Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Φορτούνης στα... παπούτσια του Χάμες

Ο Φορτούνης στα... παπούτσια του Χάμες
Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023 - 15:22

H πορεία του Xάμες Ροντρίγκες στο μεγάλο λιμάνι ήταν φθίνουσα τους τελευταίους μήνες και το «διαζύγιο» ανάμεσα στον Κολομβιανό άσο και τον Ολυμπιακό ήρθε... φυσιολογικά.

Το «βάρος», πλέον, για το φινάλε της σεζόν πέφτει κυρίως στον Κώστα Φορτούνη και μια ματιά να ρίξει κανείς στις στατιστικές του επιδόσεις σε σύγκριση με τον Χάμες στο «wyscout», θα παρατηρήσει πως ο διεθνής μεσοεπιθετικός, παρά το γεγονός πως μπήκε στο... κόλπο με το «καλημέρα» του δεύτερου γύρου, υπερέχει σε πολλές κατηγορίες του Χάμες.

Με μια πρώτη εικόνα, ο «Φόρτου» προηγείται του Ροντρίγκες σε μέσο όρο σε γκολ/ασίστ ανά 90 λεπτά, αλλά και στο κομμάτι της μεταφοράς της μπάλας.

Παράλληλα, ο Τρικαλινός άσος προτιμάει να προχωράει περισσότερο, κουβαλώντας ο ίδιος τη μπάλα στα πόδια του, αλλά και να ντριπλάρει περισσότερο. Αυτά, σε αντίθεση με τον Χάμες που διασχίζει το γήπεδο, αλλάζοντας τη μπάλα με τους συμπαίκτες του.

Επίσης, μια άλλη μέτρηση δείχνει πως ο Έλληνας άσος «πατάει» περισσότερο περιοχή, ενώ κάτι που επίσης φαίνεται στους αριθμούς είναι πως ο Φορτούνης γυρίζει πιο πολύ πίσω και δίνει ανασταλτικές βοήθειες. Τα παραπάνω αφορούν το ελληνικό πρωτάθλημα, με τον «Φόρτου» να υστερεί μονάχα σε ακρίβεια πάσας και προωθημένες μπαλιές.

Μερικοί από τους αριθμούς του «wyscout» λένε, πως ο Φορτούνης έχει 0,31 γκολ ανά 90 λεπτά, ενώ ο Χάμες 0,30 τέρματα στο ίδιο διάστημα. Σε ό,τι αφορά τις ασίστ, ο Κώστας έχει 0,62 ανά ματς και ο Κολομβιανός 0,36! Στις αμυντικές «μονομαχίες», ο «Φόρτου» έχει επιτυχία 60,34% και ο Ροντρίγκες 41,51%!

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Ξέφραγο αμπέλι η ΕΠΟ

Ξέφραγο αμπέλι η ΕΠΟ

Στο Πάρκο Γουδή ασχολούνται μόνο με τη διαιτησία και όχι με την αλλοίωση των όρων διεξαγωγής της SL 2.