αυτό βεβαίως βόλευε τον Θρύλο, με τον Μίτσελ να ρίχνει στο ματς στο 70’ τους Ελ Αραμπί και Γκάρι.

Στο 83’ ο διαιτητής του αγώνα και το VAR πήγαν να… στήσουν τον Ολυμπιακό στον τοίχο και να τον… εκτελέσουν. Εφηύραν πέναλτι σε μονομαχία Ντόη-Γκρέι στην περιοχή και ο Βαντ απέβαλε τον νεαρό στόπερ του Θρύλου! ΚΑΝΕΝΑ πέναλτι δεν έγινε και το VAR που το… επικύρωσε κιόλας είναι συνυπεύθυνο για την κωμωδία που στήθηκε σε εκείνη τη φάση! Η θεία δίκη, ωστόσο, δούλεψε! Ο Τζολάκης απέκρουσε το πέναλτι του Γκρέι και κράτησε το 0-0! Ελάχιστα λεπτά μετά, ο Σαμασέκου σέρβιρε στον Ελ Αραμπί και εκείνος από θέση τετ-α-τετ δεν λάθεψε! Ο Θρύλος όχι μόνο δεν δέχθηκε το ΠΕΤΣΙΝΟ πέναλτι που υποδείχθηκε εις βάρος του, αλλά απάντησε και με γκολ και φώναξε «ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ»!

Το παιχνίδι «καρέ-καρέ»:

1' Σουτ του Ετέμπο, ο Τζολάκης έδιωξε σε κόρνερ!

4' Ο Γκρέι βρέθηκε μέσα στην περιοχή και προσπάθησε να σουτάρει απευθείας, γυρίζοντας το σώμα του, αλλά δεν βρήκε την μπάλα όπως ήθελε.

8' Σέντρα του Νταρίντα από δεξιά με το αριστερό, κεφαλιά του Μανού Γκαρθία, αφύλακτος μέσα στην περιοχή, άστοχη...

14' Απείλησε ο Μπακαμπού, με κεφαλιά προς την εστία, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε! Από σέντρα του Μασούρα.

20' Πολύ ωραία προσπάθεια και σουτ του Βαλμπουενά, δύσκολα ο Κουέστα σε κόρνερ!

27' Τρομερή ευκαιρία χάθηκε για τον Ολυμπιακό! Σε ταχύτατη αντεππίθεση, ο Μπιέλ γύρισε από δεξιά, παράλληλα, δεν μπόρεσε ούτε ο Μασούρας, ούτε ο Μπακαμπού και ο Ετέμπο πέφτοντας έδιωξε με διπλή προσπάθεια!

34' Επικίνδυνη φάση για τον Άρη, με τον Γκρέι να μπαίνει στην περιοχή από δεξιά κια να σουτάρει και τον Τζολάκη να διώχνει με τα πόδια!

43' Χάνει καλή στιγμή ο Μπακαμπού! Ασίστ πήγε να του βγάλει ο Βρουσάι, αλλά το σουτ που έκανε ο σέντερ φορ του Θρύλου ήταν άστοχο και έτσι χάθηκε η ευκαιρία!

45'+1 Πλασέ στην κίνηση του Γκρέι, μέσα από την περιοχή, ο Τζολάκης έδιωξε με το πόδι!

61' Σουτ του Μανού Γκαρθία, ο Τζολάκης μπλόκαρε σταθερά!

65' Ο Τζολάκης κρατάει ξανά το μηδέν! Πλασέ στην κίνηση του Πίρσμαν, ο νεαρός γκολκίπερ απέκρουσε!

69' Εύκολη επέμβαση του Τζολάκη σε σουτ του Μανού Γκαρθία.

74' Κεφαλιά του Παπασταθόπουλου, η μπάλα λίγο άουτ!

82’ Πέναλτι για τον Άρη! Ανύπαρκτο πέναλτι χαρίζει ο Βαντ στον Άρη! Ο Γκρέι ανέλαβε την εκτέλεση στο 83’ και ο Τζολάκης το έπιασε, αποδίδοντας δικαιοσύνη! Στη φάση που… εφευρέθηκε παράβαση, αποβλήθηκε ο Ντόη!

87’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! 1-0 ο Θρύλος με τον Ελ Αραμπί! Ο Σαμασέκου έβγαλε υπέροχη μπαλιά στον Μαροκινό και εκείνος βγήκε τετ-α-τετ για το πλασέ, με το οποίο νίκησε τον Κουέστα!

Οι ενδεκάδες:

Άρης (Ά. Πάρντιου): Κουέστα, Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ντουκουρέ, Ετέμπο, Νταρίντα, Μανού Γκαρθία (76’ Πάλμα), Ιτούρμπε (81’ Ματέο Γκαρσία), Γκρέι.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Βρουσάι (86’ Σισέ), Εμβιλά, Σαμασέκου, Μασούρας (70’ Γκάρι), Βαλμπουενά (62’ Χάμες), Μπιέλ (86’ Ραμόν), Μπακαμπού (70’ Ελ Αραμπί).

Διαβάστε επίσης