Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δώστε τους αποβολές!

Δώστε τους αποβολές!
Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011 - 03:14

Το μοτίβο των επιθέσεων με παίκτη παραπάνω, του Παναθηναϊκού, ήταν μονότονο το απόγευμα της Κυριακής. Συνεχιζόμενο. Ο Νικόλας Δεληγιάννης, σε κάποια φάση, απευθύνθηκε στον διαιτητή Σταυρόπουλο, «μπράβο, συνέχισε έτσι», και χρεώθηκε με αποβολή με αντικατάσταση. Ο Άκης Λογοθέτης, που είχε ψυλλιαστεί ότι ο Δεληγιάννης- πάνω στην άψη της στιγμής- δεν θα άφηνε ήσυχους τους διαιτητές, βλέποντας την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα, αντέδρασε σε σημείο… κόκκινης κάρτας. Το ματς στο «Καπαγέρωφ» ήταν μπρουτάλ, όπως είναι το γουότερ πόλο.

Ο Ολυμπιακός έχει παίξει, στα τελευταία δύο ματς, με τους δύο κορυφαίους φουνταριστούς της ελληνικής υδατοσφαίρισης, τον Γιώργο Αφρουδάκη και τον Μάνθο Βουλγαράκη και δέχθηκε, από τις ομάδες τους, εννιά γκολ. Μάλιστα το αστείο είναι ότι οι δυο τους πήραν 17 (!) αποβολές από τον Ολυμπιακό και σε 14 περιπτώσεις (πλην των τριών πέναλτι που κέρδισαν) οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν με αριθμητικό μειονέκτημα, μία κατάσταση που, όπως τόνισε ο Αργύρης Θεοδωρόπουλος, «την έχουμε συνηθίσει». Αλλά ο διεθνής περιφερειακός είναι αμετανόητος. Ας παίξει ο Ολυμπιακός όσες φορές χρειαστεί με παίκτη λιγότερο, «δεν μας ενοχλεί καθόλου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Θεοδωρόπουλος.

Ο Παναθηναϊκός, ασφαλώς, δεν μπορεί να «χτυπήσει» τον Ολυμπιακό. Ένας Γιώργος δεν φέρνει την άνοιξη. Ο Τάσος Σχίζας, που έβγαλε δύο καταπληκτικές άμυνες, αμυντικού υψηλού επιπέδου- ό,τι είναι δηλαδή- πρέπει να θυμήθηκε τις καλές χρονιές του Ολυμπιακού, τη διετία από το 2006 έως το 2008, όταν κονταροχτυπιόταν με τον Αφρουδάκη στις προπονήσεις του Ολυμπιακού, αλλά και τα χρόνια της εθνικής ομάδας νωρίτερα. Ο Παναθηναϊκός εκεί τελειώνει. Πριν το πρώτο ματς, της 21ης Δεκεμβρίου, ο Φάνης Κουντουδιός, προπονητής των «πράσινων», είχε τονίσει ότι στόχος των «πράσινων» είναι η είσοδος στην τετράδα. Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 9-5 στο ΟΑΚΑ, που θα πάει ξανά την Τρίτη, στις 19:30, με 11-5 στο «Καπαγέρωφ», στις 2 Απριλίου και την Κυριακή, 15 Μαΐου, με 10-5. Στόχος, προφανώς, μετά την εξοντωτική άμυνα που έπαιξε κόντρα στον σαφώς βελτιωμένο αντίπαλό του, είναι να μη δεχθεί πάνω από πέντε γκολ ούτε στο ΟΑΚΑ και να προκριθεί άνετα στους τελικούς.

Ο Ολυμπιακός τα καταφέρνει σε τέτοιες προκλήσεις. Πέρυσι, στους τελικούς κόντρα στον Πανιώνιο, είχε δεχθεί στα δύο πρώτα ματς από έξι γκολ και ο Γιώργος Ντόσκας είχε τονίσει, τότε, στον «ΓΑΥΡΟ» ότι «στόχος μας είναι να μη δεχθούμε πάνω από έξι γκολ». Εκείνο το ματς, στις 18 Ιουνίου του 2010, είχε λήξει με 8-6.

Διαβάστε επίσης

Τα λίγα λόγια ζάχαρη

Τα λίγα λόγια ζάχαρη

Ο πρώτος ημιτελικός του Λαιμού δικαίωσε τον Νικόλα Δεληγιάννη, που μιλούσε για «ντέρμπι».