Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Χούντα» στην ΕΠΟ με τους κανονισμούς

«Χούντα» στην ΕΠΟ με τους κανονισμούς
Τρίτη, 4 Ιουλίου 2023 - 19:27
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Για πρώτη φορά στα χρονικά δεν ζητήθηκε από τις ΠΑΕ να κάνουν προτάσεις για κανονισμό που αφορά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ειδικότερα αναφερόμαστε στην... παρωδία που παίχθηκε στην ΕΠΟ, σχετικά με την ψήφιση του Κανονισμού Ιδιότητας και Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών. Μπορεί να μην πέρασε, επειδή φοβήθηκαν την FIFA, όμως δημιούργησαν τεχνητό μπάχαλο επειδή στον ΚΙΜΠ είχαν διάταξη-ρουσφέτι στην ΑΕΚ και σε λοιπές ΠΑΕ (Αρης, Πανιώνιος κτλ), σχετικά με τα χρέη που υπάρχουν εξαιτίας της αθλητικής διαδοχής. Πήγαν να τα βάλουν στο... χιόνι.

Όλα αυτά ξεκίνησαν από την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ που αναγνώρισε χρέος ύψους 300.000 ευρώ του Ηρακλή στον Μάρα, ο οποίος είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος αγωνίστηκε το 2010 στον «γηραιό». Εξαιτίας αυτής της υπόθεσης ο Ηρακλής κινδυνεύει με διάλυση, αν σήμερα (4/7) το Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτησή του κατά του Μπόγκνταν Μάρα και έτσι υπήρξε αναστολή της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ. Πλέον, υπάρχει το θέμα της προσφυγής του Ηρακλή στα πολιτικά δικαστήρια και η ποινή είναι υποβιβασμός!

Οσον αφορά στους κανονισμούς η ΕΠΟ κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Μάλλον επειδή τη βολεύει να υπάρχει σκοτάδι, προκειμένου να κάνει ρουσφέτια στους ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Πρόκειται για απαράδεκτο γεγονός να μην ανακοινώνουν τους κανονισμούς που ψηφίζουν, με το πρόσχημα ότι τους στέλνουν στην UEFA για να εγκριθούν. Κρατάνε μυστικούς τον κανονισμό διαιτησίας, τον ΚΑΠ, τον πειθαρχικό κώδικα, τον Κανονισμό Ιδιότητας και Μεταγραφών. Αυτό γίνεται επειδή τους βολεύει και δεν αποκλείεται να σβήνουν και να γράφουν αφότου τους ψηφίζουν!

Εννοείται ότι πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο. Εννοείται ότι δεν γινόταν πριν από την... κωμωδία της «εξυγίανσης». Λες και το ποδόσφαιρο είναι τσιφλίκι τους. Γίνεται και για να γλιτώσουν την κριτική.

Το αποκορύφωμα ότι δεν ανακοίνωσαν δημόσια όλες τις αποφάσεις της ΓΣ της ΕΠΟ που έγινε στις 30/6! Αν και έγιναν ψηφοφορίες. Δεν ανακοίνωσαν τις τροποποιήσεις του καταστατικού. Οσον αφορά στα πεπραγμένα και στις οικονομικές καταστάσεις, εστάλησαν μόνο στις ΕΠΣ. Τέτοιο σκοτάδι δεν ξανάγινε...

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης