Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έδωσε αφορμές σε όλα!

Έδωσε αφορμές σε όλα!
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013 - 23:05

Εξι ματς του Ολυμπιακού σφύριξε μέχρι τώρα ο Ανδρέας Παππάς (Αθηνών) -ο οποίος θα διαιτητεύσει και το εκτός έδρας ματς του Θρύλου στην Ξάνθη- και έδωσε αφορμές σε όλα. Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να πέτυχαν ισάριθμες νίκες με τον Αθηναίο, όμως δεν έλειψαν τα παράπονα για κάποιες αποφάσεις που σε κάποια ματς, με κορυφαία παραδείγματα το Κέρκυρα - Ολυμπιακός 0-2 (πρόπερσι), το Εργοτέλης - Ολυμπιακός 2-3 (πέρσι) και το Ατρόμητος - Ολυμπιακός 0-1 (φέτος), θα μπορούσαν να αλλοιώσουν τα αποτελέσματά τους.

Αναλυτικά:

@Κέρκυρα - Ολυμπιακός 0-2 (2010-11, 17η αγωνιστική): Δεν απέβαλε τον Ιωάννου στο 51’, όταν το ματς ήταν στο 0-0, για σκληρό φάουλ πάνω στον Ριέρα που σήκωνε δεύτερη κίτρινη.

@Εργοτέλης - Ολυμπιακός 2-3 (2011-12, 4η αγωνιστική): Κορυφαίο λάθος του η μη αποβολή του Ρομάνο στο 56’ για αγκωνιά στον Αβραάμ. Ακόμη και κίτρινη να έβγαζε θα πήγαινε στα αποδυτήρια, καθώς είχε μια ακόμη από το 25’. Μετά από αυτό πέτυχε και το δεύτερο γκολ των Κρητικών στο 85’!

@Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 2-0 (2011-12, 12η αγωνιστική): Σωστά έδωσε το πέναλτι σε βάρος του Ρότσα στο 61’, ενώ απέβαλε τον προαναφερόμενο παίκτη που ανέτρεψε τον Αμπντούν, ο οποίος ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Παρ’ όλα αυτά έπρεπε να υποδείξει και πέναλτι σε χέρι του Ντολεζάι στο 22’.

@Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-0 (2011-12, 21η αγωνιστική): Στο 32’ μπορούσε να στείλει στα αποδυτήρια τον Μάκο, επειδή πήγε να χτυπήσει τον Καζίμ. Ο κανονισμός είναι κανονισμός και πρέπει να εφαρμόζεται.

@ ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-2 (2011-12, 23η αγωνιστική): Εγιναν πολλές φάσεις μέσα στις περιοχές. Στη διάρκεια του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν για δύο πέναλτι. Σε χέρι του Πίτσου στο 14’, ενώ ο ίδιος παίκτης μάρκαρε αντιαθλητικά, εντός της περιοχής, τον Αμπντούν στο 31’.

@Ατρόμητος - Ολυμπιακός 0-1 (2012-13, 5η αγωνιστική): Κάπου μπερδεύτηκε ο Ανδρέας Παππάς (φωτ.) στη διαχείριση του αγώνα Ατρόμητος - Ολυμπιακός 0-1. Ο Αθηναίος ρέφερι έχασε… πόντους στον πειθαρχικό έλεγχο, καθώς «έπνιξε» κάρτες σε σκληρά μαρκαρίσματα. Πάντως, στην ανάπαυλα του αγώνα οι διαιτητές άκουσαν τον Σάββα Θεοδωρίδη να κάνει παράπονα στον πρόεδρο του Ατρομήτου, Γιώργο Σπανό, για το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων.

ΕΙΧΕ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΣΤΟ ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟ

Στις 16/10/2011 ο Παππάς είχε τιμωρηθεί για το ματς Ξάνθη - ΠΑΟ 2-3, επειδή έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στον Λέτο. Από τότε έχει να πάει στα Πηγάδια.

ΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ 22ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ (16/02 - 18/02)

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (16/02, 17:15)

Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας),

Σταθόπουλος (Ηλείας)

4ος: Λιαχούδης (Μακεδονίας)

Παρατηρητής: Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (16/02, 17:15)

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Βοηθοί: Καρατζίκας,

Τουμπακάρης (Αθηνών)

4ος: Ντίτσος (Πρέβεζας)

Παρατηρητής: Παπαδάκος (Λακωνίας)

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (16/02, 19:30)

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Ποντίκης (Πρέβεζας),

Χαρίσης (Γρεβενών)

4ος: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Παρατηρητής: Μπέγκος (Αργολίδας)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (17/02, 15:00)

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

Βοηθοί: Φαντόπουλος (Πειραιά),

Κούλα (Μακεδονίας)

4ος: Δημητρόπουλος (Μακεδονίας)

Παρατηρητής: Πολατιάν (Πέλλας)

ΞΑΝΘΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (17/02, 17:15)

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

Βοηθοί: Γρεβένης (Χαλκιδικής),

Γεωργαράκος (Αθηνών)

4ος: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Παρατηρητής: Καρατζάς (Εύβοιας)

ΒΕΡΟΙΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (17/02, 17:15)

Διαιτητής: Ιωαννίδης (Αργολίδας)

Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου),

Μερκενίδης (Μακεδονίας)

4ος: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)

Παρατηρητής: Ζωγράφος (Αθηνών)

ΑΡΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (17/02, 19:30)

Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτ/νίας)

Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας),

Δημητριάδης (Καστοριάς)

4ος: Θάνος (Γρεβενών)

Παρατηρητής: Γκαϊτατζής (Δράμας)

ΟΦΗ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (18/02, 19:30)

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών),

Κοντιζάς (Πειραιά)

4ος: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Παρατηρητής: Τσορτανίδης (Αχαΐας)

«Ξέχασε» τα πέναλτι

Πέρσι ο Παππάς σε 14 ματς είχε καταλογίσει έξι πέναλτι, τα περισσότερα μαζί με τον Ηλία Σπάθα, φέτος σε έξι παιχνίδια δεν έχει πάει στην άσπρη βούλα.

Εκανε… γκάφα στα Γιάννινα

Ο Παππάς έγινε διεθνής τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά φέτος προβληματίζει με την απόδοσή του, καθώς του λείπει η σταθερότητα και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που δεν έχει πάρει κάποιο ντέρμπι. Εκανε μεγάλη γκάφα και τιμωρήθηκε για το ματς ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 1-3, δίνοντας ανύπαρκτο έμμεσο με το οποίο προηγήθηκαν οι Θεσσαλονικείς. Από τότε έχει σφυρίξει μόνο το ΟΦΗ - Κέρκυρα 2-0.

Τον ρίχνουν στα βαθιά

Η ΚΕΔ προτίμησε να μη στείλει διεθνή -τους έχουν μόνο για το ονόρε- στο ματς Αρης - Παναθηναϊκός, βάζοντας τον Στυλιαρά (φωτ.). Σε εννέα φετινά ματς δεν τιμωρήθηκε και τον ρίχνουν στα βαθιά.

Με… πράσινα στατιστικά

Με τον Στυλιαρά (Αιτ/νίας) ο Παναθηναϊκός φέτος γνώρισε ήττα από τον Λεβαδειακό μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ομως, τα συνολικά στατιστικά του έχουν… πράσινο χρώμα, δεδομένου ότι ο ΠΑΟ έχει πετύχει τρεις νίκες, μία ισοπαλία, συν η ήττα από την ομάδα της Βοιωτίας. Αντίθετα ο Αρης με τον 36χρονο ρέφερι «μετράει» μία νίκη, πέρσι με τον ΟΦΗ, δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Φέτος σφύριξε Αρης - Ξάνθη 0-0 και οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Γιαννιώτα στο 67’.

Σαν να είναι διεθνής!

Ο σημαντικότερος ορισμός για την καριέρα του είναι αυτός του Αλέξανδρου Αρετόπουλου (φωτ.) στο ματς ΑΕΚ - ΠΑΟΚ. Φέτος σφύριξε Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-0 και ΠΑΟΚ - Πλατανιάς 2-0.

Πρώτη φορά εντός την ΑΕΚ

Μέχρι τώρα ο Αρετόπουλος (Τρικάλων) σφύριξε τρία ματς της ΑΕΚ, όμως πρώτη φορά θα είναι γηπεδούχος. Με τον 33χρονο ρέφερι η ΑΕΚ «μετρά» μία νίκη (πέρσι στο Αγρίνιο), μία ισοπαλία (με Εργοτέλη στο Παγκρήτιο) και μία ήττα (φέτος στη Νέα Σμύρνη). Ο Αρετόπουλος σφύριξε πέντε ματς του ΠΑΟΚ, η οποία έχει πετύχει δύο νίκες, μία ισοπαλία και ηττήθηκε δύο φορές σε εκτός έδρας αγώνες. Στο φετινό ΠΑΟΚ - Πλατανιάς 2-0 έδωσε δύο πέναλτι, που ήταν, υπέρ των γηπεδούχων.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 15/02/2013)

Διαβάστε επίσης