Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Κίνι προετοιμάζεται για τα… αριστερά!

Ο Κίνι προετοιμάζεται για τα… αριστερά!
Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2023 - 12:30

Από την αρχή της προετοιμασίας, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ χρησιμοποιούσε στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Κίνι. Ο Ισπανός μπακ είναι κατά κύριο λόγο δεξιός μπακ, αλλά στα χέρια του Ισπανού τεχνικού είχε εξελιχθεί σε «πασπαρτού» για τα δύο άκρα της οπισθοφυλακής και στα φιλικά παιχνίδια σε Αυστρία και Βρετανία, αυτή ήταν η θέση που αξιοποιήθηκε από τον Μαρτίνεθ.

Ο Κίνι έπαιξε εκεί στο πρώτο του 45λεπτο στην Αυστρία με αντίπαλο την Σαμπάχ, ενώ στην αναμέτρηση με την Ρέιντζερς, ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα ως αριστερός «οπισθοφύλακας» και η εικόνα του ήταν εξίσου ικανοποιητική, με καλή ανασταλτική λειτουργία και κάποιες προωθήσεις από την πλευρά του. Μάλιστα, αξίζει να αναφέρουμε πως αρκετές από τις επιθετικές προσπάθειες του 33χρονου μπακ, έδωσαν λύσεις και στο γκολ, αφού ο πρώην αμυντικός της Γρανάδα ήταν «μέσα» και στη φάση του 1-1 με την Σαμπάχ, αλλά και στο πρώτο τέρμα του Ολυμπιακού στο «Ibrox». Στην πρώτη περίπτωση με τον Γιώργο Μασούρα να είναι ο «εκτελεστής» και στη δεύτερη ο Κώστας Φορτούνης!

Ο Κίνι θα είναι ο παίκτης που θα καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας λοιπόν στον πρώτο αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στον ηττημένο του αγώνα της Σερβέτ με την Γκένκ. Στις 10 Αυγούστου, ο Κίνι θα είναι εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου ο παίκτης που θα εμπιστευθεί ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και αυτό δεν θα αλλάξει, ακόμα και αν έρθει ποδοσφαιριστής με μεταγραφή μέχρι τότε. Υπενθυμίζεται πως ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ που ήταν ως τώρα βασικός είναι «ξένο σώμα» και οδεύει προς μεταγραφή μετά από το πειθαρχικό του παράπτωμα, ενώ η λύση του Ραμόν δεν μοιάζει να βρίσκεται στις προτεραιότητες του 42χρονου τεχνικού.

Υπενθυμίζεται πως ο Κίνι έχει παίξει 51 φορές στην καριέρα του ως αριστερός μπακ, ενώ μια φορά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έδωσε και δύο ασίστ από τη θέση αυτή. Φυσικά αρκετές από αυτές τις παρουσίες του είναι με προπονητή τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ και ο Ισπανός προπονητής έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον συμπατριώτη του, ο οποίος είναι… «στρατιώτης».

Διαβάστε επίσης