Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βίντεο από το Φάληρο

Βίντεο από το Φάληρο
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013 - 17:09

Μόλις ο διαιτητής Θωμάς έδειξε από μία αποβολή στους αρχηγούς των Παλαιού Φαλήρου και Ολυμπιακού, Αλέξανδρο Παπαναστασίου και Κώστα Χονδροκούκη, με 6’24’’ να απομένουν για τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, έγινε το… έλα να δεις. Γονείς στην κερκίδα άρχισαν να βρίζουν σκαιά τον διαιτητή, να του επιτίθενται και να τον απειλούν. Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, γιος του Τάσου, γνωστός στους επαΐοντες του πόλο στα ηλικιακά πρωταθλήματα ως «πιλοτάκος» και εξαιρετικός πολίστας για την ηλικία του, δέχθηκε την τρίτη ποινή του- ο Χονδροκούκης είχε δύο- και βγήκε από το παιχνίδι με το σκορ στο 1-3 υπέρ του Φαλήρου.

Από εκεί και ύστερα οι δύο διαιτητές μπήκαν στο στόχαστρο. Και τόσο ο Θωμάς όσο και ο Κωνσταντινίδης άλλαξαν τη λογική τους, χωρίς, ασφαλώς, να επηρεάσουν το αποτέλεσμα ή τον ρυθμό του παιχνιδιού. Μία πληροφορία λέει ότι σε μία διαμαρτυρία στον διαιτητή Κωνσταντινίδη- μία από τις πολλές, οι οποίες και έφεραν την αποβολή του δηλωμένου έφορου σε αυτό το ματς, Γιάννη Μπενόπουλου- για τον τρόπο που σφύριζε, ο τελευταίος αντιγύρισε «αν δεν θέλετε, να φύγετε».

Δεν έχει σχέση η διαιτησία. Πριν από λίγο καιρό γράφτηκε ένα κείμενο που φέρνει τους γονείς που έχουν πολίστες σε καλύτερη μοίρα και με μεγαλύτερη κατανόηση από εκείνους που έχουν μπασκετμπολίστες ή ποδοσφαιριστές. Στις κερκίδες του Φαλήρου κάθονταν τέσσερις οι οποίοι άρχισαν να βάλλουν κατά των διαιτητών και του… οποιουδήποτε. Κάποια στιγμή ένας γύρισε και κοίταξε τον γιο του, τσίγκρωσε το πρόσωπό του, έσφιξε τη γροθιά του σαν να λιώνει κάτι μέσα της και του είπε: «Κολύμπα γρήγορα». Στην αποβολή του Αλέξανδρου Παπαναστασίου ο πατέρας του και ο έφορος του Φαλήρου πήγαν εκεί και προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν. Αλλά, ασφαλώς, αυτή η μάχη για τη μοριοδότηση, αλλά και το ελληνικότατο «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» δεν θα βγάλει κανένα από αυτά τα παιδιά πουθενά. Με τους προπονητές να περνούν σε δεύτερη μοίρα, τίποτα δεν θα πάει καλά για το ελληνικό πόλο.

Τον τελικό ο δηλωμένος βοηθός προπονητής της ομάδας πόλο Παίδων, Δημήτρης Κραβαρίτης, τον παρακολούθησε μακριά από την κερκίδα, μαζί με τον τιμ μάνατζερ της ομάδας πόλο Ανδρών, Άκη Λογοθέτη, ενώ λίγο μετά, προς τα τέλη του πρώτου οκτάλεπτου, ο Θοδωρής Βλάχος, προπονητής της ομάδας πόλο Ανδρών, ήρθε με την κόρη του, Ολυμπία και παρακολούθησαν την αναμέτρηση.

Τα ηλικιακά πρωταθλήματα δεν είναι αθώα. Ο Ολυμπιακός πήρε τη δεύτερη θέση στους Παίδες κάνοντας άλμα προόδου. Φυσικά στο τέλος οι παίκτες του ήταν στενοχωρημένοι, αλλά και του χρόνου θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν τη ρεβάνς από μία ομάδα από την οποία έχουν μειώσει πολύ την απόσταση. Ούτως ή άλλως, ένα ή δύο παιδιά από αυτήν την ομάδα μπορεί να βγουν σε ανδρικό επίπεδο. Σίγουρα όχι εκείνα που ο πατέρας τους πλησιάζει τον διαιτητή και του φωνάζει «θα σε γ…ω». Ίσως επειδή δεν έχουμε γνωρίσει αυτήν την ευλογία να μην καταλαβαίνουμε. Πάντως, υπάρχουν και εκείνοι που πάνε στον δάσκαλο και του λένε, «κι αν δεν ακούει ή κάνει αταξίες, σκάστου καμιά σφαλιάρα. Χαμένη δεν θα πάει».

Διαβάστε επίσης

Αδράξτε τη... μέρα

Αδράξτε τη... μέρα

Στην επέτειο των δύο χρόνων από τον τελικό στη Σανγκάη αντιμετωπίζει την Αυστραλία η Ελλάδα στον προημιτελικό του Παγκόσμιου της Βαρκελώνης.

Επιστημονική νίκη

Επιστημονική νίκη

Για πρώτη φορά στην ιστορία της νίκησε η εθνική πόλο Ανδρών το Μαυροβούνιο, 6-4 στην πρεμιέρα για το Παγκόσμιο της Βαρκελώνης.