Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πού να παίξει και ο Σαβιόλα...

Πού να παίξει και ο Σαβιόλα...
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013 - 10:33

ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Υπό το βλέμμα του Τζοέλ Κάμπελ, ο οποίος έφτασε στη Γερμανία συνοδευόμενος από τον Πιερ Ισά, αλλά και των Σαβιόλα και Ρομπέρτο, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με την Στουτγάρδη στο πρώτο φιλικό επί γερμανικού εδάφους. Οι «ερυθρόλευκοι» σε σχέση με τα φιλικά στην Αυστρία, ήταν διαφορετική ομάδα και άρεσαν πολύ

Ο Μίτσελ είχε την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα από τους ποδοσφαιριστές του και κυρίως από τον δραστήριο και διακριθέντα, Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο αναστάτωσε από δεξιά την άμυνα της Στουτγάρδης και έχασε δύο ευκαιρίες να χριστεί σκόρερ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια τον Μέγιερι, στην άμυνα τους Σαλίνο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Σιόβα και Χολέμπας. Ανασταλτικούς χαφ τους Φέισα και Μανιάτη, μπροστά τους την τριάδα, Φετφατζίδης, Ντομίνγκες, Φουστέρ και στην κορυφή της επίθεσης τον Κώστα Μήτρογλου.

«ΜΑΓΕΨΕ» Ο ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ Ο ΤΣΟΡΙ!

Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες 15 λεπτά του αγώνα, ο Θρύλος είχε καλή παρουσία, κυρίως όσον αφορά την ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά και την επιθετική άμυνα στο χώρο του κέντρου. Με τη μπάλα να περνάει σχεδόν συνέχεια από τα πόδια του «Φέτφα», έφτασε με αξιώσεις στην περιοχή της Στουτγάρδης και θα μπορούσε να πάρει κάτι καλό από τους Μανιάτη (14'), Μήτρογλου (18'), Φετφατζίδη (22’, 44’) και Τσόρι (43’).

ΕΛΕΙΨΕ ΤΟ ΓΚΟΛ

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Μίτσελ έκανε τρεις αλλαγές (Μανωλάς αντί Αβραάμ, Παπάζογλου αντί Σαλίνο, Μασάντο αντί Φουστέρ), αλλά ο Ολυμπιακός δεν έχασε τη συνοχή του. Μάλιστα, έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ (δύο με τον Μανιάτη στο 46' και στο 60’), με αποκορύφωμα το τετ α τετ του Μήτρογλου στο 63’, το οποίο έσωσε ο Ούρλαιχ.

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΓΙΑ ΜΕΤΖΑΝΙ

Στο 65' ο Μίτσελ έκανε 8 αλλαγές, με τον Μετζανί να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στους πρωταθλητές ως παρτενέρ του Μανωλά στο κέντρο της άμυνας. Με τους παίκτες του Ολυμπιακού να πιέζουν ψηλά, η Στουτγάρδη δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την ερυθρόλευκη άμυνα, άρα δεν φάνηκαν οι περγαμηνές του Αλγερινού.

Ο Θρύλος έπαιζε πλέον με τους Γιαννιώτη, Παπάζογλου, Λυκογιάννη, Μανωλά, Μετζανί, Σάμαρη, Ολαϊτάν, Μασάντο, Ιμπαγάσα, Ντε Βινσέντι και Διαμαντάκο, με τον τελευταίο να έχει μια καλή στιγμή στο 67' και καλές κινήσεις στο χώρο χωρίς τη μπάλα. Ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε στη συνέχεια και έκλεισε το παιχνίδι με την 10η τελική του προσπάθεια, που ήταν ένα δυνατό σουτ του Μασάντο στο 89', το οποίο πέρασε λίγο άουτ.

Το live του αγώνα

2ο Ημίχρονο:

Μείνετε συντονισμένοι στο gavros.gr ακολουθεί αναλυτικό ρεπορτάζ από την Γερμανία και το φιλικό των Πειραιωτών.

90' Τέλος του παιχνιδιού. Στουτγάρδη-Ολυμπιακός 0-0.

89' Ο Πάουλο Μασάντο με σουτ έξω από την περιοχή απείλησε την εστία της Στουτγάρδης. Ωστόσο, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ των Γερμανών. Καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό.

85' Ο Ολυμπιακός έχει την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του παιχνιδιού, ωστόσο, αυτό που λείπει είναι ένα γκολ...

80' Μετά από κόρνερ ο Κακάου έγινε αποδέχτης της μπάλας στην μικρή περιοχή, αλλά το πλασέ του έδιωξε ωραία ο Γιαννιώτης.

Βρισκόμαστε στο 77ο λεπτό και ο Ολυμπιακός ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι.

Διώχνουν οι αμυντικοί της Στουτγάρδης την μπάλα.

73' Κόρνερ για τον Ολυμπιακό...

71' Κίτρινη κάρτα στον Ιμπαγάσα για επικίνδυνο τάκλιν.

69' Σουτ από δύσκολη γωνία του Διαμαντάκου, μπλοκάρει ο Ούλραιχ.

Μπήκαν 8 παίκτες: Γιαννιώτης, Μετζανί, Λυκογιάννης, Ντε Βινσέντι, Σάμαρης, Ιμπαγάσα, Ολαϊτάν και Διαμαντάκος. Βγήκαν οι Φέισα, Μανιάτης, Μήτρογλου, Ντομίνγκες, Χολέμπας, Φετφατζίδης και Μέγιερι.

65' Χαμός με τις αλλαγές. Αλλάζει όλος σχεδόν ο Ολυμπιακός. Ντεμπούτο Μετζανί!

63' Ο Μέγιερι έδιωξε το σουτ του Κακάου.

62' Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους Πειραιώτες. Ο Κώστας Μήτρογλου βγήκε τετ-α-τετ μετά την πάσα του Φέισα, αλλά ο γκολκίπερ της Στουτγάρδης με ωραία επέμβαση έδιωξε την μπάλα.

61' Ο Χολέμπας βρήκε ωραία τον Μανιάτη σε κενό χώρο μετά από πλάγιο άουτ, ωστόσο το σουτ με το αριστερό στην κίνηση που έπιασε ο αρχηγός του Θρύλου, αποσόβησε ο γκολκίπερ των Γερμανών.

60' Δεν μετράει το γκολ της Στουτγάρδης, καθώς ο Ιμπίσεβιτς βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Το 0-0 παραμένει.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας συνεχίζουν να διατηρούν την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχουν τον έλεγχο του ματς και την κατοχή της μπάλας.

53' Κόρνερ κερδίζει ο Ολυμπιακός τώρα. Εκτελεστής ο Τσόρι.

51' Ο Παπάζογλου βρίσκει ωραία τον Μανιάτη ο οποίος δεν έπιασε το σουτ στην κίνηση και έτσι η μπάλα πέρασε άουτ.

48' «Χλιαρό» σουτ του Κακάου έξω από την περιοχή, κανένα πρόβλημα για τον Μέγιερι που μπλοκάρει σταθερά.

46' Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε...

Αλλαγές για τον Ολυμπιακό, ο Παπάζογλου αντί του Σαλίνο και ο Μανωλάς αντί του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Επίσης ο Μασάντο παίρνει τη θέση του Φουστέρ.

1ο Ημίχρονο:

Αυτοί που έχουν ξεχωρίσει στα πρώτα 45 λεπτά για τον Θρύλο, είναι οι Φετφατζίδης και Ντομίνγκες.

Στο πρώτο μέρος οι Πειραιώτες έχουν δείξει πάρα πολύ καλό πρόσωπο και δεν έχουν καμία σχέση με το τελευταίο ματς στην Αυστρία κόντρα στην Φράιμπουργκ.

45' Τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

44' Στην αντεπίθεση ο Θρύλος, ο Τσόρι για τον Φετφατζίδη που πλάσαρε, αλλά έδιωξε ο Ούρλραϊχ.

43' Νέα εξαιρετική ενέργεια από τον Φετφατζίδη, πάσαρε στον Ντομίνγκες και αυτός φάτσα με τον πορτιέρο των Γερμανών, πήγε να πασάρει στον Μήτρογλου, αλλά έκοψαν οι αμυντικοί της Στουτγάρδης.

Ο Μαξίμ εκτέλεσε και ο Αβραάμ με κεφαλιά απομάκρυνε την μπάλα.

39' Φάουλ για την Στουτγάρδη, έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού...

Ο Ολυμπιακός έχει καλή κυκλοφορία αλλά και την κατοχή της μπάλας στα πρώτα 37 λεπτά του ματς.

2.500 θεατές βρίσκονται στο «Γκέμπεριτ Αρίνα», σύμφωνα με τους ανθρώπους του γηπέδου.

Βρισκόμαστε στο ημίωρο και το 0-0 ανάμεσα σε Στουτγάρδη και Ολυμπιακός παραμένει.

Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να παίξει από τα πλάγια και το έχει καταφέρει, κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα με τον Φετφατζίδη, ο οποίος έχει αναστατώσει ουκ ολίγες φορές την άμυνα της Στουτγάρδης.

22' Ωραία ενέργεια από τον Φετφατζίδη ο οποίος έκανε ένα δυνατό σουτ που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ούλραιχ.

21'Ευκαιρία για την Στουτγάρδη με τον Ιμπίσεβιτς μετά από σέντρα να στέλνει με προβολή την μπάλα άουτ.

18' Ο Μήτρογλου δεν πιάνει καλά την κεφαλιά μετά το γύρισμα του Μανιάτη και η μπάλα περνάει μακριά άουτ.

14' Ο Γιάννης Μανιάτης «απαντάει» στο σουτ του Μαξίμ. Μετά από κόρνερ του Ντομίνγκες ο μέσος του Ολυμπιακού έπιασε το σουτ στην κίνηση, ωστόσο η μπάλα κατέληξε στα χέρια του γκολκίπερ της Στουτγάρδης.

13' Το μακρινό σουτ του Μαξίμ, δεν ανησυχεί τον Μέγιερι, καθώς η μπάλα πέρασε άουτ.

Πριν από λίγα λεπτά, ο Πιερ Ισά και ο Τζοέλ Κάμπελ έφτασαν μαζί στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν το ματς. Ο Κοσταρικανός εξτρέμ, αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα από τον Ολυμπιακό.

Στο γήπεδο βρίσκονται και παρακολουθούν την αναμέτρηση, τα τρία νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Θρύλου. Ο λόγος για τους Σαβιόλα, Μετζανί και Ρομπέρτο.

7' Οι Πειραιώτες αρχίζουν σιγά-σιγά να βρίσκουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο και πιέζουν ψηλά την γερμανική άμυνα.

5' Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά στο παιχνίδι.

Οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, κόκκινα φοράει η Στουτγάρδη, σκούρα μπλε ο Ολυμπιακός.

Ξεκίνησε το πρώτο φιλικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, επί γερμανικού εδάφους...

Διαβάστε επίσης

Δουλεύει σκληρά ο Βάις

Δουλεύει σκληρά ο Βάις

Πρόγραμμα αποκατάστασης έκανε ο Σλοβάκος ακραίος του Θρύλου, ο οποίος θα επιστρέψει σε λίγες ημέρες.