Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δύσκολες μέρες για Τριτσώνη

Δύσκολες μέρες για Τριτσώνη
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 - 22:15

Ο διαιτητής του ματς ΑΕΚ - Πανθρακικός, που διεκόπη στο 87’ λόγω επεισοδίων, Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών), δεν παρέστη προχθές το βράδυ στο δευτεριάτικο μάθημα της ΕΠΣ Αθηνών που διοργανώνεται στα γραφεία του συνδέσμου. Η φημολογία ήταν έντονη ότι ο διεθνής ρέφερι δεν βγήκε από το σπίτι του άμα τη επιστροφή του από το Ολυμπιακό Στάδιο με περιπολικό και ότι το περιπολικό παραμένει έξω από αυτό για να τον φρουρεί, ώστε να μην υπάρξει θέμα με την προσωπική του ασφάλεια. Παράλληλα ο 35χρονος ρέφερι έχει κλείσει το κινητό του, προσπαθώντας να ηρεμήσει.

Ο Τριτσώνης περνά δύσκολες μέρες. Το όνομά του έχει συνδυαστεί με διαφαινόμενο υποβιβασμό της ΑΕΚ και έχει γίνει πρωτοσέλιδο. Αναμφίβολα η πίεση που δέχεται είναι πολύ μεγάλη, αν και είναι ξεκάθαρο ότι τήρησε τον κανονισμό και σωστά διέκοψε το παιχνίδι, καθώς και από το φύλλο αγώνα προκύπτει ότι υπήρχε κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων.

Το φύλλο αγώνα συντάχθηκε με την παρουσία της αστυνομίας, αφού με βάση το ρεπορτάζ κινδύνευε η σωματική του ακεραιότητα. Στη διάρκεια που οι ρέφερι ήταν στα αποδυτήρια, και μόλις έγινε γνωστό ότι ο Τριτσώνης διακόπτει οριστικά το ΑΕΚ - Πανθρακικός, κάποιοι επιχείρησαν να σπάσουν την πίσω πόρτα των αποδυτηρίων και σύμφωνα με πηγές οι τέσσερις διαιτητές μαζί με αστυνομικούς κάθονταν πάνω στον καναπέ για να αποτρέψουν τα χειρότερα!

Αν ισχύουν τα παραπάνω έχουμε να κάνουμε με πρωτοφανείς καταστάσεις. Εχουμε να κάνουμε και με ενδεχόμενο κλίμα τρομοκρατίας.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει και διάσταση απόψεων αναφορικά με την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του Ολυμπιακού Σταδίου, μετά τα επεισόδια. Ο Τριτσώνης φέρεται να βγήκε μετά από 20’ ώστε να κάνει έλεγχο, προκειμένου να διαπιστώσει αν μπορούσε να συνεχίσει το ΑΕΚ - Πανθρακικός, και δεν υπήρχαν ούτε τα δίχτυα. Αντίθετα από την ΑΕΚ υποστηρίζουν ότι τα πάντα ήταν στην εντέλεια και ότι ο αγώνας μπορούσε να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα.

Από τη μια το φύλλο αγώνα δεν χωρά ανταπόδειξη. Από την άλλη, υπάρχει και η ακροαματική διαδικασία, η οποία θα λάβει χώρα αύριο στην Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας και μένει να δούμε τι θα προκύψει.

Ο ΡΕΦΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΣ

Ο Τριτσώνης βρίσκεται έξι χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, είναι έμπειρος και συνολικά ορίστηκε σε 78 ματς πρωταθλήματος.

**Είναι να σε… θέλει! Ο Σταύρος Τριτσώνης είναι ο διαιτητής ο οποίος έχει διευθύνει τα δύο τελευταία ματς πρωταθλήματος που διακόπηκαν. Το προηγούμενο ήταν το Αρης - Αστέρας Τρίπολης στις 8 Απριλίου 2012, δηλαδή έναν χρόνο πριν!

**Τότε η αιτία της διακοπής ήταν ένα μπουκάλι που πετάχτηκε από την κερκίδα στη βοηθό Χρύσα Κουρομπύλια (τότε Καρδίτσας, τώρα ΕΠΣ Δυτικής Αττικής). Ο Τριτσώνης αποχώρησε το 43’, με το σκορ στο 0-1. Σε πρώτο βαθμό η απόφαση ήταν να συνεχιστεί ο αγώνας, αλλά ύστερα από έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα οι Θεσσαλονικείς έχασαν 0-3 στα χαρτιά και τιμωρήθηκαν με -3.

**Στην ΑΕΚ δεν ασχολούνται με αυτούς που έκαναν τα επεισόδια αλλά έχουν μετατρέψει τον Τριτσώνη σε… σάκο του μποξ. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο ρέφερι εφάρμοσε τον κανονισμό. Και μόνο οι φωτογραφίες του ξυλοκοπημένου γενικού αρχηγού του Πανθρακικού, Χάρη Μαυρομάτη, δείχνουν και τι έγινε στην φυσούνα. Επίσης, αυτά που λένε ότι του έστειλαν συγκεκριμένο μήνυμα στο κινητό, τους το έδειξε ο Τριτσώνης και το ξέρουν; Ή είναι μπαρούφα;

Είδαν μαζί το ματς

Στην κερκίδα του γηπέδου της Βέροιας βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Καραμελίδης και της ΕΠΣ Κοζάνης Χρήστος Σάββας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είδαν μαζί το ματς της τοπικής ομάδας με τον Πλατανιά.

Θα καταθέσει με υπόμνημα

Την Παρασκευή θα καταθέσει στον αθλητικό εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, ο οποίος ερευνά το πώς στελεχώθηκαν οι πίνακες διαιτητών το καλοκαίρι, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό δεν θα γίνει αυτοπροσώπως αλλά μέσω υπομνήματος, ενώ αναμένεται να σταλούν και οι δηλώσεις στήριξης των ενώσεων αλλά και των διαιτητών που είναι κόντρα στους ισχυρισμούς του Χρήστου Σάββα.

Τους σφύριξε στην Τρίπολη

Ο Σταύρος Μάνταλος (φωτ.), ο οποίος σήμερα σφυρίζει τον ημιτελικό του Κυπέλλου ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης στις 19/01/13 είχε διαιτητεύσει το μεταξύ τους παιχνίδι στο «Θ. Κολοκοτρώνης», όπου νίκησαν (1-0) οι γηπεδούχοι.

Η… προϊστορία των αντιπάλων

Στα δύο χρόνια της θητείας του στη Λίγκα ο Σταύρος Μάνταλος διαιτήτευσε αρκετά ματς του ΠΑΟΚ και του Αστέρα, όμως κανείς από τους δύο δεν έχει καλή παράδοση μαζί του! Σε εννέα ματς οι Θεσσαλονικείς «μετρούν» μόνο δύο νίκες, έχουν υποστεί τέσσερις ήττες ενώ σε τρία παιχνίδια απέσπασαν ισοπαλίες. Ο Αστέρας με τον Μάνταλο νίκησε φέτος τον ΠΑΟΚ αλλά από κει και πέρα έχει φέρει δύο ήττες και μία ισοπαλία. Στις 16/03/2011 είχε διαιτητεύσει και τον ημιτελικό ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-1.

Φύλαξε σκοπιά

Στην ανάπαυλα του ΟΦΗ - Ατρόμητος 2-2 οι Περιστεριώτες δεν ήθελαν να πάνε στα αποδυτήρια, παρότι η αστυνομία εγγυήθηκε. Ετσι έμειναν στον πάγκο τους και ο τέταρτος Ντίτσος (φωτ.) φύλαξε… σκοπιά και ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον Σπάθα.

«Δεν υπάρχει πρόβλημα»

Την περασμένη εβδομάδα ο Μάκης Ντίτσος (Πρέβεζας) βρέθηκε στο γραφείο του ειδικού εφέτη ανακριτή Γιώργου Καλόφωνου, προκειμένου να καταθέσει για την αποκαλούμενη υπόθεση των «στημένων αγώνων», ειδικότερα για το ματς Ηλιούπολη - Ιωνικός που είχε διεξαχθεί στις 27 Φεβρουαρίου του 2011. «Δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορείς να φύγεις. Θέλεις εσύ να πεις κάτι;», ήταν το μόνο που τον ρώτησε ο κ. Καλόφωνος. Ο Ντίτσος τόνισε ότι δεν έχει αντίρρηση να ελεγχθεί ο τραπεζικός του λογαριασμός. Στην ερώτηση του ανακριτή «Διαιτητής είσαι εσύ;», ο Ντίτσος απάντησε καταφατικά.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 17/04/2013)

Διαβάστε επίσης