Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο «εκλεκτός» Δασκαλόπουλος

Ο «εκλεκτός» Δασκαλόπουλος
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013 - 22:05

Τρελή… κούρσα στους ορισμούς της Superleague, σε… ρυθμούς αντίστοιχους με του Δελφάκη, κάνει και ο Κορίνθιος Γιώργος Δασκαλόπουλος, συντοπίτης του Γιώργου Δούρου που επιλέγει τους ρέφερι. Με βάση τα στοιχεία, ο 34χρονος διαιτητής φαίνεται ότι είναι ο «εκλεκτός» της ΚΕΔ, καθώς δεν δήλωσε «παρών», είτε ως πρώτος είτε ως τέταρτος μόνο στις τέσσερις από τις 17 αγωνιστικές που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Συγκεκριμένα έχει σφυρίξει έξι ματς, ενώ σε άλλα επτά είχε την επίβλεψη των πάγκων.

Οσοι γνωρίζουν την εξέλιξη των διαιτητών και έχουν άποψη μας μεταφέρουν ότι ο Δασκαλόπουλος, ο οποίος βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στη Superleague, έχει μείνει στάσιμος και δεν μπορεί να πέσει στα… βαθιά, να του εμπιστευθούν ένα δύσκολο παιχνίδι. Απόδειξη ότι επιλέγεται για αγώνες χαμηλού ρίσκου, αλλά και σε κάποιους από αυτούς έχουν προκύψει προβλήματα.

Είναι εκπληκτικό ότι ο Δασκαλόπουλος τιμωρήθηκε με την ποινή-μαμούθ της… μίας αγωνιστικής για την αποβολή του Κουρέλα στο ματς Ξάνθη - ΑΕΚ 1-0 με δεύτερη κίτρινη σε μια φάση που έπρεπε απλά να σφυρίξει φάουλ. Αυτό το ματς έγινε τη δεύτερη αγωνιστική αλλά επέστρεψε την τέταρτη, καθώς ορίστηκε ως τέταρτος.

Την 8η αγωνιστική (Πανθρακικός - Βέροια 0-1) συζητήθηκε αν έπρεπε να δείξει κόκκινη στον Καλί σε δυνατή προβολή σε παίκτη των γηπεδούχων, αλλά ο Δασκαλόπουλος δεν έβγαλε ούτε κίτρινη! Εμεινε εκτός την ένατη αγωνιστική αλλά γύρισε τη 10η, σφυρίζοντας ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος 0-0. Επίσης, μπήκε τέταρτος μετά το ματς Κέρκυρα - ΠΑΟ 0-0 σε ένα ματς που δεν είχε ούτε μισή φάση.

Ενα ακόμη εκπληκτικό είναι ότι ο Δασκαλόπουλος «μετράει» δυο σερί ορισμούς ως τέταρτος (6η-7η αγωνιστική), επειδή μάλλον θα σήκωνε καλά τις ταμπέλες! Τα δυο μεγάλα σερί του είναι 4η-8η αγωνιστική, διάστημα που πήρε τρεις ορισμούς ως τέταρτος και δυο ως πρώτος και 13η-16η αγωνιστική, διάστημα που σφύριξε δυο αγώνες και σε ισάριθμους ήταν τέταρτος.

Το πιο δύσκολο ματς που του έτυχε μέχρι τώρα είναι στο κύπελλο Παναθηναϊκός - Πλατανιάς 2-1, όπου είχε πρόβλημα στον πειθαρχικό έλεγχο, χαρίζοντας κάρτες στους γηπεδούχους. Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι έχει ένα «τεταρτιλίκι» και στο Κύπελλο.

ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ

Σε ένα από τα τελευταία του ματς ο Δασκαλόπουλος φαινόταν νωχελικός και κουρασμένος και ρωτήθηκε αν είναι τραυματίας. Ο ρέφερι απάντησε ότι είχε ένα ψιλοπρόβλημα.

Ποιοι «έβγαλαν» τον Κάκο…

Τα τελευταία χρόνια ο Κάκος βραβεύεται ανελλιπώς από τον ΠΣΑΠ ως ο κορυφαίος διαιτητής, όπως έγινε και τη Δευτέρα για το 2012. Γιατί οι ποδοσφαιριστές… προσπερνούν τα αρμόδια όργανα (ΚΕΔ και παρατηρητές), αναδεικνύοντας τον κορυφαίο διαιτητή; Αν καλώς το κάνουν γιατί να δεν ανακοινώνουν τα αποτελέσματα για να δούμε ποιος ψήφισε τι; Αλλωστε μέχρι και στη Βουλή για θέματα που αφορούν πρόσωπα επιλέγεται ονομαστική ψηφοφορία.

Ο Κάκος είναι ένας διαιτητής που προσέχει τις δημόσιες σχέσεις του. Παράδειγμα, απέβαλε τον Δώνη, τσακώθηκαν, αλλά όταν ο ΠΑΟΚ πήγε στην Κέρκυρα εμφανίστηκε στο γήπεδο και φωτογραφήθηκαν μαζί. Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι στην βράβευση ο Κάκος παρουσιάστηκε με μπλουζάκι του Τσε Γκεβάρα, καθώς είναι μέλος της ομάδας «Hasta la victoria Siempre», το οποίο πρέπει να είναι το ίδιο που είχε φορέσει και στην περσινή κοπή της πίτας των διαιτητών.

Εκανε στροφή 180 μοιρών

Σε συνέντευξη που είχε δώσει το καλοκαίρι ο Κάκος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταματήσει το καλοκαίρι, επειδή δεν άντεχε την πίεση. Ομως, στις σύντομες δηλώσεις του τη Δευτέρα από τον ΠΣΑΠ στο πλαίσιο της ανάδειξής του ως κορυφαίου είπε ότι τέτοια βραβεία τού δίνουν δύναμη να συνεχίσει. Με την ευκαιρία ρωτάμε την ΚΕΔ: Ο ορισμός του ως τέταρτου στο Πανιώνιος - Βέροια είχε καμία σχέση με την άφιξή του στην Αθήνα για να παραλάβει την πλακέτα;

Χάνεται η θέση του

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο του Κύρου Βασάρα και από την Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA, όπως έγραψε ο «ΓΑΥΡΟΣ» εδώ και καιρό. Ο λόγος είναι ότι βρίσκεται σε δυσμένεια από την ΕΠΟ, λόγω της στάσης του ως μέλος της ΚΕΔ, η οποία συνεδριάζει αύριο για να κάνει τις προτάσεις της προς την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου, αναφορικά με τα μέλη που επιθυμεί να στελεχώσουν επιτροπές της. Η θέση του αναμένεται να χαθεί και η ομοσπονδία θα πάρει μια άλλη σε εξίσου καλή επιτροπή.

«Ξέρουμε τα πάντα»

Συστάσεις στους διαιτητές και βοηθούς της Football League και της Football League 2 έκανε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ Θανάσης Μπριάκος, στο πλαίσιο του σεμιναρίου που έγινε στη Δράμα: «Θα μιλάτε πάντοτε στον πληθυντικό στους παράγοντες, ώστε να κρατάτε αποστάσεις. Ξέρουμε τα πάντα για εσάς, ακόμη και το πώς κινήστε. Προσέξτε τις ώρες έναρξης των αγώνων, ώστε να μην καθυστερείτε, γιατί υπάρχει κίνδυνος να κατηγορηθείτε ότι περιμένατε να ξεκινήσει κάποιο άλλο ματς και ενεργείτε για λογαριασμό κάποιας ομάδας».

«Η ΚΕΔ είναι όλη η ΕΠΟ»

Πολλοί, πλην της Εθνικής, θεωρούν ότι και η διαιτησία είναι η «βιτρίνα» της ΕΠΟ, κάτι που επιβεβαίωσε ο πρόεδρός της Γιώργος Καραμελίδης στο σεμινάριο της Δράμας: «Η ΚΕΔ είναι η μοναδική επιτροπή της ΕΠΟ που ασχολείται όλος ο κόσμος. Ολη η ΕΠΟ είναι μια επιτροπή, δηλαδή η διαιτησία».

«Δεν φαντάζεστε τι περνάμε»

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Γιώργος Καραμελίδης, στην ομιλία του στους ρέφερι της Football League και της Football League 2 αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα: «Εδωσα εντολή στην ΚΕΔ να παίζουν οι καλύτεροι και όσοι προσπαθούν. Παρακολουθούμε τους αγώνες κάθε Σαββατοκύριακο και ζούμε την αγωνία σας. Δεν φαντάζεστε τι περνάμε κάθε Δευτέρα αλλά εμείς σας υπερασπιζόμαστε».

Στο σεμινάριο της Δράμας, όπου μετείχαν οι διαιτητές των δυο χαμηλότερων εθνικών κατηγοριών από τη βόρεια Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Καραμελίδης (φωτ.) άφησε αιχμές και προς τα ΜΜΕ που δεν προβάλουν την οικονομική κρίση αλλά «αν ένας διαιτητής κάνει λάθος, τότε γράφουν όλες». Επίσης, ο Δούρος διαβεβαίωσε τους διαιτητές ότι «η ΚΕΔ σας προστατεύει, όμως εσείς να φροντίζεται να μη δίνετε δικαιώματα».

Το μήνυμα ότι η ΚΕΔ κάνει αξιοκρατικά τους ορισμούς έστειλε από τη Δράμα ο Δημήτρης Καλύβας (φωτ.) που επιλέγει τους ρέφερι της Football League και πέντε ομίλων της Δ’ Εθνικής. «Οι ορισμοί θα γίνονται με βάση την απόδοσή τους», τόνισε, διαβεβαιώνοντας πως «ό,τι ώρα και να με χρειαστείτε μπορείτε να με παίρνετε τηλέφωνο και να ξέρετε ότι θα είμαι δίπλα σας».

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 17/01/2013)

Διαβάστε επίσης

Έδωσε αφορμές σε όλα!

Έδωσε αφορμές σε όλα!

Εξι ματς του Ολυμπιακού σφύριξε μέχρι τώρα ο Ανδρέας Παππάς (Αθηνών) -ο οποίος θα διαιτητεύσει και το εκτός έδρας ματς του Θρύλου στην Ξάνθη.