Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρωταθλήτριες και οι Μίνι Κορασίδες

Πρωταθλήτριες και οι Μίνι Κορασίδες
Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015 - 23:20

Τον τίτλο του απόλυτου κυρίαρχου στο πόλο ακόμη κα σε επίπεδο Ακαδημιών επιβεβαίωσε ο Ολυμπιακός!

Οι Μίνι Κορασίδες του Ολυμπιακού επικράτησαν με 4-13 του Ιωνικού, στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη στη Βουλιαγμένη και συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του απόλυτου «4Χ4» για την Ακαδημία Πόλο του Θρύλου.

Η αρχή έγινε τον Απρίλιο στο κολυμβητήριο της Πεντέλη με την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην κατηγορία των Νεανίδων. Ακολούθησαν οι κατακτήσεις των πρωταθλημάτων στις κατηγορίες των Νέων Γυναικών των Κορασίδων και... εκκρεμούσαν οι Μίνι Κορασίδες. Από το απόγευμα της Κυριακής και αυτός ο τίτλος στην ηλικιακή κατηγορία που... απέμενε κατέληξε στον Πειραιά.

Απολογισμός που γίνεται πιο σπουδαίος αν προστεθούν και οι τίτλοι που κατέκτησε η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού με το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης και το πρωτάθλημα στην Ελλάδα.

Το συμπέρασμα είναι πως ότι κούπα «κυκλοφορούσε» σε επίπεδο Γυναικείου πόλο πήρε το δρόμο για το μεγάλο Λιμάνι! Όσον αφορά την πορεία των Μίνι Κορασίδων, εξασφάλισαν την πρόκριση μέσω της 2ης θέσης στη φάση του ομίλου που μετείχαν. Στον ημιτελικό αντιμετώπισαν τη Βουλιαγμένη σε βάρος της οποίας επικράτησαν με 7-2 και προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό. Εκεί ήταν το απόλυτο αφεντικό αφού από το πρώτο οκτάλεπτο προηγήθηκαν με 0-5. Με όπλο την πολύ καλή άμυνα το ασφυκτικό πρες και τα άψογα τελειώματα στις κόντρα επιθέσεις έκαμψαν την αντίσταση του Ιωνικού.

Πέντε φορές σκόραρε η Ειρήνη Νίνου, από τρία τέρματα σημείωσαν οι Άννα-Μαρία Ψικάκου και Βιολέτα Τσένο ενώ το δρόμο προς τα δίχτυα βρήκαν και οι Εβελίνα Γιαμπασάκου και Ελένη Μπιανιάρη. Τα γκολ του Ιωνικού σημείωσαν οι Ξανθοπούλου 2, Γροζοπούλου 1 και Λεμονή 1.

Τα οκτάλεπτα: 0-5, 1-2. 1-5, 2-1

ΙΩΝΙΚΟΣ: Κάρυτσα, Ξανθοπούλου 2, Γροζοπούλου 1, Λεμονή 1, Γαλανάκη, Χριστοδούλου, Αηδονοπούλου, Ευ. Μπεκύρου, Ε. Μπεκύρου, Κάκαρη, Αντωνάκου, Γροζοπούλου, Φλωράτου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.: Κόντου, Ε. Νίνου 5, Α. Ψικάκου 3, Τσένο 3, Γιαμπασάκου 1, Μπινιάρη 1, Ανδρεοπούλου, Κωνσταντινίδη, Φραγκάκη, Ζαχαρία, Κορωναίου, Ρουμελιώτη, Φουντωτού, Κωνσταντοπούλου

Διαβάστε επίσης

«Να κάνουμε θετικό ξεκίνημα»

«Να κάνουμε θετικό ξεκίνημα»

Η «ερυθρόλευκη» αποστολή είναι ήδη στο προάστιο της Βουδαπέστης και ετοιμάζεται για τον αγώνα της πρεμιέρας στο Champions League.

Έφτασε στο Έγκερ ο Θρύλος!

Έφτασε στο Έγκερ ο Θρύλος!

Η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού βρίσκεται στο προάστιο της Βουδαπέστης και ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του Champions League την Τετάρτη κόντρα στην Έγκερ.