Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα αίσχη της Βέροιας

Τα αίσχη της Βέροιας
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 - 22:40

Αψογος ήταν ο χειρισμός από πλευράς Δημήτρη Θάνου (Γρεβενών) της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στη Βέροια. Μπορεί διαιτητικά το ματς να μην απασχόλησε κανέναν, άρα ο 33χρονος διαιτητής αναμένεται να πάρει καλό βαθμό από τον παρατηρητή του Θανάση Βέλλιο (Ξάνθης), καθώς η γηπεδούχος ομάδα έκανε περίπατο (3-0) εναντίον του Παναθηναϊκού, όμως παραλίγο να τιναχθούν όλα στον αέρα, εξαιτίας της εισβολής (αρχικά) περίπου 50 οπαδών των «πρασίνων» και άλλων πέντε στη συνέχεια. Πάντως, ο Θάνος έγραψε στο φύλλο αγώνα για τα αίσχη της Βέροιας και αναμένεται ο ΠΑΟ να… ακούσει βαριά καμπάνα.

Αναλυτικά: «Στο 90’ φίλαθλοι του Παναθηναϊκού που φιλοξενούνταν στη θύρα 5, περίπου 50 άτομα, υπερπήδησαν το διαχωριστικό διάζωμα και εισήλθαν στον διάδρομο της θύρας 6, κρατώντας αντικείμενα και σπασμένα καθίσματα, και επιτέθηκαν στους φιλάθλους της Βέροιας που παρακολουθούσαν τον αγώνα. Στην συμπλοκή συμμετείχαν 20 περίπου φίλαθλοι της Βέροιας που προσπαθούσαν να αμυνθούν. Στο ίδιο λεπτό πέντε περίπου άτομα από τη θύρα 5 υπερπήδησαν τα κάγκελα και μπήκαν εντός του περιβάλλοντα αγωνιστικού χώρου (ταρτάν). Ενας εξ αυτών πήρε το σημαιάκι του κόρνερ, προσπαθώντας να το χρησιμοποιήσει ως όπλο εναντίον των φιλάθλων της Βέροιας. Αντιλαμβανόμενος τα γεγονότα διέκοψα τον αγώνα και κάλεσα τους βοηθούς μου (σ.σ. ο Χρήστος Μπαλτάς της ΕΠΣ Αχαΐας και ο Κοσμάς Χαρίσης της ΕΠΣ Γρεβενών) και τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων στο κέντρο του γηπέδου. Μετά από 4’ και αφού διαπίστωσα ότι η αστυνομία επενέβη και είχαν ηρεμήσει τα πνεύματα, άρχισα ξανά τον αγώνα, που ολοκληρώθηκε κανονικά, χωρίς να υπάρξει πρόβλημα».

Σύμφωνα με το άρθρο 15 παράγραφος 4 του Πειθαρχικού Κώδικα εάν η είσοδος οπαδών δεν συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας προβλέπεται πρόστιμο από 20.000 μέχρι 95.000 ευρώ, όμως αν ισχύει το αντίθετο το πρόστιμο φτάνει μέχρι τις 240.000 ευρώ, ενώ στην περίπτωση αυτή προβλέπεται και ποινή 2-4 αγωνιστικών «και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών».

Υπογραμμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 5 του κανονισμού παιδιάς απόλυτος χρονομέτρης του αγώνα είναι ο διαιτητής. Εφόσον το ματς της Βέροιας είχε κριθεί δεν υπήρχε λόγος ο Θάνος να κρατήσει όλες τις καθυστερήσεις, ρισκάροντας να γίνουν χειρότερα.

«Μπες και παίξε, έχω τα ΜΑΤ»

Διαβεβαιώσεις από τον υπεύθυνο αξιωματικό της αστυνομίας για τα μέτρα τάξης στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης πήρε ο Ηλίας Σπάθας και έτσι δεν διέκοψε οριστικά το ματς σε βάρος των γηπεδούχων στο Πανιώνιος - Ολυμπιακός 1-2. «Εχω τα ΜΑΤ, δεν υπάρχει πρόβλημα, μπες και παίξε», προέτρεψε ο πρώτος στον Πειραιώτη διαιτητή.

Την ώρα που ο Σπάθας περίμενε στη φυσούνα, εκεί είχαν πάει, μεταξύ άλλων, τόσο ο Σάββας Θεοδωρίδης όσο και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. «Θα συνεχίσουμε», τον ρώτησε ο τεχνικός του Πανιωνίου. «Θα συνεχίσουμε. Απλώς περιμένω να ηρεμήσουν τα πράγματα. Δεν φταίω εγώ για ό,τι γίνεται», απάντησε ο Σπάθας, ενώ μετά από αυτό ο Ελευθερόπουλος πρόσθεσε: «Το ξέρω. Δεν φταις εσύ».

Αλλωστε και τηλεοπτικά αποδεικνύεται ότι είναι σωστή η αποβολή του Κουλουχέρη, όπως επίσης και ότι δεν υπάρχει παράβαση στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού για τα οποία φώναζαν οι Πανιώνιοι.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 18/12/2012)

Διαβάστε επίσης

Σιδηρόπουλος ή Σπάθας για το ΟΑΚΑ

Σιδηρόπουλος ή Σπάθας για το ΟΑΚΑ

Οι ορισμοί της 9ης αγωνιστικής αποτελούν «πυξίδα» για τους επόμενους και ειδικότερα για το παιχνίδι ΑΕΚ-Ολυμπιακός την άλλη Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Ο έλεγχος των νέων διαιτητών

Ο έλεγχος των νέων διαιτητών

Ποιοι κέρδισαν τις εντυπώσεις με το… καλημέρα, έχοντας «προίκα» και την προηγούμενη θητεία τους. Τι πρέπει να προσέξουν όλοι με βάση την εικόνα που έδειξαν