Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Απαράδεκτοι οι τρεις

Απαράδεκτοι οι τρεις
Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013 - 22:05

Τεράστιο το πρόβλημα στην ΚΕΔ. Ο αναπληρωτής πρόεδρος Θανάσης Μπριάκος, όπως επίσης και ο Γιώργος Δούρος με τον Δημήτρη Καλύβα, κάνουν τα πάντα για να τινάξουν τα πρωταθλήματα στον αέρα. Εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί ο Γιάννης Τσαχειλίδης ο οποίος προσπαθεί για το καλύτερο, όμως πολλές φορές πέφτει σε τοίχο και φυσικά είναι ο μόνος που δεν έχει ευθύνη για τα τεράστια λάθη που γίνονται σχετικά με την πολιτική που ακολουθεί η ΚΕΔ.

Για αυτά επαναλαμβάνουμε ότι ευθύνονται οι απαράδεκτοι Μπριάκος, Δούρος και Καλύβας. Στο ύψος του στέκεται και ο πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Καραμελίδης για τον οποίο ξεκαθαρίζουμε ότι δεν τίθεται θέμα κριτικής επειδή δεν έχει ουδεμία αρμοδιότητα στους ορισμούς αλλά και στο γενικό μπάχαλο.

Οι Μπριάκος, Δούρος, Καλύβας έφτασαν στο σημείο, με την πολιτική που κάνουν με τους ορισμούς, η μια αγωνιστική να είναι χειρότερη από την άλλη. Υπάρχει συναγωνισμός στο ποιος θα κάνει περισσότερα λάθη (sic) από τον άλλον ή συναγωνισμός για κάτι άλλο; Αυτή την εντύπωση δίνουν.

Από την περασμένη εβδομάδα γράφουμε φύγετε μόνοι σας, και μάλιστα σε συνέχειες, και όσοι παρακολουθούν την κριτική μας πριν από τους ορισμούς μπορούν να συμπεράνουν ότι δικαιωνόμαστε σε μεγάλο βαθμό. Εκείνο που πρέπει να διευκρινίσουμε είναι ότι αν δεν υπήρχε ο Τσαχειλίδης θα είχε χαθεί γενικά η μπάλα.

Τα παιχνίδια της Τετάρτης ήταν… δράμα. Ο Λαμπρόπουλος (Ηλείας) τα έκανε μαντάρα στο Ξάνθη - ΟΦΗ 2-1, κακός ήταν ο Ιωαννίδης στο Εργοτέλης - Απόλλων 2-2, ενώ σημαντικό λάθος έκανε και ο βοηθός Ζυγούρης (Αιτ/νίας) στο Πανθρακικός - Καλλονή 2-0, όταν το ματς ήταν στο 0-0. Ομως, η γκάφα της χρονιάς έχει να κάνει με τον ορισμό του Κάκου (Κέρκυρας) στο Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-1, δυο μέρες αφότου ο διεθνής ρέφερι είχε πάει στην Τούμπα για να σφυρίξει το παιχνίδι της Εθνικής του 2004 με τη Ρουμανία του 1994-98. Λίγες ώρες πριν ο Κάκος σφυρίξει το τιμητικό για αυτόν παιχνίδι, οι «φωστήρες» της ΚΕΔ τον όριζαν στο Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-1. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο Περιστέρι ο διεθνής ρέφερι να εμφανιστεί κουρασμένος και να μην είναι καλός!

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ

Ορισμός σημαίνει ευθύνη. Ας το καταλάβουν οι Μπριάκος, Δούρος, Καλύβας και αν θεωρούν ότι η διαιτησία πάει καλά, τότε κινδυνεύουν να κατηγορηθούν ότι εθελοτυφλούν.

Είχαν… έμπνευση

Οι «φωστήρες» της ΚΕΔ (Μπριάκος, Δούρος, Καλύβας) απέφευγαν στους ορισμούς να βάζουν σε ντέρμπι τον Κάκο (Κέρκυρας), όμως είχαν έμπνευση να τον επιλέξουν στο Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-1. Αν δεν είναι ντέρμπι του ματς του τρίτου με τον δεύτερο της βαθμολογίας ποιο είναι;

Ακόμη και αν πάρουμε το μέρος του Κάκου ότι ορθώς έδειξε μια κίτρινη στους Τζαβέλλα, Παπαδόπουλο στο 41’, αν και ο παίκτης του ΠΑΟΚ έχει πιάσει τον αντίπαλό του από το σβέρκο και έχει κολλήσει το στόμα του στο πρόσωπο του έμπειρου επιθετικού. Ομως, ο διεθνής ρέφερι «έπνιξε» κάρτα στον Τζαβέλλα, ο οποίος στο 43’ ανακόπτει στο κέντρο ως τερματοφύλακας υποσχόμενη επίθεση του Ατρομήτου. Ο Κάκος δεν έδωσε το φάουλ, επειδή θα έπρεπε να δείξει δεύτερη κίτρινη στον Τζαβέλλα, ο οποίος σκόραρε στο 90’. Δείτε το βίντεο για να διαπιστώσετε το κραυγαλέο λάθος του.

«Μπάχαλο» στα Πηγάδια

Αρνητικός πρωταγωνιστής στο Ξάνθη - ΟΦΗ 2-1 ήταν ο Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας). Τα δυο λάθη σε βάρος της κρητικής ομάδας είναι τόσο κραυγαλέα και από αυτά που θεωρούνται μη αποδεκτά. Αρα τον περιμένει βαθιά… κατάψυξη. Ο Λαμπρόπουλος δεν καταλόγισε πέναλτι στη χερούκλα του Ντιέ στο 81’ ενώ δεν μέτρησε το κανονικότατο γκολ του Παπάζογλου στις καθυστερήσεις (97’). Ο ΟΦΗ έχει απόλυτο δίκιο να φωνάζει ότι έχασε τη νίκη. Η Ξάνθη είναι έκτη και παίζει με τον Παναθηναϊκό.

Τζάμπα πήγε ο Νταμπώσης

Κι όμως ο παρατηρητής Δημήτρης Νταμπώσης (Πιερίας) δεν πήρε ξεκάθαρη θέση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, για τα μη αποδεκτά λάθη του Λαμπρόπουλου στα Πηγάδια. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, του είπε ότι θα δει τις φάσεις σε βίντεο. Δηλαδή δεν φάνηκε το χέρι του Ντιέ; Βέβαια οι φάσεις είναι ξεκάθαρες, αν και ο Λαμπρόπουλος στο ακυρωθέν γκολ του Παπάζογλου είπε ότι είδε φάουλ του Μακουκούλα, και ο Πυργιώτης ρέφερι δεν γλιτώνει την τιμωρία, επειδή το κλίμα ήταν πολύ βαρύ για αυτόν.

«Ελα να τον βγάλουμε»

Στο Ξάνθη - ΟΦΗ 2-1 είχαμε τρεις αποβολές. Την αρχή έκανε ο Σα Πίντο, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε ότι ο Απτόσογλου (Αθηνών) υπέδειξε σωστά οφσάιντ τον Κουτσιανικούλη στο 76’. «Ελα να τον βγάλουμε, γιατί βρίζει τον βοηθό», είπε ο τέταρτος Τοπούζης (Θράκης) στον Λαμπρόπουλο. «Μας γαμ… σήμερα. Ολα εναντίον μας τα δίνετε», είπε μετά από λίγο ο Πέτρος Μαρινάκης και τον έβγαλαν κι αυτόν. Ο Κουτσιανικούλης βγήκε επειδή έβρισε λόγω του μη καταλογισμού πέναλτι στο χέρι του Ντιέ. Ολοι έβρισαν πάρα πολύ.

Αδικήθηκε ο Εργοτέλης

Πολύ κακή ήταν η διαιτησία του Κώστα Ιωαννίδη (Αργολίδας) στο Παγκρήτιο (Εργοτέλης - Απόλλων 2-2). Ο 37χρονος ρέφερι αδίκησε την ομάδα της Κρήτης. Το πρώτο σοβαρό λάθος του είναι πως στην ισοφάριση (1-1) των φιλοξενουμένων, πριν ο Πετρόπουλος σκοράρει, προηγήθηκε επιθετικό φάουλ του Φαρινόλα στον Γιοβάνοβιτς. Πιο σοβαρό είναι ότι δεν καταλόγισε πέναλτι στη χερούκλα του Παπαζαχαρία στο 94’. Και στις δυο φάσεις ο Κώστας Ιωαννίδης ήταν μπροστά και τέτοια λάθη δεν δικαιολογούνται για έναν ρέφερι επιπέδου Superleague.

Το ματς της Θράκης

Γκολ του Ιγκόρ ακύρωσε ο βοηθός Ζυγούρης (Αιτ/νιας) στο Πανθρακικός - Καλλονή 2-0, όταν το ματς ήταν στο 0-0 (48’). Ομως, επειδή η φάση είναι οριακή δεν έχει θέμα από τον παρατηρητή του Σταθόπουλο (Αχαΐας). Ο ρέφερι του ματς Στυλιαράς (Αιτ/νίας) έτρεχε ασταμάτητα ενώ άψογος ήταν ο άλλος βοηθός Τσολάκης (Αθηνών).

Παράδειγμα η Football League

Από όλη την ΚΕΔ ο Γιάννης Τσαχειλίδης είναι εκείνος που ξέρει πολύ καλά από ορισμούς διαιτητών, όπως επίσης και από πλευράς διαχείρισης των ρέφερι. Κορυφαίο παράδειγμα ο πρώτος όμιλος της Football League. Οι ρέφερι γνωρίζουν ότι αν κάνουν λάθος δεν πρόκειται να τους χαριστεί, όμως γνωρίζουν ότι ο Τσαχειλίδης είναι δίκαιος με όλους τους. Για αυτό και το πρωτάθλημα πάει πολύ καλά. Ας παραδειγματιστούν οι «φωστήρες».

-Στο Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-2 ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος (φωτ.) απέδειξε ότι κάνει για τα δύσκολα. Σταθερός σε απόδοση και με την παρουσία του γέμιζε το γήπεδο. Πολύ καλή φυσική κατάσταση και ήταν κοντά στις φάσεις. Επίσης, δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ο Τρικαλινός σωστά καταλόγισε πέναλτι, τόσο υπέρ του Σαλίνο, καθώς τον σπρώχνει παρατεταμένα ο Ρουμπουλάκου, όσο και στην ανατροπή του Κάμπελ.

-Πολύ καλή συνεργασία με τον Αρετόπουλο είχε ο Δημήτρης Βερρής (φωτ.). Οπως παραδέχθηκε και ο ρέφερι ενώπιον του παρατηρητή Γιώργου Αμυγδαλή ο βοηθός της ΕΠΣ Λέσβου είχε συμβολή στον καταλογισμό των πέναλτι. «Τον σπρώχνει, πήγαινε στη βούλα», του είπε στο πρώτο ενώ στο δεύτερο του φώναξε: «Πέναλτι, πέναλτι». Επίσης, ο Βερρής αποφάσισε σωστά στο δεύτερο γκολ του ΠΑΣ, σε μια οριακή φάση.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 20/12/2013)

Διαβάστε επίσης

Τριπλέτα καταστροφής

Τριπλέτα καταστροφής

Μπριάκος, Δούρος και Καλύβας ακολουθούν λάθος πολιτική στην ΚΕΔ και οδηγούν την διαιτησία, από το κακό στο χειρότερο.

Φύγετε μόνοι σας (Part 2)

Φύγετε μόνοι σας (Part 2)

Με τον μη ορισμό του Καλογερόπουλου η ΚΕΔ στέλνει μήνυμα στους διαιτητές ότι πρέπει να αδικείται ο Ολυμπιακός;